Joulutortut kolmella tavalla: timanttitortut, kuusitortut ja enkelitortut
Ainekset
Valmistus
A. Timanttitortut
Leikkaa taikinalevy kahdeksi neliöksi. Leikkaa hieman levenevä viilto, aloittaen 1 cm taikinaneliön yläkulmasta edeten kohti alareunaa. Toista kaikille reunoille.
Paina jokaisen leikatun osan kärki tiukasti kiinni vastakkaisen reunan puoleenväliin.
Voitele torttupohjat kananmunalla ja lisää keskelle nokare luumumarmeladia.
B. Kuusitortut
Kauli kaksi suorakaiteen muotoista torttutaikinalevyä hieman ohuemmaksi.
Levitä luumumarmeladia toisen levyn pinnalle tasainen ohut kerros. Nosta toinen levy luumumarmeladin päälle ja kauli levyt kevyesti kiinni toisiinsa.
Leikkaa täytetystä levystä viisi pitkää suikaletta. Taita suikale haitariksi, joka kapenee loppua kohden. Työnnä varrastikkuun.
Voitele tortut kananmunalla.
C. Enkelitortut
Leikkaa taikinalevy kahdeksi neliöksi. Leikkaa viillot neliön kaikista kulmista kohti keskustaa, kuin olisit tekemässä tähtitorttua.
Taita sisemmät yläkulmat ja ulommat alakulmat levyn keskelle. Paina tiukasti kiinni.
Voitele tortut kananmunalla ja lisää keskelle nokare luumumarmeladia.
Paista tortut uunin keskitasolla 225 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes tortut ovat kullanruskeita.
Koristele hieman jäähtyneet tortut tomusokerilla. Käytä apuna esimerkiksi teesihtiä, jonka täytät tomusokerilla ja jota kopauttelet varovaisesti lusikalla.
Vinkki: Voit täyttää joulutortut luumumarmeladin sijaan myös keksitahnalla (Biscoff).
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
37
153
0,5 g
0,1 g
6,9 g
6,9 g
0,2 g
0,7 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
500 g (1 pkt) torttutaikinalevyjä,
Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli