Rapeat lohimedaljongit

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Makean tulisella marinadilla maustetut ja pankojauhoilla kuorrutetut lohimedaljongit grillataan rapeiksi. Medaljongit tarjotaan misotahnalla ja sitruunalla maustetun kastikkeen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 glohifileetä (ruodotonta)
2 rklrypsiöljyä
2 tl ruokosokeria
1 tlpaprikajauhetta
1/2 tlvalkosipulijauhetta
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tlsuolaa
1/2 dlpankojauhoja

Misokastike

1 1/2 dlpaksua jogurttia
1 rklmisotahnaa (miyata)
1 rklsitruunanmehua
1 tlvaahterasiirappia

Lisäksi

1 kplgrillausalusta (28x22 cm)

Valmistus

  1. 1

    Sekoita misokastikkeen ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlpaksua jogurttia
    1 rklmisotahnaa (miyata)
    1 rklsitruunanmehua
    1 tlvaahterasiirappia
  2. 2

    Kuivaa lohen pinta talouspaperilla. Leikkaa lohi neljäksi viipaleeksi. Tee jokaisen viipaleen keskelle pitkittäinen viilto nahkaan saakka siten, että nahka jää ehjäksi ja palassa on kaksi viipaletta kiinni toisissaan. Käännä palat auki perhosen muotoon.

    MääräAinesosa
    600 glohifileetä (ruodotonta)
  3. 3

    Sekoita öljy, sokeri ja mausteet keskenään. Levitä marinadi medaljonkien molemmille puolille. Nosta lohet grillausalustalle sauman avonainen puoli alaspäin ja painele päälle pankojauhot.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    2 tl ruokosokeria
    1 tlpaprikajauhetta
    1/2 tlvalkosipulijauhetta
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa
    600 glohifileetä (ruodotonta)
    1 kplgrillausalusta (28x22 cm)
    1/2 dlpankojauhoja
  4. 4

    Grillaa medaljonkeja 6–8 minuuttia tai kunnes liha on vielä vähän punertavaa ja lohkeaa helposti paloiksi. Tarjoa lohi misokastikkeen ja grillattujen kasvisten kanssa.

Vinkki: Voit korvata pankojauhot korppujauhoilla.

Vinkki: Medaljonkeihin kannattaa käyttää tasapaksua fileetä lohen paksummasta päästä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl grillausalusta (28x22 cm).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.4.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä