Täytetyt kirjolohifileet ja kesäkaalisalaatti - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Täytetyt kirjolohifileet ja kesäkaalisalaatti

Täytetyt kirjolohifileet ja kesäkaalisalaatti
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Ruokavalio
Kahden kirjolohifileen välissä hautuu sitruunainen yrttiseos. Kypsennä fileet grillissä tai uunissa ja tarjoa rapean coleslaw-tyylisen kaalisalaatin kera.
Jaa Somessa

Ainekset

340 g
(2 kpl) kirjolohifileetä
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
75 g
voita
1 dl
hienonnettua tilliä
3 rkl
hienonnettua ruohosipulia
2 tl
raastettua sitruunankuorta
2 rkl
sitruunamehua

RAPSAKKA KESÄKAALISALAATTI

300 g
(0,5) kukkakaalia
500 g
varhaiskaalia
6 kpl
retiisiä
2 kpl
porkkanaa
1/2 kpl
kurkkua
1 dl
turkkilaista jogurttia
3 rkl
hienonnettua ruohosipulia
1 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

LISÄKSI

paistinarua tai cocktailtikkuja

Näin teet

1

Valmista salaatti. Leikkaa kukkakaali murumaiseksi. Suikaloi varhaiskaali ja retiisit. Puhdista ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Kuori kurkku halutessasi osittain niin, että pintaan muodostuu raitakuvio. Halkaise kurkku pitkittäin ja poista siemenet. Viipaloi kurkun puolikkaat.

300 g
(0,5) kukkakaalia
500 g
varhaiskaalia
6 kpl
retiisiä
2 kpl
porkkanaa
1/2 kpl
kurkkua
2

Kuivaa kirjolohifileet talouspaperilla. Tee nahkaan kevyet viillot veitsellä. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.

340 g
(2 kpl) kirjolohifileetä
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3

Sekoita pehmeä voi, yrtit ja sitruunankuori. Levitä voi-yrttiseos toisen fileen lihapuolelle. Aseta fileet lihapuolet vastakkain ja sido toisiinsa paistinarulla tai kiinnitä reunoista cocktailtikuilla.

2 tl
raastettua sitruunankuorta
75 g
voita
1 dl
hienonnettua tilliä
3 rkl
hienonnettua ruohosipulia
4

Kypsennä kala grillin parilatasolla tai halsterissa noin 5 minuuttia molemmin puolin tai kunnes kala on kypsää. Voit myös kypsentää kalan 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Pirskottele kypsän kalan päälle sitruunamehua.

2 rkl
sitruunamehua
5

Viimeistele salaatti. Mausta jogurtti ruohosipulilla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike kasviksiin. Tarjoa kalan kanssa.

3 rkl
hienonnettua ruohosipulia
1 dl
turkkilaista jogurttia
1 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 16.5.2019
Muokattu: 16.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja10 g39 g
Proteiinia19 g75 g
Rasvaa27 g106 g
Kuituja6 g23 g
Energiaa kj1533 6130
Energiaa kcal366 1465

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl hienonnettua tilliä

  • paistinarua tai cocktailtikkuja

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja10 g39 g
Proteiinia19 g75 g
Rasvaa27 g106 g
Kuituja6 g23 g
Energiaa kj1533 6130
Energiaa kcal366 1465

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl hienonnettua tilliä

  • paistinarua tai cocktailtikkuja

Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.