Juustoinen perunagratiini

arvosana5/5

(5)arviota
4 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Juustoinen perunagratiini saa ihanan rapean pinnan, kun perunaviipaleet nostetaan pystyyn vuokaan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgperunoita (jauhoinen lajike)
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rkltimjamia hienonnettuna
250 g(1 prk) juoksevaa sulatejuustoa (vahva)
2 dl(1 prk) ruokakermaa
1 rkldijoninsinappia
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
150 g(1 ps) voimakasta juustoraastetta (esim. cheddar tai emmental)

Lisäksi

1 rklrypsiöljyä vuoan voiteluun
(timjamia)

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pese ja kuori perunat, leikkaa ne ohuiksi noin 2 mm viipaleiksi. Nosta viipaleet isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulit. Lisää valkosipulit, timjami, sulatejuusto, kerma, sinappi ja mausteet perunoiden joukkoon. Sekoita juustoraaste perunoihin, säästä 1 desi raastetta pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 kgperunoita (jauhoinen lajike)
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 rkltimjamia hienonnettuna
    250 g(1 prk) juoksevaa sulatejuustoa (vahva)
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    1 rkldijoninsinappia
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    150 g(1 ps) voimakasta juustoraastetta (esim. cheddar tai emmental)
  2. 2

    Lado perunat limittäin pystyyn voideltuun pyöreään uunivuokaan (halkaisija noin 22 cm). Kaada kulhoon jäänyt seos perunoiden päälle ja ripottele pinnalle loppu raaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä vuoan voiteluun
  3. 3

    Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Viimeistele timjamilla.

    MääräAinesosa
    (timjamia)

Vinkki: Korvaa tuore timjami 1 teelusikallisella kuivattua timjamia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (timjamia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
18.11.2024
|
Päivitetty: 25.11.2025

Samankaltaisia reseptejä