Jos haluat sillifileistä vähäsuolaisempia, liota niitä kylmässä vedessä jääkaapissa tunti. Kuivaa sillifileet ja leikkaa ne suupaloiksi.
Kuori ja hienonna sipuli. Yhdistä se ranskankerman kanssa. Mausta kastike ensin varovasti wasabilla, sekoita, maista ja lisää wasabia maun mukaan. Lisää sillipalat kastikkeeseen.
Hienonna ruohosipuli. Sekoita osa sillien joukkoon ja ripottele loput koristeeksi.
Vinkki! Voit korvata ranskankerman smetanalla ja keventää kastiketta halutessasi turkkilaisella jogurtilla. Voit lisätä wasabisilliin myös limen mehua ja raastettua kuorta tai hienonnettua sushi-inkivääriä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
152
635
10,8 g
5,3 g
8,3 g
8,3 g
0,5 g
5,3 g
2,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 - 3 tl wasabitahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli