Hasselbackan perunat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Hasselbackan perunat sopivat juhlavallekin aterialle. Tarjoa esimerkiksi pyhäpäivänä paahtofileen ja tumman punaviinikastikkeen sekä kuumien kasvisten kera. Ohjeet löydät niiden nimillä palvelustamme.

Ruokavaliot

Ainekset

12 kpl
Pientä perunaa
1/2 dl
Voi sulaa
1/2 dl
Korppujauhoja
1/2 dl
Parmesaaniraastetta
1/2 dl
Emmentalraastetta
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori perunat ja leikkaa perunoiden pohjasta kanta pois, jotta perunat pysyvät hyvin pystyssä. Leikkaa perunoihin viiltoja. Varo, etteivät viillot osu perunan pohjaan asti ja halkaise perunaa.

12 kpl
Pientä perunaa
2

Pane perunat uunivuokaan. Sivele ne voisulalla ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sivele perunat uudelleen voisulalla ja ripottele päälle juustoraasteet, suola ja korppujauhot. Kypsennä vielä noin 25 minuuttia.

1/2 dl
Voi sulaa
1/2 dl
Parmesaaniraastetta
1/2 dl
Emmentalraastetta
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Korppujauhoja
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

720

172

7,7 g

0,5 g

21,5 g

0,7 g

1,3 g

2,7 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Parmesaaniraastetta,

0,5 dl Emmentalraastetta,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli