Valinta kannattaa kohdistaa rasvaisiin kaloihin, jotka pysyvät mehevinä sen sijaan, että kuivahtaisivat hetkessä. Lohi sekä muut punaiset kalat sopivat grilliin erinomaisesti.
Helppoutta ja nopeutta arvostava onkii kalatiskiltä tasaisen paksun palan lohifileetä. Annospaloiksi leikattu pala fileetä kypsyy grillissä alle vartissa. Jos fileestä tekee medaljonkeja, ei kypsentämiseen tarvita kuin reilu viisi minuuttia.
Etenkin medaljongit kannattaa kypsentää grillin parilatasolla, jos haluaa olla sataprosenttisen varma, ettei kalapaloja tipahda ritilöiden välistä grillin sisuksiin. Jos grillissä ei ole parilatasoa, voi medaljongit laittaa taitellun ”folioveneen” sisään tai erilliselle grillausalustalle. Tällöin kypsentämisen aikana sulava rasva ei pääse valumaan grilliin ja käryämään.
Kalaa ei kannata kääntää grillatessa. Poikkeuksena pienet kokonaiset kalat, jotka voi halutessaan kääntää varovaisesti kerran.
Jos pienet annospalat grillaa suoraan ritilöiden päällä, on avuksi otettava iso ja leveä lasta. Kala laitetaan nahkapuoli alaspäin kuumaan grilliin, jonka ritilät on öljytty. Kalaa ei käännetä, vaan se otetaan pois grillistä tukevan lastan avulla, kun pala on keskeltä vielä aavistuksen punertava.
Isommat fileepalat kannattaa kypsentää folion päällä tai halsterissa. Kala laitetaan foliosta taitellun ”veneen” sisään nahkapuoli alaspäin. Kalaa ei peitetä foliolla kokonaan, jotta siitä ei tule keitetyn makuista.