Rapeat lohimedaljongit
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Makean tulisella marinadilla maustetut ja pankojauhoilla kuorrutetut lohimedaljongit grillataan rapeiksi. Medaljongit tarjotaan misotahnalla ja sitruunalla maustetun kastikkeen kanssa.
| 600 g | lohifileetä (ruodotonta) |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | ruokosokeria |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | valkosipulijauhetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | pankojauhoja |
| Misokastike | |
|---|---|
| 1 1/2 dl | paksua jogurttia |
| 1 rkl | misotahnaa (miyata) |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 tl | vaahterasiirappia |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | grillausalusta (28x22 cm) |
- 1.
Sekoita misokastikkeen ainekset kulhossa.
- 2.
Kuivaa lohen pinta talouspaperilla. Leikkaa lohi neljäksi viipaleeksi. Tee jokaisen viipaleen keskelle pitkittäinen viilto nahkaan saakka siten, että nahka jää ehjäksi ja palassa on kaksi viipaletta kiinni toisissaan. Käännä palat auki perhosen muotoon.
- 3.
Sekoita öljy, sokeri ja mausteet keskenään. Levitä marinadi medaljonkien molemmille puolille. Nosta lohet grillausalustalle sauman avonainen puoli alaspäin ja painele päälle pankojauhot.
- 4.
Grillaa medaljonkeja 6–8 minuuttia tai kunnes liha on vielä vähän punertavaa ja lohkeaa helposti paloiksi. Tarjoa lohi misokastikkeen ja grillattujen kasvisten kanssa.
Rapeat lohimedaljongit
arvosana5/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Makean tulisella marinadilla maustetut ja pankojauhoilla kuorrutetut lohimedaljongit grillataan rapeiksi. Medaljongit tarjotaan misotahnalla ja sitruunalla maustetun kastikkeen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | lohifileetä (ruodotonta) |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | ruokosokeria |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | valkosipulijauhetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | pankojauhoja |
Misokastike | |
| 1 1/2 dl | paksua jogurttia |
| 1 rkl | misotahnaa (miyata) |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 tl | vaahterasiirappia |
Lisäksi | |
| 1 kpl | grillausalusta (28x22 cm) |
Valmistus
- 1
Sekoita misokastikkeen ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl paksua jogurttia 1 rkl misotahnaa (miyata) 1 rkl sitruunanmehua 1 tl vaahterasiirappia - 2
Kuivaa lohen pinta talouspaperilla. Leikkaa lohi neljäksi viipaleeksi. Tee jokaisen viipaleen keskelle pitkittäinen viilto nahkaan saakka siten, että nahka jää ehjäksi ja palassa on kaksi viipaletta kiinni toisissaan. Käännä palat auki perhosen muotoon.
Määrä Ainesosa 600 g lohifileetä (ruodotonta) - 3
Sekoita öljy, sokeri ja mausteet keskenään. Levitä marinadi medaljonkien molemmille puolille. Nosta lohet grillausalustalle sauman avonainen puoli alaspäin ja painele päälle pankojauhot.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 2 tl ruokosokeria 1 tl paprikajauhetta 1/2 tl valkosipulijauhetta 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl suolaa 600 g lohifileetä (ruodotonta) 1 kpl grillausalusta (28x22 cm) 1/2 dl pankojauhoja - 4
Grillaa medaljonkeja 6–8 minuuttia tai kunnes liha on vielä vähän punertavaa ja lohkeaa helposti paloiksi. Tarjoa lohi misokastikkeen ja grillattujen kasvisten kanssa.
Vinkki: Voit korvata pankojauhot korppujauhoilla.
Vinkki: Medaljonkeihin kannattaa käyttää tasapaksua fileetä lohen paksummasta päästä.
Ravintosisältö
487
Energiaa kcal
2037
Energiaa kj
35,0 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,0 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
32,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
487
Energiaa kcal
2037
Energiaa kj
35,0 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,0 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
32,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl grillausalusta (28x22 cm).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























