Valmista salaatti. Leikkaa kukkakaali murumaiseksi. Suikaloi varhaiskaali ja retiisit. Puhdista ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Kuori kurkku halutessasi osittain niin, että pintaan muodostuu raitakuvio. Halkaise kurkku pitkittäin ja poista siemenet. Viipaloi kurkun puolikkaat.
Kuivaa kirjolohifileet talouspaperilla. Tee nahkaan kevyet viillot veitsellä. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.
Sekoita pehmeä voi, yrtit ja sitruunankuori. Levitä voi-yrttiseos toisen fileen lihapuolelle. Aseta fileet lihapuolet vastakkain ja sido toisiinsa paistinarulla tai kiinnitä reunoista cocktailtikuilla.
Kypsennä kala grillin parilatasolla tai halsterissa noin 5 minuuttia molemmin puolin tai kunnes kala on kypsää. Voit myös kypsentää kalan 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Pirskottele kypsän kalan päälle sitruunamehua.
Viimeistele salaatti. Mausta jogurtti ruohosipulilla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike kasviksiin. Tarjoa kalan kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
366
1533
26,5 g
13,3 g
9,8 g
9,5 g
5,8 g
18,8 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl hienonnettua tilliä,
paistinarua tai cocktailtikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli