Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta, jauhot, suola ja rasva. Vatkaa kierrevatkaimella tasaiseksi. Sekoita loppu maito taikinaan ja anna turvota noin puoli tuntia.
Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita rahka vaahtoon. Huuhtele, perkaa ja viipaloi mansikat.
Kuumenna 1 tl rasvaa paistinpannulla ja annostele 1 dl lettutaikinaa pannulle. Säädä liesi keskilämmölle. Pyörittele pannua niin, että taikina leviää isoksi letuksi. Paista noin 2 minuuttia, kunnes letun pinta on hyytynyt ja reuna alkaa ruskistua. Käännä ja paista noin 1 minuutti. Paista kaikki letut samoin.
Täytä letut. Leikkaa lettuun viilto sen keskeltä reunaan saakka. Jätä ensimmäinen neljännes tyhjäksi. Lisää seuraavaan mansikkahilloa, sitä seuraavaan kermarahkaa ja viimeiseen neljännekseen mansikoita. Taittele taskuksi aloittamalla täyttämättömästä neljänneksestä.
Vinkki: Kun annat lettutaikinan turvota puoli tuntia ennen paistamista, letut pysyvät paremmin kasassa ja paistaminen on helpompaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
238
996
10,6 g
6,1 g
27,3 g
15,3 g
1,1 g
6,8 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
juoksevaa rapsiöljyvalmistetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli