Mehevä graavilohi ja raikas graavisiika maistuvat herkullisilta keitettyjen perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa. Vegaaninen versio graavilohesta syntyy porkkanasta.
Appelsiinigraavattu lohi
Mehevä graavilohi ja raikas graavisiika maistuvat herkullisilta keitettyjen perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa. Vegaaninen versio graavilohesta syntyy porkkanasta.
Kotimaiset sillit kuuluvat joulun perinneruokiin. Suosituimpia sillejä ovat lasimestarin silli, smetanasilli ja tietenkin sinappisilli. Vegaanin kalapöydässä herkutellaan munakoisosillillä.
Tee mädistä suussasulava dippi ja tarjoile se ruissipsien, saaristolaisleivän tai blinien kanssa. Joulupöydässä voi herkutella myös erilaisilla rapuruoilla. Kattaisitko tänä jouluna tarjolle vaikkapa trendikkäät, rapealla valkosipulilla ja chilillä marinoidut katkaravut? Kalapöydän juhlava yllättäjä on vegaaninen skagen, joka saa makua vegaanisesta mädistä ja savustetusta porkkanasäilykkeestä.
Silakat kuuluvat sillin tavoin monien kotien joulupöytään. Kokeile kermaisia sahramisilakoita, juhlavia joulusilakoita tai raikkaita boquerones-tyyppisiä silakoita!
Kalapöydän uusia suosikkeja ovat raikkaat cevichet ja lohipastrami. Uutta makua kalapöytään saa myös maustamalla tutut kalat eri tavalla.
Valkokastikkeen kanssa tarjoiltu lipeäkala on joulun perinteinen lämmin kalaruoka. Helpoiten se syntyy uunissa. Kalaruokien ystävä voi korvata myös kinkun juhlavalla uunilohella tai kokonaisena paistetulla nieriällä.