Savustettu lohi ja pikapikkelöity fenkoli

arvosana5/5

(2)arviota
6 Annosta

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Herkullinen savulohi valmistuu helposti uunissa tai grillissä savustuspussissa. Leppäsavuinen kala saa seurakseen raikasta sitruunapikkelöityä fenkolia. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kglohta (kokonainen)
2 tlhienoa merisuolaa
1 savustuspussi

Pikapikkelöity fenkoli

350 gfenkolia
1 kplsitruuna
3 rklrypsiöljyä
2 rklomenaviinitetikkaa
2 tlsokeria
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Pyyhi lohi päältä ja sisältä talouspaperilla. Leikkaa tarvittaessa pää pois, jotta kala mahtuu savustuspussiin. Hiero suolaa lohen sisälle ja päälle. Kääri kala leivinpaperiin ja anna suolautua jääkaapissa 2 tuntia.

    MääräAinesosa
    1 kglohta (kokonainen)
    2 tlhienoa merisuolaa
  2. 2

    Huuhtele ja halkaise fenkoli, poista kanta ja leikkaa fenkoli erittäin ohuiksi suikaleiksi. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista 2 rkl mehua. Sekoita pikkelöintiliemen ainekset kannellisessa rasiassa ja lisää fenkoli. Sulje kansi, hölskytä ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

    MääräAinesosa
    350 gfenkolia
    1 kplsitruuna
    3 rklrypsiöljyä
    2 rklomenaviinitetikkaa
    2 tlsokeria
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Ota lohi huoneenlämpöön. Kuumenna uuni tai grilli savustuspussin ohjeiden mukaan. Poista leivinpaperi, laita lohi savustuspussiin. Sulje pussi ja savusta lohi pussin ohjeiden mukaan. Reilun kilon painoinen kala kypsyy noin 40 minuutissa. Kala on kypsää, kun selkäevä irtoaa helposti.

    MääräAinesosa
    1 savustuspussi

Vinkki: Kokeile savustuspussia myös esikeitettyjen kasvisten maustamiseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: savustuspussi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.7.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä