Luumukääretorttu | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Luumukääretorttu

Luumukääretorttu

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
15 Palaa
Fork and knife
15 Palaa
Luumumarmeladi tuo joulun maun kääretorttuun. Anna luumukääretortun vetäytyä hetki viileässä ennen leikkaamista. Tarjoa kahvin kera.

Ainekset

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
4 rkl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Kaakaojauhetta
3 rkl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

täyte

1 kpl
Liivatelehti
1 dl
Kuohukermaa
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl
Sokeria
2 rkl
Sitruunamehua
300 g
(1 prk) luumumarmeladia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele tasaiseksi.
1

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele tasaiseksi.

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
3 rkl
Kaakaojauhetta
4 rkl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.
2

Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.

Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota varoen pohjapaperi ja anna levyn jäähtyä.
3

Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota varoen pohjapaperi ja anna levyn jäähtyä.

Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto sokerin kanssa. Kiehauta sitruunamehu ja liuota siihen puristettu liivate. Valuta seos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen.
4

Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto sokerin kanssa. Kiehauta sitruunamehu ja liuota siihen puristettu liivate. Valuta seos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen.

3 rkl
Sokeria
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
Liivatelehti
2 rkl
Sitruunamehua
Sekoita joukkoon marmeladi. Lisää kermavaahto kevyesti nostellen.
5

Sekoita joukkoon marmeladi. Lisää kermavaahto kevyesti nostellen.

300 g
(1 prk) luumumarmeladia
1 dl
Kuohukermaa
Levitä täyte torttulevylle. Kääri rullalle ja anna vetäytyä viileässä ennen leikkaamista.
6

Levitä täyte torttulevylle. Kääri rullalle ja anna vetäytyä viileässä ennen leikkaamista.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
Muokattu: 9.7.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

783

187

8,2 g

4,7 g

24,4 g

20,7 g

0,7 g

3,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

Liivatelehti.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli