Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivauksen loppupuolella. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle, vaivaa hetki ja jaa 2 osaan. Kauli taikinat levyiksi (35 x 35 cm) ja levitä niiden pinnalle tuorejuusto sekä marmeladi. Kääri levyt napakoiksi rulliksi ja nosta leivinpaperille pellille saumapuoli alaspäin. Saksi pitkoihin viiltoja ylhäältä päin, 1,5 cm:n välein siten, että viipaleet jäävät pohjasta kiinni toisiinsa. Käännä viipaleet vuorotellen vasemmalle ja oikealle. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Sulata pinnalle tuleva rasva. Mausta sokeri vaniljasokerilla. Voitele jäähtyneet pitkot ja siivilöi sokeriseos pinnalle.
Vinkki: Voit leipoa pitkot etukäteen esimerkiksi pakastimeen, mutta jätä tällöin sokerikristallointi tarjoilua edeltävään hetkeen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
2306
9650
84,5 g
52,0 g
335,5 g
169,5 g
11,0 g
43,0 g
3,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 rkl kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli