Joulutortut kolmella tavalla: timanttitortut, kuusitortut ja enkelitortut
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Jos perinteiset tähtitortut kyllästyttävät, kokeile timanttitorttuja, kuusen muotoisia joulutorttuja tai enkelitorttuja. Koristele valmiit tortut tomusokerilla ja nauti glögin kanssa.
| 500 g | (1 pkt) torttutaikinalevyjä |
| 150 g | (0,5 pkt) luumumarmeladia |
| Voiteluun | |
|---|---|
| 1 kpl | kananmunaa |
| Pinnalle | |
| tomusokeria | |
- 1.
Timanttitortut: Leikkaa taikinalevy kahdeksi neliöksi. Leikkaa hieman levenevä viilto, aloittaen 1 cm taikinaneliön yläkulmasta edeten kohti alareunaa. Toista kaikille reunoille. Paina jokaisen leikatun osan kärki tiukasti kiinni vastakkaisen reunan puoleenväliin. Voitele torttupohjat kananmunalla ja lisää keskelle nokare luumumarmeladia.
- 2.
Kuusitortut: Kauli kaksi suorakaiteen muotoista torttutaikinalevyä hieman ohuemmaksi. Levitä luumumarmeladia toisen levyn pinnalle tasainen ohut kerros. Nosta toinen levy luumumarmeladin päälle ja kauli levyt kevyesti kiinni toisiinsa. Leikkaa täytetystä levystä viisi pitkää suikaletta. Taita suikale haitariksi, joka kapenee loppua kohden. Työnnä varrastikkuun. Voitele tortut kananmunalla.
- 3.
Enkelitortut: Leikkaa taikinalevy kahdeksi neliöksi. Leikkaa viillot neliön kaikista kulmista kohti keskustaa, kuin olisit tekemässä tähtitorttua. Taita sisemmät yläkulmat ja ulommat alakulmat levyn keskelle. Paina tiukasti kiinni. Voitele tortut kananmunalla ja lisää keskelle nokare luumumarmeladia.
- 4.
Paista tortut uunin keskitasolla 225 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes tortut ovat kullanruskeita.
- 5.
Koristele hieman jäähtyneet tortut tomusokerilla. Käytä apuna esimerkiksi teesihtiä, jonka täytät tomusokerilla ja jota kopauttelet varovaisesti lusikalla.
Joulutortut kolmella tavalla: timanttitortut, kuusitortut ja enkelitortut
arvosana4/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Jos perinteiset tähtitortut kyllästyttävät, kokeile timanttitorttuja, kuusen muotoisia joulutorttuja tai enkelitorttuja. Koristele valmiit tortut tomusokerilla ja nauti glögin kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 pkt) torttutaikinalevyjä |
| 150 g | (0,5 pkt) luumumarmeladia |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmunaa |
Pinnalle | |
| tomusokeria | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Timanttitortut: Leikkaa taikinalevy kahdeksi neliöksi. Leikkaa hieman levenevä viilto, aloittaen 1 cm taikinaneliön yläkulmasta edeten kohti alareunaa. Toista kaikille reunoille. Paina jokaisen leikatun osan kärki tiukasti kiinni vastakkaisen reunan puoleenväliin. Voitele torttupohjat kananmunalla ja lisää keskelle nokare luumumarmeladia.
- 2
Kuusitortut: Kauli kaksi suorakaiteen muotoista torttutaikinalevyä hieman ohuemmaksi. Levitä luumumarmeladia toisen levyn pinnalle tasainen ohut kerros. Nosta toinen levy luumumarmeladin päälle ja kauli levyt kevyesti kiinni toisiinsa. Leikkaa täytetystä levystä viisi pitkää suikaletta. Taita suikale haitariksi, joka kapenee loppua kohden. Työnnä varrastikkuun. Voitele tortut kananmunalla.
- 3
Enkelitortut: Leikkaa taikinalevy kahdeksi neliöksi. Leikkaa viillot neliön kaikista kulmista kohti keskustaa, kuin olisit tekemässä tähtitorttua. Taita sisemmät yläkulmat ja ulommat alakulmat levyn keskelle. Paina tiukasti kiinni. Voitele tortut kananmunalla ja lisää keskelle nokare luumumarmeladia.
- 4
Paista tortut uunin keskitasolla 225 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes tortut ovat kullanruskeita.
- 5
Koristele hieman jäähtyneet tortut tomusokerilla. Käytä apuna esimerkiksi teesihtiä, jonka täytät tomusokerilla ja jota kopauttelet varovaisesti lusikalla.
Määrä Ainesosa tomusokeria
Vinkki: Voit täyttää joulutortut luumumarmeladin sijaan myös keksitahnalla (Biscoff).
Ravintosisältö
37
Energiaa kcal
153
Energiaa kj
0,5 g
Rasvaa
0,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,9 g
Hiilihydraatteja
6,9 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
0,7 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
37
Energiaa kcal
153
Energiaa kj
0,5 g
Rasvaa
0,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,9 g
Hiilihydraatteja
6,9 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
0,7 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) torttutaikinalevyjä, Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























