Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lisuke

Talven parhaat lisukkeet: neljä tapaa tehdä perunasta huippuhyvää

Loihdi perunasta ihania herkkuja, jotka sopivat niin viikonlopuksi kuin joulupöytään tai muihin loppuvuoden ruokajuhliin.

Juustoinen perunagratiini
Juustoinen perunagratiini
Teksti: Yhteishyvä
Kuvat: Reetta Pasanen
29.11.2024 | Päivitetty 29.11.2024

Juustoinen perunagratiini

Gratiinit ovat ihania talven illallisten lisukkeita. Tuplajuusto tekee tästä perunagratiinista suussasulavan herkullisen – makua tuovat myös timjami ja valkosipuli. Lado ohuet perunaviipaleet pystysuunnassa vuokaan, niin gratiini saa rapsakan pinnan ja upean ulkonäön.

Mäti-uuniperunat

Puolita puikulaperunat, paista uunissa ja viimeistele jäähtyneet puikulat mädillä ja ranskankermalla. Nämä todelliset luksusuuniperunat sopivat suolaisiksi suupaloiksi, pääruoan lisukkeeksi tai joulun noutopöytään.

Hasselbackan perunat

Muistatko Hasselbackan perunat? Viipaloidut, voisulalla ja juustolla maustetut perunat ansaitsevat paikkansa juhlapöydästä ja maistuvat sekä aikuisille että lapsille. Viipaleperunoita voi muunnella mausteilla moneksi: kokeile esimerkiksi pähkinärouhetta, sinihomejuustoa, yrttejä tai valkosipulia.

Puikulamuusi ja ruskistettu salviavoi

Puikulaperunoista saa valmistettua maukkaan muusin, joka on sellaisenaankin täydellinen perunalisuke. Kun haluat annokseen mukaan vielä hieman ekstraa, täydennä makuelämys ruskistetulla salviavoilla.

Katso lisää ideoita talven ruokajuhliin

Tee arjestasi helpompaa ja herkullisempaa!

Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.