Mansikkakakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mansikkakakku

Mansikkakakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Kerrosta kuohkean kakun väliin reilusti vaniljaista rahkavaahtoa ja kesäisen makeita tuoreita mansikoita. Simppeli, mutta näyttävä koristelu syntyy, kun asettelet mansikkaviipaleet kakun pinnalle riveihin.

Ruokavaliot

Ainekset

kakkupohja

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

täyte

1/2 l
mansikoita
2 dl
(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g
(1 tlk) maitorahkaa
1/2 dl
sokeria
3 kpl
liivatelehteä
2 rkl
sitruunanmehua

lisäksi

1/2 l
mansikoita
(minttua tai sitruunamelissaa)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka.

2

Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä ja irrota se sitten vuoasta.

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
3

Valmista täyte. Perkaa ja viipaloi täytteen mansikat. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita rahka ja sokeri vaniljavaahtoon. Lusikoi noin kolmasosa seoksesta kannelliseen rasiaan ja laita jääkaappiin.

1/2 l
mansikoita
2 dl
(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g
(1 tlk) maitorahkaa
1/2 dl
sokeria
4

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan mehuun. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen rahkatäytteeseen.

3 kpl
liivatelehteä
2 rkl
sitruunanmehua
5

Pese ja kuivaa kakkuvuoka. Pingota sen pohjalle ja reunoille leivinpaperia. Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi. Laita alin kerros vuokaan. Levitä puolet mansikkaviipaleista ja puolet rahkatäytteestä kakkupohjalle. Laita keskimmäinen kakkukerros vuokaan ja sen päälle loput mansikkaviipaleet ja rahkatäyte. Aseta viimeinen kakkukerros paikoilleen. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään ja kostumaan pariksi tunniksi.

6

Irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoilulautaselle. Levitä loppu rahkaseos kakun päälle ja reunoille. Perkaa ja viipaloi mansikat ja asettele ne lomittain riveihin kakun pinnalle. Viimeistele halutessasi sitruunamelissan- tai mintunlehdillä.

1/2 l
mansikoita
(minttua tai sitruunamelissaa)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.5.2005
Muokattu: 11.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

912

218

8,3 g

4,5 g

27,5 g

19,3 g

1,1 g

6,9 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(minttua tai sitruunamelissaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli