Silli sinappi- tai valkosipulikastikkeessa
Levitä kalapalat sievästi tarjoiluvadille, koristele ruohosipulisilpulla ja varrellisilla kapriksilla.
Silakat kirkkaassa mausteliemessä
Valuta kalat. Mausta ranskankerma suolalla, valkopippurilla ja lorauksella silakoiden maustelientä. Lusikoi kastiketta pienten snapsilasien pohjalle, kiepauta silakka päälle ja lisää ”lusikaksi” rapea ruislastu.
Savukala
Tee lisukkeeksi kermaviilikastike, jossa on maustekurkku- ja omenakuutioita, piparjuuritahnaa, mustapippuria ja suolaa. Kalavadin koristeiksi sopivat punaiset omenalohkot ja havunoksat.
Graavisiika
Kiepauta viipaleet löyhiksi ruusukkeiksi babypinaattipedille. Somista puolukoilla
tai karpaloilla.
Graavilohi
Levitä viipaleet lomittain laakealle vadille ja pirskota päälle oliiviöljyä. Viimeistele basilikanlehdillä, parmesaanilastuilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.
Kylmäsavulohi
Levitä ohuet viipaleet tuorekelmulle laakeaksi levyksi, sivele pintaan wasabilla maustettua tuorejuustoa, valutettua garia eli sushi-inkiväärilastuja ja korianterisilppua. Rullaa tiukasti, pakasta hetkeksi ja leikkaa kohmeinen rulla viipaleiksi. Viimeistele paahdetuilla seesaminsiemenillä ja limettilohkoilla.
Katkaravut
Sekoita sulatetut, valutetut ravut sitruunalla maustettuun majoneesiin, lusikoi keitettyjen kananmunanpuolikkaiden päälle ja ripottele päälle tillisilppua.
Mädit
Lusikoi mätiä perunalastuille. Lisää nokare ranskankermaa ja punasipulisilppua. Rouhi päälle mustapippuria myllystä. Kokeile myös superhelppoa mätidippiä.
Savumuikut
Valuta muikut liemestä. Ota saaristolaisleipäviipaleista piparimuoteilla paloja, levitä leiville punajuurisalaattia ja nosta päälle pari savumuikkua. Koristele ruohosipulilla.
Järkisärki-säilyke
Valuta kala. Sekoita joukkoon pienen pieniksi kuutioiksi leikattua varsiselleriä ja kurkkua. Mausta sitruunalla, suolalla ja tillisilpulla. Lusikoi seosta pienille salaatinlehdille ja nosta tarjoiluvadille.