Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillilohi ja varhaisperunasalaatti

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Kesän odotetuin herkku on grillattu kala ja uudet perunat. Tarjoa parivaljakko uudella tavalla: lusikoi raikas kapriksilla maustettu varhaisperunasalaatti grillilohen päälle ja sekoita kylkeen koukuttava sour cream & onion -kastike.

Ainekset

800 g
lohi- tai kirjolohifileetä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Varhaisperunasalaatti

600 g
varhaisperunoita
2 kpl
varhaissipulia varsineen
1/2
ruukkua lehtipersiljaa
2 rkl
kapriksia (pieniä)
3 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa

Sour cream & onion -kastike

180 g
(1 prk) creme fraichea 12 %
1 kpl
varhaissipuli varsineen
1/2
ruukkua lehtipersiljaa
1/4 tl
sipulijauhetta
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
sokeria
ripaus mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

alumiinifoliota

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~45
42
/yht. 12 tuotetta
(hinta Prismassa 05.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Repäise foliosta kaksi palaa, jotka ovat reilusti lohifileetä suurempia. Laita foliot päällekkäin. Nosta filee foliolle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Taita folion reunat ylöspäin. Grillaa lohta 15–20 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Sopiva grillauslämpötila on 170–180 astetta.

alumiinifoliota
800 g
lohi- tai kirjolohifileetä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Pese perunat ja puolita isoimmat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä.

600 g
varhaisperunoita
3

Valmista kastike. Huuhtele sipuli. Hienonna sipuli ja persilja. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Jätä maustumaan.

1 kpl
varhaissipuli varsineen
1/2
ruukkua lehtipersiljaa
180 g
(1 prk) creme fraichea 12 %
1/4 tl
sipulijauhetta
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
sokeria
ripaus mustapippuria rouhittuna
4

Huuhtele perunasalaattiin tulevat sipulit. Hienonna ne, persilja ja kaprikset. Valuta vesi perunoista. Lisää kaikki salaatin ainekset kattilaan ja kääntele sekaisin. Lusikoi lämmin perunasalaatti kalan pinnalle. Tarjoa kastikkeen kanssa.

2 kpl
varhaissipulia varsineen
1/2
ruukkua lehtipersiljaa
2 rkl
kapriksia (pieniä)
3 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa

Vinkki: Paina haarukan piikit fileen paksuimpaan kohtaan ja käännä. Jos kala lohkeaa syiden mukaan, se on kypsä.

Vinkki: Voit paistaa lohen 175-asteisessa uunissa.

Hyvästi hävikki: Käytä perunasalaattiin edellispäivänä keitetyt perunat. Paahda perunat grillissä ja valmista salaatti muutoin samoin.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.4.2023
|
Muokattu: 16.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

497

2081

34,0 g

6,8 g

18,0 g

2,5 g

1,3 g

29,0 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua lehtipersiljaa,

2 rkl kapriksia (pieniä),

ruukkua lehtipersiljaa,

ripaus mustapippuria rouhittuna,

alumiinifoliota.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli