Luumumoussetortut

arvosana5/5

(3)arviota
17 Kappaletta

60 min

Luumumoussetortut ovat näyttävän korkeita leivoksia joulunajan kahvipöytään. Joulutorttujen kaltainen herkku täytetään helpolla luumumoussella, joka maistuu myös sellaisenaan jälkiruokana.

Ainekset

MääräAinesosa
600 g(1 pkt) iso lehtitaikinalevy

Luumumousse

2 dl(1 prk) vispikermaa
250 g(1 prk) maustamatonta rahkaa
300 g(1 prk) luumumarmeladia
1 rklsokeria

Lisäksi

1 kplkananmuna
tomusokeria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    600 g(1 pkt) iso lehtitaikinalevy
  2. 2

    Vatkaa vispikerma ja rahka vaahdoksi. Sekoita joukkoon luumumarmeladi ja mausta sokerilla.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    250 g(1 prk) maustamatonta rahkaa
    300 g(1 prk) luumumarmeladia
    1 rklsokeria
  3. 3

    Lusikoi täyte pursotinpussiin ja laita jääkaappiin odottamaan.

  4. 4

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina noin 35 x 45 cm:n kokoiseksi levyksi. Painele levystä 34 (ø noin 6 cm) kiekkoa pyöreällä muotilla tai pienellä juomalasilla. Paina pienemmällä muotilla (ø noin 3 cm), esimerkiksi pullonkorkilla, keskusta pois puolista (17) taikinakiekosta. Voitele taikinakiekot munalla. Aseta renkaat kokonaisten kiekkojen päälle.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
  5. 5

    Paista uunissa noin 12 minuuttia. Paina kiekkojen keskustaa tarvittaessa hieman alaspäin. Anna jäähtyä täysin. Pursota täyte torttujen sisään ja koristele tomusokerilla.

    MääräAinesosa
    tomusokeria

Tarjoa yli jäänyt luumumousse jälkiruokana piparimurun kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 600 g (1 pkt) iso lehtitaikinalevy, tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.11.2025

Samankaltaisia reseptejä