Helppo puolukkajäädyke
Ainekset
Valmistus
Aloita vuoraamalla leipävuoka leivinpaperisuikaleilla niin, että suikaleiden liepeet ulottuvat vuoan ulkopuolelle.
Ota puolukoista 2 rkl koristelua varten ja pane ne takaisin pakastimeen. Survo puolet kohmeisista puolukoista ja jätä loput kokonaisiksi. Yhdistä survotut ja kokonaiset puolukat kulhossa. Sekoita jogurtti ja hunaja marjojen joukkoon.
Vaahdota kerma. Lisää sokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa sokeri. Lisää vaahto jogurttiseokseen hellästi nostellen.
Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta leivinpaperin liepeet massan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Pakasta vähintään yön yli.
Kumoa jäädyke tarjoiluastialle noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Poista vuoka ja leivinpaperit. Koristele kinuskikastikkeella ja lopuilla puolukoilla. Tarjoa heti.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
163
681
3,5 g
2,2 g
30,3 g
30,0 g
0,8 g
1,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 dl Kuohu- tai vispikermaa,
2 dl (1 prk) kinuskikastiketta,
(2 rkl puolukoita).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli