Luumumoussetortut
60 min

Nappaa talteen!
Luumumoussetortut ovat näyttävän korkeita leivoksia joulunajan kahvipöytään. Joulutorttujen kaltainen herkku täytetään helpolla luumumoussella, joka maistuu myös sellaisenaan jälkiruokana.
| 600 g | (1 pkt) iso lehtitaikinalevy |
| Luumumousse | |
|---|---|
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 250 g | (1 prk) maustamatonta rahkaa |
| 300 g | (1 prk) luumumarmeladia |
| 1 rkl | sokeria |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna |
| tomusokeria | |
- 1.
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Vatkaa vispikerma ja rahka vaahdoksi. Sekoita joukkoon luumumarmeladi ja mausta sokerilla.
- 3.
Lusikoi täyte pursotinpussiin ja laita jääkaappiin odottamaan.
- 4.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina noin 35 x 45 cm:n kokoiseksi levyksi. Painele levystä 34 (ø noin 6 cm) kiekkoa pyöreällä muotilla tai pienellä juomalasilla. Paina pienemmällä muotilla (ø noin 3 cm), esimerkiksi pullonkorkilla, keskusta pois puolista (17) taikinakiekosta. Voitele taikinakiekot munalla. Aseta renkaat kokonaisten kiekkojen päälle.
- 5.
Paista uunissa noin 12 minuuttia. Paina kiekkojen keskustaa tarvittaessa hieman alaspäin. Anna jäähtyä täysin. Pursota täyte torttujen sisään ja koristele tomusokerilla.
Luumumoussetortut
arvosana5/5
60 min
Luumumoussetortut ovat näyttävän korkeita leivoksia joulunajan kahvipöytään. Joulutorttujen kaltainen herkku täytetään helpolla luumumoussella, joka maistuu myös sellaisenaan jälkiruokana.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (1 pkt) iso lehtitaikinalevy |
Luumumousse | |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 250 g | (1 prk) maustamatonta rahkaa |
| 300 g | (1 prk) luumumarmeladia |
| 1 rkl | sokeria |
Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna |
| tomusokeria | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 600 g (1 pkt) iso lehtitaikinalevy - 2
Vatkaa vispikerma ja rahka vaahdoksi. Sekoita joukkoon luumumarmeladi ja mausta sokerilla.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) vispikermaa 250 g (1 prk) maustamatonta rahkaa 300 g (1 prk) luumumarmeladia 1 rkl sokeria - 3
Lusikoi täyte pursotinpussiin ja laita jääkaappiin odottamaan.
- 4
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina noin 35 x 45 cm:n kokoiseksi levyksi. Painele levystä 34 (ø noin 6 cm) kiekkoa pyöreällä muotilla tai pienellä juomalasilla. Paina pienemmällä muotilla (ø noin 3 cm), esimerkiksi pullonkorkilla, keskusta pois puolista (17) taikinakiekosta. Voitele taikinakiekot munalla. Aseta renkaat kokonaisten kiekkojen päälle.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna - 5
Paista uunissa noin 12 minuuttia. Paina kiekkojen keskustaa tarvittaessa hieman alaspäin. Anna jäähtyä täysin. Pursota täyte torttujen sisään ja koristele tomusokerilla.
Määrä Ainesosa tomusokeria
Tarjoa yli jäänyt luumumousse jälkiruokana piparimurun kanssa.
Ravintosisältö
93
Energiaa kcal
389
Energiaa kj
4,9 g
Rasvaa
3,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,6 g
Hiilihydraatteja
9,6 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
2,1 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
93
Energiaa kcal
389
Energiaa kj
4,9 g
Rasvaa
3,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,6 g
Hiilihydraatteja
9,6 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
2,1 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 600 g (1 pkt) iso lehtitaikinalevy, tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























