Hasselbackan perunat

arvosana3/5

(11)arviota
6 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Hasselbackan perunat sopii lisukkeeksi juhlavallekin aterialle. Voitele viipaloidut perunat voisulalla, mausta juustoraasteella ja paahda uunissa kypsiksi.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
12 kpltasakokoista perunaa
50 gvoita
20 g(0,5 dl) parmesaanijuustoa raastettuna
20 g(0,5 dl) emmentaljuustoa raastettuna
1/2 tlsuolaa
1/2 dlkorppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi niin, että viillot eivät mene perunan läpi asti vaan peruna pysyy koossa. Voit laittaa perunan molemmille puolille esimerkiksi syömäpuikot tai yhtä paksut puukauhan varret, jotka estävät veistä menemästä perunan läpi.

    MääräAinesosa
    12 kpltasakokoista perunaa
  2. 2

    Laita perunat uunivuokaan viillot ylöspäin. Voitele ne sulatetulla voilla ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    50 gvoita
  3. 3

    Voitele perunat uudelleen lopulla voisulalla ja ripottele päälle juustoraasteet, suola ja korppujauhot. Kypsennä vielä noin 25 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    20 g(0,5 dl) parmesaanijuustoa raastettuna
    20 g(0,5 dl) emmentaljuustoa raastettuna
    1/2 tlsuolaa
    1/2 dlkorppujauhoja

Vinkki: Hasselbackan perunoista saa helposti juhlavan joulupöytään sopivan lisukkeen tai alkupalan. Jäähdytä perunat ja lusikoi niiden päälle nokare smetanaa ja mätiä tai mätidippiä. Koristele tuoreella tillillä ja mustapippurilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara, Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
30.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä