Tee olutmarinadi. Kuori ja purista valkosipulinkynnet kulhoon. Lisää loput marinadin ainekset ja sekoita.
Pane ribsit isoon vahvaan muovipussiin. Kaada marinadi ribsien päälle ja sulje pussi. Anna maustua jääkaapissa vähintään 12 tuntia. Kääntele pakettia pari kertaa.
Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Pane ribsit uunipellille, kaada päälle puolet marinadista. Säästä loput grillaamista varten. Peitä pelti tiiviisti foliolla. Kypsennä 2–3 tuntia.
Kaada marinadi kattilaan ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet.
Grillaa kylkiriviin herkullinen makupinta välillä marinadilla sivellen.
Olutsuositus: Keskitäyteläinen Saimaa Sun Lager 4,2 % tai Koff Crisp Tumma Lager 0,0 %
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
690
2888
37,8 g
15,7 g
9,8 g
9,8 g
0,3 g
73,5 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
2 rkl Tomaattipyreetä,
1 rkl Worcesterkastiketta,
2 tl Savupaprikajauhetta,
1 tl Suolaa,
1 tl Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli