Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savustettu lohi ja pikapikkelöity fenkoli

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Herkullinen savulohi valmistuu helposti uunissa tai grillissä savustuspussissa. Leppäsavuinen kala saa seurakseen raikasta sitruunapikkelöityä fenkolia. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.

Ainekset

1 kg
lohta (kokonainen)
2 tl
hienoa merisuolaa
1
savustuspussi

Pikapikkelöity fenkoli

350 g
fenkolia
1 kpl
sitruuna
3 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
omenaviinitetikkaa
2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pyyhi lohi päältä ja sisältä talouspaperilla. Leikkaa tarvittaessa pää pois, jotta kala mahtuu savustuspussiin. Hiero suolaa lohen sisälle ja päälle. Kääri se leivinpaperiin ja anna suolautua jääkaapissa 2 tuntia.

1 kg
lohta (kokonainen)
2 tl
hienoa merisuolaa
2

Huuhtele ja halkaise fenkoli, poista kanta ja leikkaa fenkoli erittäin ohuiksi suikaleiksi. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista 2 rkl mehua. Sekoita pikkelöintiliemen ainekset kannellisessa rasiassa ja lisää fenkoli. Sulje kansi, hölskytä ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

350 g
fenkolia
1 kpl
sitruuna
3 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
omenaviinitetikkaa
2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
3

Ota lohi huoneenlämpöön. Kuumenna uuni tai grilli savustuspussin ohjeiden mukaan. Poista leivinpaperi, laita lohi savustuspussiin. Sulje pussi ja savusta lohi pussin ohjeiden mukaan. Reilun kilon painoinen kala kypsyy noin 40 minuutissa. Kala on kypsää, kun selkäevä irtoaa helposti.

1
savustuspussi

Vinkki: Kokeile savustuspussia myös esikeitettyjen kasvisten maustamiseen.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.7.2021
|
Muokattu: 22.7.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

292

1221

21,7 g

3,2 g

2,5 g

2,5 g

1,7 g

20,7 g

2,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

savustuspussi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli