Savustettu lohi ja pikapikkelöity fenkoli
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Herkullinen savulohi valmistuu helposti uunissa tai grillissä savustuspussissa. Leppäsavuinen kala saa seurakseen raikasta sitruunapikkelöityä fenkolia. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.
| 1 kg | lohta (kokonainen) |
| 2 tl | hienoa merisuolaa |
| 1 | savustuspussi |
| Pikapikkelöity fenkoli | |
|---|---|
| 350 g | fenkolia |
| 1 kpl | sitruuna |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | omenaviinitetikkaa |
| 2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Pyyhi lohi päältä ja sisältä talouspaperilla. Leikkaa tarvittaessa pää pois, jotta kala mahtuu savustuspussiin. Hiero suolaa lohen sisälle ja päälle. Kääri kala leivinpaperiin ja anna suolautua jääkaapissa 2 tuntia.
- 2.
Huuhtele ja halkaise fenkoli, poista kanta ja leikkaa fenkoli erittäin ohuiksi suikaleiksi. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista 2 rkl mehua. Sekoita pikkelöintiliemen ainekset kannellisessa rasiassa ja lisää fenkoli. Sulje kansi, hölskytä ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
- 3.
Ota lohi huoneenlämpöön. Kuumenna uuni tai grilli savustuspussin ohjeiden mukaan. Poista leivinpaperi, laita lohi savustuspussiin. Sulje pussi ja savusta lohi pussin ohjeiden mukaan. Reilun kilon painoinen kala kypsyy noin 40 minuutissa. Kala on kypsää, kun selkäevä irtoaa helposti.
Savustettu lohi ja pikapikkelöity fenkoli
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)
Herkullinen savulohi valmistuu helposti uunissa tai grillissä savustuspussissa. Leppäsavuinen kala saa seurakseen raikasta sitruunapikkelöityä fenkolia. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | lohta (kokonainen) |
| 2 tl | hienoa merisuolaa |
| 1 | savustuspussi |
Pikapikkelöity fenkoli | |
| 350 g | fenkolia |
| 1 kpl | sitruuna |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | omenaviinitetikkaa |
| 2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Pyyhi lohi päältä ja sisältä talouspaperilla. Leikkaa tarvittaessa pää pois, jotta kala mahtuu savustuspussiin. Hiero suolaa lohen sisälle ja päälle. Kääri kala leivinpaperiin ja anna suolautua jääkaapissa 2 tuntia.
Määrä Ainesosa 1 kg lohta (kokonainen) 2 tl hienoa merisuolaa - 2
Huuhtele ja halkaise fenkoli, poista kanta ja leikkaa fenkoli erittäin ohuiksi suikaleiksi. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista 2 rkl mehua. Sekoita pikkelöintiliemen ainekset kannellisessa rasiassa ja lisää fenkoli. Sulje kansi, hölskytä ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Määrä Ainesosa 350 g fenkolia 1 kpl sitruuna 3 rkl rypsiöljyä 2 rkl omenaviinitetikkaa 2 tl sokeria 1/4 tl suolaa - 3
Ota lohi huoneenlämpöön. Kuumenna uuni tai grilli savustuspussin ohjeiden mukaan. Poista leivinpaperi, laita lohi savustuspussiin. Sulje pussi ja savusta lohi pussin ohjeiden mukaan. Reilun kilon painoinen kala kypsyy noin 40 minuutissa. Kala on kypsää, kun selkäevä irtoaa helposti.
Määrä Ainesosa 1 savustuspussi
Vinkki: Kokeile savustuspussia myös esikeitettyjen kasvisten maustamiseen.
Ravintosisältö
292
Energiaa kcal
1221
Energiaa kj
21,7 g
Rasvaa
3,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
20,7 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
292
Energiaa kcal
1221
Energiaa kj
21,7 g
Rasvaa
3,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
20,7 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: savustuspussi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























