Helpot blinit

arvosana5/5

(3)arviota
8 Annosta

30 min

Valmiista pakasteblineistä saa nopeasti herkut alkupalapöytään tai illanviettoon. Pyöräytä blineille yksi tai useampi täyte: punajuuri-fetatäyte, skagenröratäyte tai savuporotäyte.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
440 g(8 kpl) blinejä (herkku, pakaste, 2 pkt, à 220 g)
voita paistamiseen

Punajuuri-fetatäyte

450 g(1 pkt) esikeitettyjä punajuuria
200 g(1 pkt) fetajuustoa
120 g(1 prk) smetanaa
2 rkltimjamia hienonnettuna
1/2 rklhunajaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tlsuolaa
pinjansiemeniä
timjamia hienonnettuna

Skagenröratäyte

400 g(1 ps) kuorittuja katkarapuja
1 kplpieni sipuli
1/2 kplruukkua tilliä
150 g(1 prk) ranskankermaa
1 dlmajoneesia
1 rklsitruunanmehua
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
tilliä hienonnettuna

Savuporotäyte

80 g(1 pkt) poron kylmäsavupaistia
1 kplpieni punasipuli
1/2 kplruukkua persiljaa
200 g(1 rs) savuporo-tuorejuustoa
150 g(1 prk) smetanaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
persiljaa hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Sulata blinit pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista haluamasi täyte.

    MääräAinesosa
    440 g(8 kpl) blinejä (herkku, pakaste, 2 pkt, à 220 g)
  2. 2

    Punajuuri-fetatäyte: Kuutioi punajuuret. Murenna feta ja säästä noin ¼ viimeistelyyn. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Nosta jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    450 g(1 pkt) esikeitettyjä punajuuria
    200 g(1 pkt) fetajuustoa
    120 g(1 prk) smetanaa
    2 rkltimjamia hienonnettuna
    1/2 rklhunajaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Skagenröratäyte: Sulata katkaravut. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Nosta jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni sipuli
    400 g(1 ps) kuorittuja katkarapuja
    1/2 kplruukkua tilliä
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    1 dlmajoneesia
    1 rklsitruunanmehua
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    tilliä hienonnettuna
  4. 4

    Savuporotäyte: Hienonna paisti. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna persilja. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Nosta jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    80 g(1 pkt) poron kylmäsavupaistia
    1 kplpieni punasipuli
    1/2 kplruukkua persiljaa
    200 g(1 rs) savuporo-tuorejuustoa
    150 g(1 prk) smetanaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    persiljaa hienonnettuna
  5. 5

    Paista blinit voissa pannulla pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    voita paistamiseen
  6. 6

    Tarjoa blinit täytteiden kanssa. Viimeistele punajuuri-fetablinit pinjansiemenillä, fetalla ja timjamilla, skagenrörablinit tillillä ja savuporoblinit persiljalla.

    MääräAinesosa
    timjamia hienonnettuna
    pinjansiemeniä
    persiljaa hienonnettuna

Ravintosisältö on laskettu punajuuri-fetatäytteelle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita paistamiseen, pinjansiemeniä, timjamia hienonnettuna, 400 g (1 ps) kuorittuja katkarapuja, 1 kpl pieni sipuli, 0.5 kpl ruukkua tilliä, 150 g (1 prk) ranskankermaa, 1 dl majoneesia, 1 rkl sitruunanmehua, tilliä hienonnettuna, 80 g (1 pkt) poron kylmäsavupaistia, 1 kpl pieni punasipuli, 0.5 kpl ruukkua persiljaa, 200 g (1 rs) savuporo-tuorejuustoa, 0.5 tl mustapippuria rouhittuna, persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
27.9.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä