Helpot blinit
30 min

Nappaa talteen!
Valmiista pakasteblineistä saa nopeasti herkut alkupalapöytään tai illanviettoon. Pyöräytä blineille yksi tai useampi täyte: punajuuri-fetatäyte, skagenröratäyte tai savuporotäyte.
| 440 g | (8 kpl) blinejä (herkku, pakaste, 2 pkt, à 220 g) |
| voita paistamiseen | |
| Punajuuri-fetatäyte | |
|---|---|
| 450 g | (1 pkt) esikeitettyjä punajuuria |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 2 rkl | timjamia hienonnettuna |
| 1/2 rkl | hunajaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| pinjansiemeniä | |
| timjamia hienonnettuna | |
| Skagenröratäyte | |
| 400 g | (1 ps) kuorittuja katkarapuja |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 dl | majoneesia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| tilliä hienonnettuna | |
| Savuporotäyte | |
| 80 g | (1 pkt) poron kylmäsavupaistia |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
| 200 g | (1 rs) savuporo-tuorejuustoa |
| 150 g | (1 prk) smetanaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| persiljaa hienonnettuna | |
- 1.
Sulata blinit pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista haluamasi täyte.
- 2.
Punajuuri-fetatäyte: Kuutioi punajuuret. Murenna feta ja säästä noin ¼ viimeistelyyn. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Nosta jääkaappiin maustumaan.
- 3.
Skagenröratäyte: Sulata katkaravut. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Nosta jääkaappiin maustumaan.
- 4.
Savuporotäyte: Hienonna paisti. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna persilja. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Nosta jääkaappiin maustumaan.
- 5.
Paista blinit voissa pannulla pakkauksen ohjeen mukaan.
- 6.
Tarjoa blinit täytteiden kanssa. Viimeistele punajuuri-fetablinit pinjansiemenillä, fetalla ja timjamilla, skagenrörablinit tillillä ja savuporoblinit persiljalla.
Valmiista pakasteblineistä saa nopeasti herkut alkupalapöytään tai illanviettoon. Pyöräytä blineille yksi tai useampi täyte: punajuuri-fetatäyte, skagenröratäyte tai savuporotäyte.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 440 g | (8 kpl) blinejä (herkku, pakaste, 2 pkt, à 220 g) |
| voita paistamiseen | |
Punajuuri-fetatäyte | |
| 450 g | (1 pkt) esikeitettyjä punajuuria |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 2 rkl | timjamia hienonnettuna |
| 1/2 rkl | hunajaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| pinjansiemeniä | |
| timjamia hienonnettuna | |
Skagenröratäyte | |
| 400 g | (1 ps) kuorittuja katkarapuja |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 dl | majoneesia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| tilliä hienonnettuna | |
Savuporotäyte | |
| 80 g | (1 pkt) poron kylmäsavupaistia |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
| 200 g | (1 rs) savuporo-tuorejuustoa |
| 150 g | (1 prk) smetanaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| persiljaa hienonnettuna | |
Valmistus
- 1
Sulata blinit pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista haluamasi täyte.
Määrä Ainesosa 440 g (8 kpl) blinejä (herkku, pakaste, 2 pkt, à 220 g) - 2
Punajuuri-fetatäyte: Kuutioi punajuuret. Murenna feta ja säästä noin ¼ viimeistelyyn. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Nosta jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 450 g (1 pkt) esikeitettyjä punajuuria 200 g (1 pkt) fetajuustoa 120 g (1 prk) smetanaa 2 rkl timjamia hienonnettuna 1/2 rkl hunajaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl suolaa - 3
Skagenröratäyte: Sulata katkaravut. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Nosta jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni sipuli 400 g (1 ps) kuorittuja katkarapuja 1/2 kpl ruukkua tilliä 150 g (1 prk) ranskankermaa 1 dl majoneesia 1 rkl sitruunanmehua 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna tilliä hienonnettuna - 4
Savuporotäyte: Hienonna paisti. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna persilja. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Nosta jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 80 g (1 pkt) poron kylmäsavupaistia 1 kpl pieni punasipuli 1/2 kpl ruukkua persiljaa 200 g (1 rs) savuporo-tuorejuustoa 150 g (1 prk) smetanaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna persiljaa hienonnettuna - 5
Paista blinit voissa pannulla pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa voita paistamiseen - 6
Tarjoa blinit täytteiden kanssa. Viimeistele punajuuri-fetablinit pinjansiemenillä, fetalla ja timjamilla, skagenrörablinit tillillä ja savuporoblinit persiljalla.
Määrä Ainesosa timjamia hienonnettuna pinjansiemeniä persiljaa hienonnettuna
Ravintosisältö on laskettu punajuuri-fetatäytteelle.
Ravintosisältö
339
Energiaa kcal
1417
Energiaa kj
25,5 g
Rasvaa
14,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,9 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
9,8 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
339
Energiaa kcal
1417
Energiaa kj
25,5 g
Rasvaa
14,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,9 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
9,8 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita paistamiseen, pinjansiemeniä, timjamia hienonnettuna, 400 g (1 ps) kuorittuja katkarapuja, 1 kpl pieni sipuli, 0.5 kpl ruukkua tilliä, 150 g (1 prk) ranskankermaa, 1 dl majoneesia, 1 rkl sitruunanmehua, tilliä hienonnettuna, 80 g (1 pkt) poron kylmäsavupaistia, 1 kpl pieni punasipuli, 0.5 kpl ruukkua persiljaa, 200 g (1 rs) savuporo-tuorejuustoa, 0.5 tl mustapippuria rouhittuna, persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























