Grillilohi ja varhaisperunasalaatti

arvosana5/5

(4)arviota
6 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Kesän odotetuin herkku on grillattu kala ja uudet perunat. Tarjoa parivaljakko uudella tavalla: lusikoi raikas kapriksilla maustettu varhaisperunasalaatti grillilohen päälle ja sekoita kylkeen koukuttava sour cream & onion -kastike.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
800 glohi- tai kirjolohifileetä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Varhaisperunasalaatti

600 gvarhaisperunoita
2 kplvarhaissipulia varsineen
1/2 ruukkua lehtipersiljaa
2 rklkapriksia (pieniä)
3 rklrypsiöljyä
1/4 tlsuolaa

Sour cream & onion -kastike

180 g(1 prk) creme fraichea 12 %
1 kplvarhaissipuli varsineen
1/2 ruukkua lehtipersiljaa
1/4 tlsipulijauhetta
1/4 tlsuolaa
1/4 tlsokeria
ripaus mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

alumiinifoliota

Valmistus

  1. 1

    Repäise foliosta kaksi palaa, jotka ovat reilusti lohifileetä suurempia. Laita foliot päällekkäin. Nosta filee foliolle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Taita folion reunat ylöspäin. Grillaa lohta 15–20 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Sopiva grillauslämpötila on 170–180 astetta.

    MääräAinesosa
    alumiinifoliota
    800 glohi- tai kirjolohifileetä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Pese perunat ja puolita isoimmat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä.

    MääräAinesosa
    600 gvarhaisperunoita
  3. 3

    Valmista kastike. Huuhtele sipuli. Hienonna sipuli ja persilja. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Jätä maustumaan.

    MääräAinesosa
    1 kplvarhaissipuli varsineen
    1/2 ruukkua lehtipersiljaa
    180 g(1 prk) creme fraichea 12 %
    1/4 tlsipulijauhetta
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlsokeria
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Huuhtele perunasalaattiin tulevat sipulit. Hienonna ne, persilja ja kaprikset. Valuta vesi perunoista. Lisää kaikki salaatin ainekset kattilaan ja kääntele sekaisin. Lusikoi lämmin perunasalaatti kalan pinnalle. Tarjoa kastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    2 kplvarhaissipulia varsineen
    1/2 ruukkua lehtipersiljaa
    2 rklkapriksia (pieniä)
    3 rklrypsiöljyä
    1/4 tlsuolaa

Vinkki: Paina haarukan piikit fileen paksuimpaan kohtaan ja käännä. Jos kala lohkeaa syiden mukaan, se on kypsä.

Vinkki: Voit paistaa lohen 175-asteisessa uunissa.

Hyvästi hävikki: Käytä perunasalaattiin edellispäivänä keitetyt perunat. Paahda perunat grillissä ja valmista salaatti muutoin samoin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua lehtipersiljaa, 2 rkl kapriksia (pieniä), ruukkua lehtipersiljaa, ripaus mustapippuria rouhittuna, alumiinifoliota.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
11.4.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä