Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hasselbackan perunat

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Hasselbackan perunat on ruotsalainen klassikko, joka sopii lisukkeeksi juhlavallekin aterialle. Viipaloidut uuniperunat saavat pinnasta rapean ja keskeltä mehevän rakenteen, kun sivelet perunoita voisulalla, maustat juustoraasteella ja paahdat ne uunissa kypsiksi.

Ainekset

12 kpl
tasakokoista perunaa
50 g
voita
20 g
(0,5 dl) parmesaanijuustoa raastettuna
20 g
(0,5 dl) emmentaljuustoa raastettuna
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi niin, että viillot eivät mene perunan läpi asti vaan se pysyy koossa. Voit laittaa perunan pöydälle ja sen molemmille puolille esimerkiksi yhtä paksut leikkuulaudat tai syömäpuikot. Pidä perunasta kiinni ja leikkaa viillot reunoihin asti.

12 kpl
tasakokoista perunaa
2

Laita perunat uunivuokaan viillot ylöspäin. Voitele ne voisulalla ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

50 g
voita
3

Voitele perunat uudelleen voisulalla ja ripottele päälle juustoraasteet, suola ja korppujauhot. Kypsennä vielä noin 25 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä.

20 g
(0,5 dl) parmesaanijuustoa raastettuna
20 g
(0,5 dl) emmentaljuustoa raastettuna
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Korppujauhoja

Vinkki: Aseta kaksi puista kauhanvartta tai grillitikkua perunan molemmille puolille. Leikkaa peruna ohuiksi viipaleiksi painamalla veitsi tikkuihin asti. Näin perunat jäävät pohjastaan ehjiksi.

Kuva: Sari Airola

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara, Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 21.8.2015
|
Muokattu: 18.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

205

856

10,5 g

1,8 g

21,5 g

0,7 g

1,3 g

4,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli