Grillilohi ja varhaisperunasalaatti
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kesän odotetuin herkku on grillattu kala ja uudet perunat. Tarjoa parivaljakko uudella tavalla: lusikoi raikas kapriksilla maustettu varhaisperunasalaatti grillilohen päälle ja sekoita kylkeen koukuttava sour cream & onion -kastike.
| 800 g | lohi- tai kirjolohifileetä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Varhaisperunasalaatti | |
|---|---|
| 600 g | varhaisperunoita |
| 2 kpl | varhaissipulia varsineen |
| 1/2 | ruukkua lehtipersiljaa |
| 2 rkl | kapriksia (pieniä) |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| Sour cream & onion -kastike | |
| 180 g | (1 prk) creme fraichea 12 % |
| 1 kpl | varhaissipuli varsineen |
| 1/2 | ruukkua lehtipersiljaa |
| 1/4 tl | sipulijauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sokeria |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| Lisäksi | |
| alumiinifoliota | |
- 1.
Repäise foliosta kaksi palaa, jotka ovat reilusti lohifileetä suurempia. Laita foliot päällekkäin. Nosta filee foliolle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Taita folion reunat ylöspäin. Grillaa lohta 15–20 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Sopiva grillauslämpötila on 170–180 astetta.
- 2.
Pese perunat ja puolita isoimmat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä.
- 3.
Valmista kastike. Huuhtele sipuli. Hienonna sipuli ja persilja. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Jätä maustumaan.
- 4.
Huuhtele perunasalaattiin tulevat sipulit. Hienonna ne, persilja ja kaprikset. Valuta vesi perunoista. Lisää kaikki salaatin ainekset kattilaan ja kääntele sekaisin. Lusikoi lämmin perunasalaatti kalan pinnalle. Tarjoa kastikkeen kanssa.
Grillilohi ja varhaisperunasalaatti
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Kesän odotetuin herkku on grillattu kala ja uudet perunat. Tarjoa parivaljakko uudella tavalla: lusikoi raikas kapriksilla maustettu varhaisperunasalaatti grillilohen päälle ja sekoita kylkeen koukuttava sour cream & onion -kastike.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | lohi- tai kirjolohifileetä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Varhaisperunasalaatti | |
| 600 g | varhaisperunoita |
| 2 kpl | varhaissipulia varsineen |
| 1/2 | ruukkua lehtipersiljaa |
| 2 rkl | kapriksia (pieniä) |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
Sour cream & onion -kastike | |
| 180 g | (1 prk) creme fraichea 12 % |
| 1 kpl | varhaissipuli varsineen |
| 1/2 | ruukkua lehtipersiljaa |
| 1/4 tl | sipulijauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sokeria |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Lisäksi | |
| alumiinifoliota | |
Valmistus
- 1
Repäise foliosta kaksi palaa, jotka ovat reilusti lohifileetä suurempia. Laita foliot päällekkäin. Nosta filee foliolle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Taita folion reunat ylöspäin. Grillaa lohta 15–20 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Sopiva grillauslämpötila on 170–180 astetta.
Määrä Ainesosa alumiinifoliota 800 g lohi- tai kirjolohifileetä 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Pese perunat ja puolita isoimmat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä.
Määrä Ainesosa 600 g varhaisperunoita - 3
Valmista kastike. Huuhtele sipuli. Hienonna sipuli ja persilja. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Jätä maustumaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl varhaissipuli varsineen 1/2 ruukkua lehtipersiljaa 180 g (1 prk) creme fraichea 12 % 1/4 tl sipulijauhetta 1/4 tl suolaa 1/4 tl sokeria ripaus mustapippuria rouhittuna - 4
Huuhtele perunasalaattiin tulevat sipulit. Hienonna ne, persilja ja kaprikset. Valuta vesi perunoista. Lisää kaikki salaatin ainekset kattilaan ja kääntele sekaisin. Lusikoi lämmin perunasalaatti kalan pinnalle. Tarjoa kastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa 2 kpl varhaissipulia varsineen 1/2 ruukkua lehtipersiljaa 2 rkl kapriksia (pieniä) 3 rkl rypsiöljyä 1/4 tl suolaa
Vinkki: Paina haarukan piikit fileen paksuimpaan kohtaan ja käännä. Jos kala lohkeaa syiden mukaan, se on kypsä.
Vinkki: Voit paistaa lohen 175-asteisessa uunissa.
Hyvästi hävikki: Käytä perunasalaattiin edellispäivänä keitetyt perunat. Paahda perunat grillissä ja valmista salaatti muutoin samoin.
Ravintosisältö
503
Energiaa kcal
2105
Energiaa kj
34,0 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,0 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
29,3 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
503
Energiaa kcal
2105
Energiaa kj
34,0 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,0 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
29,3 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua lehtipersiljaa, 2 rkl kapriksia (pieniä), ruukkua lehtipersiljaa, ripaus mustapippuria rouhittuna, alumiinifoliota.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























