Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puikulamuusi ja ruskistettu salviavoi

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Salvian ja ruskistetun voin pähkinäinen maku vievät perunamuusin uusiin ulottuvuuksiin. Levitä pehmeä puikulamuusi vuokaan ja valuta kuuma salviavoi päälle.

Ainekset

1 kg
puikulaperunaa
3 dl
kevytmaitoa
25 g
voita (huoneenlämpöistä)
1/2 tl
suolaa

Ruskistettu salviavoi

75 g
voita
1
ruukku salviaa (n. 20 salvian lehteä)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla (½ tl) maustetussa vedessä. Kaada vesi pois perunoista. Soseuta perunat sosemyllyllä tai perunasurvimella. Kuumenna maito. Lisää huoneenlämpöinen voi ja maitoa sen verran, kunnes saat haluamasi paksuisen soseen. Mausta suolalla ja sekoita tasaiseksi.

1 kg
puikulaperunaa
3 dl
kevytmaitoa
25 g
voita (huoneenlämpöistä)
1/2 tl
suolaa
2

Valmista salviavoi perunoiden kypsyessä. Sulata voi pannussa ja lisää salvianlehdet. Ruskista voita keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Seuraa, kun voi alkaa vaahtoutua. Voi on ruskistunut, kun sen väri muuttuu kullanruskeaksi ja tuoksu pähkinäiseksi. Poimi salvianlehdet lautaselle. Anna voin tasaantua hetki ja kaada se toiseen astiaan siten, että pohjalla olevat hiput jäävät pannulle.

75 g
voita
1
ruukku salviaa (n. 20 salvian lehteä)
3

Levitä puikulamuusi laakeaan vuokaan ja valuta ruskistettu voi raidoiksi pinnalle. Viimeistele rapeilla salvianlehdillä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 2.10.2023
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

373

1559

22,0 g

14,0 g

35,3 g

3,5 g

2,3 g

6,8 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku salviaa (n, 20 salvian lehteä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli