Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Olutmarinoidut ribsit

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Mausteisessa olutliemessä marinoitu ja uunissa haudutettu kylkirivi saa paahteisen pinnan ja savuisen aromin grillin hehkussa.

Ainekset

2 kg
Porsaan ribsejä (maustamaton)

Olutmarinadi

3 kpl
Valkosipulinkynttä
4 dl
Tummaa olutta tai lageria
4 rkl
Ketsuppia
2 rkl
Sinapia
2 rkl
Tomaattipyreetä
2 rkl
Fariinisokeria
1 rkl
Worcesterkastiketta
2 tl
Savupaprikajauhetta
1 tl
Suolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee olutmarinadi. Kuori ja purista valkosipulinkynnet kulhoon. Lisää loput marinadin ainekset ja sekoita.

3 kpl
Valkosipulinkynttä
2 tl
Savupaprikajauhetta
2 rkl
Fariinisokeria
1 tl
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Sinapia
1 rkl
Worcesterkastiketta
1 tl
Suolaa
2 rkl
Tomaattipyreetä
4 rkl
Ketsuppia
4 dl
Tummaa olutta tai lageria
2

Pane ribsit isoon vahvaan muovipussiin. Kaada marinadi ribsien päälle ja sulje pussi. Anna maustua jääkaapissa vähintään 12 tuntia. Kääntele pakettia pari kertaa.

2 kg
Porsaan ribsejä (maustamaton)
3

Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Pane ribsit uunipellille, kaada päälle puolet marinadista. Säästä loput grillaamista varten. Peitä pelti tiiviisti foliolla. Kypsennä 2–3 tuntia.

4

Kaada marinadi kattilaan ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet.

5

Grillaa kylkiriviin herkullinen makupinta välillä marinadilla sivellen.

6

Olutsuositus: Keskitäyteläinen Saimaa Sun Lager 4,2 % tai Koff Crisp Tumma Lager 0,0 %

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.7.2018
|
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

690

2888

37,8 g

15,7 g

9,8 g

9,8 g

0,3 g

73,5 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

2 rkl Tomaattipyreetä,

1 rkl Worcesterkastiketta,

2 tl Savupaprikajauhetta,

1 tl Suolaa,

1 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli