Valmista marinadi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita siideri, sinappi, soijakastike, öljy ja valkosipuliviipaleet. Laita kyljykset muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Solmi pussi ja pusertele sitä niin, että marinadi peittää kyljykset.
Anna kyljysten maustua jääkaapissa noin 4 tuntia. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen grillaamista. Valuta kyljykset marinadista, mutta säästä vähän marinadia grillaukseen. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla.
Valmista kasvikset. Silppua timjami. Sekoita timjami, öljy ja suola. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi joukkoon.
Puhdista herkkusienet. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat kevyesti nupusta alaspäin. Irrota kukkakaali kukinnoiksi. Viipaloi tai puolita kukinnot. Sekoita timjami-öljyseos kasviksiin.
Laita kyljykset ja kasvikset grilliritilälle. Grillaa kyljyksiä keskilämmöllä 4 minuuttia, käännä kyljykset ja sivele marinadilla. Grillaa noin 4 minuuttia. Ota kyljykset pois grillistä heti, kun liha on luun vierestä kypsää, jotta lopputulos on mehevä. Sivele kasviksia timjamiöljyllä grillaamisen aikana. Kasvikset kypsyvät 10–15 minuutissa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
488
2042
30,3 g
5,3 g
8,5 g
6,5 g
7,3 g
39,5 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli