Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Luumu-vaniljapitko

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta
Tänä jouluna kahvipöydässä hurmaa luumu-vaniljatäytteinen kristallipitko, jonka muotoiluun ei tarvita edes letitystaitoa.

Ainekset

2 1/2 dl
maitoa
25 g
(1/2 pkt) tuorehiivaa
1 kpl
kananmuna
1 dl
sokeria
1/2 rkl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
6 - 7 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita tai leivontamargariinia

Täyte

200 g
(1 rs) vaniljatuorejuustoa
300 g
(1 prk) luumumarmeladia

Pinnalle

50 g
voita tai leivontamargariinia
1 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivauksen loppupuolella. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

2 1/2 dl
maitoa
25 g
(1/2 pkt) tuorehiivaa
1 kpl
kananmuna
1 dl
sokeria
1/2 rkl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
6 - 7 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita tai leivontamargariinia
2

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle, vaivaa hetki ja jaa 2 osaan. Kauli taikinat levyiksi (35 x 35 cm) ja levitä niiden pinnalle tuorejuusto sekä marmeladi. Kääri levyt napakoiksi rulliksi ja nosta leivinpaperille pellille saumapuoli alaspäin. Saksi pitkoihin viiltoja ylhäältä päin, 1,5 cm:n välein siten, että viipaleet jäävät pohjasta kiinni toisiinsa. Käännä viipaleet vuorotellen vasemmalle ja oikealle. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

200 g
(1 rs) vaniljatuorejuustoa
300 g
(1 prk) luumumarmeladia
3

Sulata pinnalle tuleva rasva. Mausta sokeri vaniljasokerilla. Voitele jäähtyneet pitkot ja siivilöi sokeriseos pinnalle.

50 g
voita tai leivontamargariinia
1 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria

Vinkki: Voit leipoa pitkot etukäteen esimerkiksi pakastimeen, mutta jätä tällöin sokerikristallointi tarjoilua edeltävään hetkeen.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.9.2024
|
Muokattu: 9.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

2306

9650

84,5 g

52,0 g

335,5 g

169,5 g

11,0 g

43,0 g

3,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 rkl kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli