Joulutortut kolmella tavalla: timanttitortut, kuusitortut ja enkelitortut

arvosana4/5

(1)arvio
10 Kappaletta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Jos perinteiset tähtitortut kyllästyttävät, kokeile timanttitorttuja, kuusen muotoisia joulutorttuja tai enkelitorttuja. Koristele valmiit tortut tomusokerilla ja nauti glögin kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) torttutaikinalevyjä
150 g(0,5 pkt) luumumarmeladia

Voiteluun

1 kplkananmunaa

Pinnalle

tomusokeria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Timanttitortut: Leikkaa taikinalevy kahdeksi neliöksi. Leikkaa hieman levenevä viilto, aloittaen 1 cm taikinaneliön yläkulmasta edeten kohti alareunaa. Toista kaikille reunoille. Paina jokaisen leikatun osan kärki tiukasti kiinni vastakkaisen reunan puoleenväliin. Voitele torttupohjat kananmunalla ja lisää keskelle nokare luumumarmeladia.

  2. 2

    Kuusitortut: Kauli kaksi suorakaiteen muotoista torttutaikinalevyä hieman ohuemmaksi. Levitä luumumarmeladia toisen levyn pinnalle tasainen ohut kerros. Nosta toinen levy luumumarmeladin päälle ja kauli levyt kevyesti kiinni toisiinsa. Leikkaa täytetystä levystä viisi pitkää suikaletta. Taita suikale haitariksi, joka kapenee loppua kohden. Työnnä varrastikkuun. Voitele tortut kananmunalla.

  3. 3

    Enkelitortut: Leikkaa taikinalevy kahdeksi neliöksi. Leikkaa viillot neliön kaikista kulmista kohti keskustaa, kuin olisit tekemässä tähtitorttua. Taita sisemmät yläkulmat ja ulommat alakulmat levyn keskelle. Paina tiukasti kiinni. Voitele tortut kananmunalla ja lisää keskelle nokare luumumarmeladia.

  4. 4

    Paista tortut uunin keskitasolla 225 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes tortut ovat kullanruskeita.

  5. 5

    Koristele hieman jäähtyneet tortut tomusokerilla. Käytä apuna esimerkiksi teesihtiä, jonka täytät tomusokerilla ja jota kopauttelet varovaisesti lusikalla.

    MääräAinesosa
    tomusokeria

Vinkki: Voit täyttää joulutortut luumumarmeladin sijaan myös keksitahnalla (Biscoff).

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) torttutaikinalevyjä, Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tuuli Kanerva
Kuvat:
Elvi Rista
15.10.2018
|
Päivitetty: 10.10.2025

Samankaltaisia reseptejä