Täytetyt kirjolohifileet ja kesäkaalisalaatti

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Kahden kirjolohifileen välissä hautuu sitruunainen yrttiseos. Kypsennä fileet grillissä tai uunissa ja tarjoa rapean coleslaw-tyylisen kaalisalaatin kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
340 g(2 kpl) kirjolohifileetä
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
75 gvoita
1 dlhienonnettua tilliä
3 rklhienonnettua ruohosipulia
2 tlraastettua sitruunankuorta
2 rklsitruunamehua

Rapsakka kesäkaalisalaatti

300 g(0,5) kukkakaalia
500 gvarhaiskaalia
6 kplretiisiä
2 kplporkkanaa
1/2 kplkurkkua
1 dlturkkilaista jogurttia
3 rklhienonnettua ruohosipulia
1 rklsitruunamehua
1/2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Lisäksi

paistinarua tai cocktailtikkuja

Valmistus

  1. 1

    Valmista salaatti. Leikkaa kukkakaali murumaiseksi. Suikaloi varhaiskaali ja retiisit. Puhdista ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Kuori kurkku halutessasi osittain niin, että pintaan muodostuu raitakuvio. Halkaise kurkku pitkittäin ja poista siemenet. Viipaloi kurkun puolikkaat.

    MääräAinesosa
    300 g(0,5) kukkakaalia
    500 gvarhaiskaalia
    6 kplretiisiä
    2 kplporkkanaa
    1/2 kplkurkkua
  2. 2

    Kuivaa kirjolohifileet talouspaperilla. Tee nahkaan kevyet viillot veitsellä. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    340 g(2 kpl) kirjolohifileetä
    1 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  3. 3

    Sekoita pehmeä voi, yrtit ja sitruunankuori. Levitä voi-yrttiseos toisen fileen lihapuolelle. Aseta fileet lihapuolet vastakkain ja sido toisiinsa paistinarulla tai kiinnitä reunoista cocktailtikuilla.

    MääräAinesosa
    2 tlraastettua sitruunankuorta
    75 gvoita
    1 dlhienonnettua tilliä
    3 rklhienonnettua ruohosipulia
  4. 4

    Kypsennä kala grillin parilatasolla tai halsterissa noin 5 minuuttia molemmin puolin tai kunnes kala on kypsää. Voit myös kypsentää kalan 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Pirskottele kypsän kalan päälle sitruunamehua.

    MääräAinesosa
    2 rklsitruunamehua
  5. 5

    Viimeistele salaatti. Mausta jogurtti ruohosipulilla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike kasviksiin. Tarjoa kalan kanssa.

    MääräAinesosa
    3 rklhienonnettua ruohosipulia
    1 dlturkkilaista jogurttia
    1 rklsitruunamehua
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl hienonnettua tilliä, paistinarua tai cocktailtikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.5.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä