Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat

timer-iconNoin tunti  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Hasselbackan perunat on ruotsalainen klassikkolisuke juhlavallekin aterialle. Viipaloidut uuniperunat maistuvat lihan tai kalan kanssa. Uunissa paahtuvia perunoita sivellään voisulalla ja ne maustetaan juustoraasteella.

Ainekset

12 kpl
Pientä perunaa
1/2 dl
voisulaa
1/2 dl
Korppujauhoja
1/2 dl
Parmesaaniraastetta
1/2 dl
Emmentalraastetta
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori perunat ja leikkaa niihin viiltoja. Varo, etteivät viillot osu perunan pohjaan asti ja halkaise perunaa.

12 kpl
Pientä perunaa
2

Pane perunat uunivuokaan. Sivele ne voisulalla ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

1/2 dl
voisulaa
3

Sivele perunat uudelleen voisulalla ja ripottele päälle juustoraasteet, suola ja korppujauhot. Kypsennä vielä noin 25 minuuttia.

1/2 dl
Parmesaaniraastetta
1/2 dl
Emmentalraastetta
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Korppujauhoja

Vinkki: Aseta kaksi puista kauhanvartta tai grillitikkua perunan molemmille puolille. Leikkaa peruna ohuiksi viipaleiksi painamalla veitsi tikkuihin asti. Näin perunat jäävät pohjastaan ehjiksi.

Helpot hasselbackanperunat 2 netti

Kuva: Sari Airola

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 31.3.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

172

720

7,7 g

0,5 g

21,5 g

0,7 g

1,3 g

2,7 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Parmesaaniraastetta,

0,5 dl Emmentalraastetta,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli