Mansikkakakku

arvosana4/5

(4)arviota
12 Annosta

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Täytä kuohkea kakku vaniljaisella rahkavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Tee helppo mansikkakakun koristelu asettamalla viipaloidut mansikat kakun päälle riveihin.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa

Kakkupohja

4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte

250 gmansikoita
2 dl(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g(1 tlk) maitorahkaa
1/2 dlsokeria
3 kplliivatelehteä
2 rklsitruunanmehua

Lisäksi

250 gmansikoita
sitruunamelissaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

  2. 2

    Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 25 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä ja irrota se sitten vuoasta.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlperunajauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  3. 3

    Valmista täyte. Perkaa ja viipaloi täytteen mansikat. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita rahka ja sokeri vaniljavaahtoon. Lusikoi noin kolmasosa seoksesta kannelliseen rasiaan ja laita jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    250 gmansikoita
    2 dl(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    250 g(1 tlk) maitorahkaa
    1/2 dlsokeria
  4. 4

    Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan mehuun. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen rahkatäytteeseen.

    MääräAinesosa
    3 kplliivatelehteä
    2 rklsitruunanmehua
  5. 5

    Pese ja kuivaa kakkuvuoka. Pingota sen pohjalle ja reunoille leivinpaperia. Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi. Laita alin kerros vuokaan. Levitä puolet mansikkaviipaleista ja puolet rahkatäytteestä kakkupohjalle. Laita keskimmäinen kakkukerros vuokaan ja sen päälle loput mansikkaviipaleet ja rahkatäyte. Aseta viimeinen kakkukerros paikoilleen. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään ja kostumaan pariksi tunniksi.

  6. 6

    Irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoilulautaselle. Levitä loppu rahkaseos kakun päälle ja reunoille. Perkaa ja viipaloi mansikat ja asettele ne lomittain riveihin kakun pinnalle. Viimeistele halutessasi sitruunamelissanlehdillä.

    MääräAinesosa
    250 gmansikoita
    sitruunamelissaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sitruunamelissaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä