Sokerikakkutaikinaan käytetään yhtä paljon munia, sokeria ja vehnäjauhoja. Osan jauhoista voi korvata perunajauhoilla tai ohrakkaalla, jolloin leivonnaisesta tulee erityisen pehmeä.
Taikinaa voi maustaa muun muassa kaakaojauheella, kookoshiutaleilla, pähkinä- tai mantelirouheella.
7 vinkkiä onnistumiseen
- Voitele vuoka ja jauhota se ennen taikinan valmistamista. Vaahdotetun taikinan kuohkeus kärsii, jos se joutuu odottamaan paistamista.
- Munat vatkautuvat parhaiten huoneenlämpöisinä. Käytä sähkövatkainta tai yleiskonetta. Vaahto on valmista, kun se on sakeaa ja lähes valkoista ja sen pinnalla pysyy vatkaimista valuvalla vaahdolla piirretty kuvio.
- Vatkaa puhtailla välineillä: rasvaiset vatkaimet estävät munien ja sokerin vaahtoutumisen.
- Sekoita taikinaan tulevat kuivat aineet ensin keskenään ja siivilöi ne taikinaan.
- Lisää jauhot munavaahtoon varovasti nostellen, sillä vaahto laskeutuu kovasta sekoittamisesta.
- Älä avaa uunia paistamisen kymmenen ensimmäisen minuutin aikana, sillä se voi aiheuttaa leivonnaisen laskemisen.
- Kakun kypsyyden voi kokeilla pistämällä puutikun kakun keskiosaan. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.