Siskonmakkara-kaalipannu | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Siskonmakkara-kaalipannu
Play

Siskonmakkara-kaalipannu

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Upean violetti kaalipaistos valmistuu pannulla ja maistuu koko perheelle. Kaali-makkarapannu saa rapeaa suutuntumaa siemenistä. Makea omena ja suolainen siskonmakkara muodostavat herkullisen makuparin.

Ainekset

500 g
(1 pkt) siskonmakkaraa
500 g
punakaalia
3 kpl
varsisellerin vartta
1 kpl
porkkana
1 kpl
omena
1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
2 dl
lihalientä
1 rkl
siirappia
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

lisäksi

1 kpl
ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
1/2 dl
(30 g) siemensekoitusta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Poista punakaalista kova kantaosa. Paloittele kaali neljään osaan ja raasta ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä.

500 g
punakaalia
2

Huuhtele ja viipaloi varsisellerin varret. Kuori, halkaise ja viipaloi porkkana. Pese ja kuutioi omena. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

3 kpl
varsisellerin vartta
1 kpl
porkkana
1 kpl
omena
1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
3

Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Purista siskonmakkaramassa kuorestaan palloiksi pannulle ja paista kypsiksi noin 5 minuuttia. Nosta makkarapallot erilliseen kulhoon. Anna rasvan jäädä pannulle.

500 g
(1 pkt) siskonmakkaraa
1 rkl
rypsiöljyä
4

Kuullota sipulit pannulla. Lisää joukkoon porkkana, kaali, omena ja varsiselleri. Paista muutama minuutti koko ajan sekoittaen.

5

Kaada kasvisten joukkoon lihaliemi ja mausta siirapilla, sitruunanmehulla sekä mustapippurilla. Kypsennä pannua noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.

1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
sitruunanmehua
2 dl
lihalientä
1 rkl
siirappia
6

Lisää makkarapallot pannulle ja kuumenna noin 5 minuuttia.

7

Nosta pannu liedeltä ja ripottele pinnalle lehtipersilja sekä siemensekoitus.

1/2 dl
(30 g) siemensekoitusta
1 kpl
ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna

Vinkki: Punakaalin sijaan voit käyttää vaaleaa keräkaalia. Rouskuttele ylijääneet varsisellerin varret dippikasviksina tai paloittele varret, keitä pari minuuttia vedessä ja pakasta keittoja varten.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 23.12.2019
Muokattu: 9.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1905

455

30,3 g

9,5 g

17,0 g

14,8 g

6,3 g

19,5 g

3,3 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli