Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Luumukääretorttu

timer-icon60 min
Fork and knife
15 Palaa
Fork and knife
15 Palaa
Luumumarmeladi tuo joulun maun kääretorttuun. Anna luumukääretortun vetäytyä hetki viileässä ennen leikkaamista. Tarjoa kahvin kera.

Ainekset

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
4 rkl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Kaakaojauhetta
3 rkl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Täyte

1 kpl
Liivatelehti
1 dl
Kuohukermaa
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl
Sokeria
2 rkl
Sitruunamehua
300 g
(1 prk) luumumarmeladia

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele tasaiseksi.

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
3 rkl
Kaakaojauhetta
4 rkl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
2

Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.

3

Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota varoen pohjapaperi ja anna levyn jäähtyä.

4

Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto sokerin kanssa. Kiehauta sitruunamehu ja liuota siihen puristettu liivate. Valuta seos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen.

3 rkl
Sokeria
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
Liivatelehti
2 rkl
Sitruunamehua
5

Sekoita joukkoon marmeladi. Lisää kermavaahto kevyesti nostellen.

300 g
(1 prk) luumumarmeladia
1 dl
Kuohukermaa
6

Levitä täyte torttulevylle. Kääri rullalle ja anna vetäytyä viileässä ennen leikkaamista.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
|
Muokattu: 10.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

187

783

8,2 g

4,7 g

24,4 g

20,7 g

0,7 g

3,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

Liivatelehti.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli