Juustoinen perunagratiini
Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Juustoinen perunagratiini saa ihanan rapean pinnan, kun perunaviipaleet nostetaan pystyyn vuokaan.
| 1 kg | perunoita (jauhoinen lajike) |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | timjamia hienonnettuna |
| 250 g | (1 prk) juoksevaa sulatejuustoa (vahva) |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 150 g | (1 ps) voimakasta juustoraastetta (esim. cheddar tai emmental) |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 rkl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
| (timjamia) | |
- 1.
Pese ja kuori perunat, leikkaa ne ohuiksi noin 2 mm viipaleiksi. Nosta viipaleet isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulit. Lisää valkosipulit, timjami, sulatejuusto, kerma, sinappi ja mausteet perunoiden joukkoon. Sekoita juustoraaste perunoihin, säästä 1 desi raastetta pinnalle.
- 2.
Lado perunat limittäin pystyyn voideltuun pyöreään uunivuokaan (halkaisija noin 22 cm). Kaada kulhoon jäänyt seos perunoiden päälle ja ripottele pinnalle loppu raaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä.
- 3.
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Viimeistele timjamilla.
Juustoinen perunagratiini
arvosana5/5
Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)
Juustoinen perunagratiini saa ihanan rapean pinnan, kun perunaviipaleet nostetaan pystyyn vuokaan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | perunoita (jauhoinen lajike) |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | timjamia hienonnettuna |
| 250 g | (1 prk) juoksevaa sulatejuustoa (vahva) |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 150 g | (1 ps) voimakasta juustoraastetta (esim. cheddar tai emmental) |
Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
| (timjamia) | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese ja kuori perunat, leikkaa ne ohuiksi noin 2 mm viipaleiksi. Nosta viipaleet isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulit. Lisää valkosipulit, timjami, sulatejuusto, kerma, sinappi ja mausteet perunoiden joukkoon. Sekoita juustoraaste perunoihin, säästä 1 desi raastetta pinnalle.
Määrä Ainesosa 1 kg perunoita (jauhoinen lajike) 2 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl timjamia hienonnettuna 250 g (1 prk) juoksevaa sulatejuustoa (vahva) 2 dl (1 prk) ruokakermaa 1 rkl dijoninsinappia 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 150 g (1 ps) voimakasta juustoraastetta (esim. cheddar tai emmental) - 2
Lado perunat limittäin pystyyn voideltuun pyöreään uunivuokaan (halkaisija noin 22 cm). Kaada kulhoon jäänyt seos perunoiden päälle ja ripottele pinnalle loppu raaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä vuoan voiteluun - 3
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Viimeistele timjamilla.
Määrä Ainesosa (timjamia)
Vinkki: Korvaa tuore timjami 1 teelusikallisella kuivattua timjamia.
Ravintosisältö
612
Energiaa kcal
2563
Energiaa kj
38,0 g
Rasvaa
21,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,0 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
27,8 g
Proteiinia
3,8 g
Suolaa
612
Energiaa kcal
2563
Energiaa kj
38,0 g
Rasvaa
21,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,0 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
27,8 g
Proteiinia
3,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (timjamia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























