Valmista mausteseos. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista kanta ja valkoiset osat. Kuori inkivääri.
Mittaa kaikki mausteseoksen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Valuta mausteseos isoon, vahvaan pakastuspussiin ja lisää koipi-reidet. Painele ilma pois pussista ja sulje hyvin. Anna lihojen maustua jääkapissa vuorokauden ajan välillä käännellen.
Ota broilerit marinadista ja kuivaa ne talouspaperilla. Grillaa koipia miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia välillä käännellen tai kunnes lihasta tihkuva neste on kirkasta.
Vinkki: Voit myös kypsentää koipi-reidet 225-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
337
1411
25,0 g
6,2 g
4,2 g
4,2 g
0,2 g
24,2 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
Punainen chili,
Pala tuoretta inkivääriä,
1 tl Timjamia,
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria,
0,25 tl Jauhettua neilikkaa,
0,25 tl Kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli