Aloita pikkelöimällä kurkku. Huuhtele ja leikkaa kurkku mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon ja sekoita joukkoon loput ainekset. Nosta jääkaappiin maustumaan.
Valmista marinadi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri (½ rkl). Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Anna lihan maustua huoneenlämmössä noin 20 minuuttia.
Sekoita kastikkeen ainekset ja jätä maustumaan.
Pese ja kuori porkkanat. Huuhtele kaali ja kevätsipuli. Raasta tai suikaloi porkkanat ja kaali. Hienonna kevätsipuli. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Paista jauheliha kypsäksi öljyssä pannulla. Siirrä liha puhtaaseen kulhoon ja paista munat pannulle jääneessä rasvassa.
Jaa riisi neljään kulhoon. Kokoa kasvikset ja liha sektoreittain riisin päälle. Nosta munat annosten päälle. Tarjoa kastikkeen ja halutessasi hapankaalin kanssa.
Vinkki: Kasvisversion saat korvaamalla jauhelihan esimerkiksi tofulla.
Hyvästi hävikki: Jos punakaalia jää yli, niin voit hyödyntää sen esimerkiksi siskonmakkara-kaalipannuun.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
864
3617
45,3 g
9,0 g
65,0 g
13,8 g
3,3 g
48,5 g
3,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 cm pala inkivääriä,
(hapankaalia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli