Mansikkakakku
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täytä kuohkea kakku vaniljaisella rahkavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Tee helppo mansikkakakun koristelu asettamalla viipaloidut mansikat kakun päälle riveihin.
| Kakkupohja | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
| 250 g | mansikoita |
| 2 dl | (1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta |
| 250 g | (1 tlk) maitorahkaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 3 kpl | liivatelehteä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| Lisäksi | |
| 250 g | mansikoita |
| sitruunamelissaa | |
- 1.
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
- 2.
Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 25 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä ja irrota se sitten vuoasta.
- 3.
Valmista täyte. Perkaa ja viipaloi täytteen mansikat. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita rahka ja sokeri vaniljavaahtoon. Lusikoi noin kolmasosa seoksesta kannelliseen rasiaan ja laita jääkaappiin.
- 4.
Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan mehuun. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen rahkatäytteeseen.
- 5.
Pese ja kuivaa kakkuvuoka. Pingota sen pohjalle ja reunoille leivinpaperia. Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi. Laita alin kerros vuokaan. Levitä puolet mansikkaviipaleista ja puolet rahkatäytteestä kakkupohjalle. Laita keskimmäinen kakkukerros vuokaan ja sen päälle loput mansikkaviipaleet ja rahkatäyte. Aseta viimeinen kakkukerros paikoilleen. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään ja kostumaan pariksi tunniksi.
- 6.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoilulautaselle. Levitä loppu rahkaseos kakun päälle ja reunoille. Perkaa ja viipaloi mansikat ja asettele ne lomittain riveihin kakun pinnalle. Viimeistele halutessasi sitruunamelissanlehdillä.
Mansikkakakku
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)
Täytä kuohkea kakku vaniljaisella rahkavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Tee helppo mansikkakakun koristelu asettamalla viipaloidut mansikat kakun päälle riveihin.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kakkupohja | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 250 g | mansikoita |
| 2 dl | (1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta |
| 250 g | (1 tlk) maitorahkaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 3 kpl | liivatelehteä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
Lisäksi | |
| 250 g | mansikoita |
| sitruunamelissaa | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
- 2
Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 25 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä ja irrota se sitten vuoasta.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 1 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta - 3
Valmista täyte. Perkaa ja viipaloi täytteen mansikat. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita rahka ja sokeri vaniljavaahtoon. Lusikoi noin kolmasosa seoksesta kannelliseen rasiaan ja laita jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 250 g mansikoita 2 dl (1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 250 g (1 tlk) maitorahkaa 1/2 dl sokeria - 4
Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan mehuun. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen rahkatäytteeseen.
Määrä Ainesosa 3 kpl liivatelehteä 2 rkl sitruunanmehua - 5
Pese ja kuivaa kakkuvuoka. Pingota sen pohjalle ja reunoille leivinpaperia. Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi. Laita alin kerros vuokaan. Levitä puolet mansikkaviipaleista ja puolet rahkatäytteestä kakkupohjalle. Laita keskimmäinen kakkukerros vuokaan ja sen päälle loput mansikkaviipaleet ja rahkatäyte. Aseta viimeinen kakkukerros paikoilleen. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään ja kostumaan pariksi tunniksi.
- 6
Irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoilulautaselle. Levitä loppu rahkaseos kakun päälle ja reunoille. Perkaa ja viipaloi mansikat ja asettele ne lomittain riveihin kakun pinnalle. Viimeistele halutessasi sitruunamelissanlehdillä.
Määrä Ainesosa 250 g mansikoita sitruunamelissaa
Ravintosisältö
173
Energiaa kcal
724
Energiaa kj
3,1 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,6 g
Hiilihydraatteja
19,3 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
6,9 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
173
Energiaa kcal
724
Energiaa kj
3,1 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,6 g
Hiilihydraatteja
19,3 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
6,9 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sitruunamelissaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























