Sulata blinit pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista haluamasi täyte.
Punajuuri-fetatäyte: Kuutioi punajuuret. Murenna feta ja säästä noin ¼ viimeistelyyn. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Nosta jääkaappiin maustumaan.
Skagenröratäyte: Sulata katkaravut. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Nosta jääkaappiin maustumaan.
Savuporotäyte: Hienonna paisti. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna persilja. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Nosta jääkaappiin maustumaan.
Paista blinit voissa pannulla pakkauksen ohjeen mukaan.
Tarjoa blinit täytteiden kanssa. Viimeistele punajuuri-fetablinit pinjansiemenillä, fetalla ja timjamilla, skagenrörablinit tillillä ja savuporoblinit persiljalla.
Ravintosisältö on laskettu punajuuri-fetatäytteelle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
339
1417
25,5 g
14,8 g
16,9 g
8,0 g
1,9 g
9,8 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
voita paistamiseen,
pinjansiemeniä,
timjamia hienonnettuna,
400 g (1 ps) kuorittuja katkarapuja,
1 kpl pieni sipuli,
0,5 kpl ruukkua tilliä,
150 g (1 prk) ranskankermaa,
1 dl majoneesia,
1 rkl sitruunanmehua,
0,25 tl suolaa,
0,25 tl mustapippuria rouhittuna,
tilliä hienonnettuna,
80 g (1 pkt) poron kylmäsavupaistia,
1 kpl pieni punasipuli,
0,5 kpl ruukkua persiljaa,
200 g (1 rs) savuporo-tuorejuustoa,
0,5 tl mustapippuria rouhittuna,
persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli