
Hasselbackan perunat
Ainekset
Valmistus
Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi niin, että viillot eivät mene perunan läpi asti vaan peruna pysyy koossa. Voit laittaa perunan molemmille puolille esimerkiksi syömäpuikot tai yhtä paksut puukauhan varret, jotka estävät veistä menemästä perunan läpi.
Laita perunat uunivuokaan viillot ylöspäin. Voitele ne sulatetulla voilla ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Voitele perunat uudelleen lopulla voisulalla ja ripottele päälle juustoraasteet, suola ja korppujauhot. Kypsennä vielä noin 25 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Vinkki: Hasselbackan perunoista saa helposti juhlavan joulupöytään sopivan lisukkeen tai alkupalan. Jäähdytä perunat ja lusikoi niiden päälle nokare smetanaa ja mätiä tai mätidippiä. Koristele tuoreella tillillä ja mustapippurilla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
205
856
10,5 g
1,8 g
21,5 g
0,7 g
1,3 g
4,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli