Täytetyt kirjolohifileet ja kesäkaalisalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Kahden kirjolohifileen välissä hautuu sitruunainen yrttiseos. Kypsennä fileet grillissä tai uunissa ja tarjoa rapean coleslaw-tyylisen kaalisalaatin kera.
| 340 g | (2 kpl) kirjolohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 75 g | voita |
| 1 dl | hienonnettua tilliä |
| 3 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| 2 tl | raastettua sitruunankuorta |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| Rapsakka kesäkaalisalaatti | |
|---|---|
| 300 g | (0,5) kukkakaalia |
| 500 g | varhaiskaalia |
| 6 kpl | retiisiä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 dl | turkkilaista jogurttia |
| 3 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| Lisäksi | |
| paistinarua tai cocktailtikkuja | |
- 1.
Valmista salaatti. Leikkaa kukkakaali murumaiseksi. Suikaloi varhaiskaali ja retiisit. Puhdista ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Kuori kurkku halutessasi osittain niin, että pintaan muodostuu raitakuvio. Halkaise kurkku pitkittäin ja poista siemenet. Viipaloi kurkun puolikkaat.
- 2.
Kuivaa kirjolohifileet talouspaperilla. Tee nahkaan kevyet viillot veitsellä. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.
- 3.
Sekoita pehmeä voi, yrtit ja sitruunankuori. Levitä voi-yrttiseos toisen fileen lihapuolelle. Aseta fileet lihapuolet vastakkain ja sido toisiinsa paistinarulla tai kiinnitä reunoista cocktailtikuilla.
- 4.
Kypsennä kala grillin parilatasolla tai halsterissa noin 5 minuuttia molemmin puolin tai kunnes kala on kypsää. Voit myös kypsentää kalan 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Pirskottele kypsän kalan päälle sitruunamehua.
- 5.
Viimeistele salaatti. Mausta jogurtti ruohosipulilla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike kasviksiin. Tarjoa kalan kanssa.
Täytetyt kirjolohifileet ja kesäkaalisalaatti
arvosana5/5
30 min
Kahden kirjolohifileen välissä hautuu sitruunainen yrttiseos. Kypsennä fileet grillissä tai uunissa ja tarjoa rapean coleslaw-tyylisen kaalisalaatin kera.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 340 g | (2 kpl) kirjolohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 75 g | voita |
| 1 dl | hienonnettua tilliä |
| 3 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| 2 tl | raastettua sitruunankuorta |
| 2 rkl | sitruunamehua |
Rapsakka kesäkaalisalaatti | |
| 300 g | (0,5) kukkakaalia |
| 500 g | varhaiskaalia |
| 6 kpl | retiisiä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 dl | turkkilaista jogurttia |
| 3 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Lisäksi | |
| paistinarua tai cocktailtikkuja | |
Valmistus
- 1
Valmista salaatti. Leikkaa kukkakaali murumaiseksi. Suikaloi varhaiskaali ja retiisit. Puhdista ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Kuori kurkku halutessasi osittain niin, että pintaan muodostuu raitakuvio. Halkaise kurkku pitkittäin ja poista siemenet. Viipaloi kurkun puolikkaat.
Määrä Ainesosa 300 g (0,5) kukkakaalia 500 g varhaiskaalia 6 kpl retiisiä 2 kpl porkkanaa 1/2 kpl kurkkua - 2
Kuivaa kirjolohifileet talouspaperilla. Tee nahkaan kevyet viillot veitsellä. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 340 g (2 kpl) kirjolohifileetä 1 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria - 3
Sekoita pehmeä voi, yrtit ja sitruunankuori. Levitä voi-yrttiseos toisen fileen lihapuolelle. Aseta fileet lihapuolet vastakkain ja sido toisiinsa paistinarulla tai kiinnitä reunoista cocktailtikuilla.
Määrä Ainesosa 2 tl raastettua sitruunankuorta 75 g voita 1 dl hienonnettua tilliä 3 rkl hienonnettua ruohosipulia - 4
Kypsennä kala grillin parilatasolla tai halsterissa noin 5 minuuttia molemmin puolin tai kunnes kala on kypsää. Voit myös kypsentää kalan 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Pirskottele kypsän kalan päälle sitruunamehua.
Määrä Ainesosa 2 rkl sitruunamehua - 5
Viimeistele salaatti. Mausta jogurtti ruohosipulilla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike kasviksiin. Tarjoa kalan kanssa.
Määrä Ainesosa 3 rkl hienonnettua ruohosipulia 1 dl turkkilaista jogurttia 1 rkl sitruunamehua 1/2 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria
Ravintosisältö
366
Energiaa kcal
1533
Energiaa kj
26,5 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,8 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
18,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
366
Energiaa kcal
1533
Energiaa kj
26,5 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,8 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
18,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl hienonnettua tilliä, paistinarua tai cocktailtikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























