Luumumoussetortut - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Luumumoussetortut

Luumumoussetortut
Kappaleita
20
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
225°C
Valmista luumutortut vaihteeksi uudella tavalla. Sekoita torttujen moussemainen täyte luumumarmeladista, kermavaahdosta ja turkkilaisesta jogurtista.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
lehtitaikinalevyä (1 iso)

LUUMUMOUSSE

1 kpl
Liivatelehti
1 dl
Turkkilaista jogurttia
1 1/2 dl
Luumumarmeladia
1 1/2 rkl
Sokeria
1 dl
(½ prk) kuohu- tai vispikermaa
1 rkl
Sitruunamehua

VOITELUUN

1 kpl
kananmuna

KORISTELUUN

1/4 dl
tomusokeria

Voitele renkaiden sisältä pois ottamasi pienet kiekot munalla ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Tarjoa kiekot juustojen kanssa tai pursota niiden päälle mahdollisesti ylijäänyt luumumousse ja tarjoa pikkuleivoksina.

Näin teet

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

600 g
lehtitaikinalevyä (1 iso)
2

Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Sekoita jogurtti, luumumarmeladi ja sokeri. Vaahdota kerma. Kiehauta sitruunamehu pienessä kattilassa tai kulhossa mikrossa. Purista vesi liivatelehdestä ja liuota liivate sitruunamehuun. Valuta mehu ohuena nauhana luumuseokseen samalla sekoittaen. Nostele kermavaahto luumuseokseen. Anna seoksen hyytyä noin tunti jääkaapissa. Sekoita kerran hyytymisen aikana.

1 kpl
Liivatelehti
1 1/2 dl
Luumumarmeladia
1 dl
Turkkilaista jogurttia
1 1/2 rkl
Sokeria
1 dl
(½ prk) kuohu- tai vispikermaa
1 rkl
Sitruunamehua
3

Säädä uuni 225 asteeseen. Kauli taikina noin 35 x 45 cm:n kokoiseksi levyksi. Painele levystä 40 (ø noin 5 cm) kiekkoa pyöreällä muotilla tai pienellä juomalasilla. Paina pienemmällä muotilla (ø noin 3 cm), esimerkiksi pullonkorkilla, keskusta pois 20 taikinakiekosta. Voitele taikinarenkaat munalla. Aseta renkaat kokonaisten kiekkojen päälle voideltu puoli alaspäin.

1 kpl
kananmuna
4

Siirrä leivonnaiset leivinpaperille pellille. Aseta toinen leivinpaperi torttujen päälle. Laita paperin reunoille teräksiset veitset painoksi. Se estää leivonnaisia kohoamasta liikaa.

5

Kypsennä torttuja uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä. Lusikoi tai pursota luumumousse torttujen syvennyksiin. Koristele tomusokerilla.

1/4 dl
tomusokeria
Resepti
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 3.12.2012
Muokattu: 14.11.2019