Siskonmakkara-kaalipannu - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Siskonmakkara-kaalipannu

Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Upean violetti kaalipaistos valmistuu pannulla ja maistuu koko perheelle. Kaali-makkarapannu saa rapeaa suutuntumaa siemenistä. Makea omena ja suolainen siskonmakkara muodostavat herkullisen makuparin.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
(1 pkt) siskonmakkaraa
500 g
punakaalia
3 kpl
varsisellerin vartta
1 kpl
porkkana
1 kpl
omena
1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
2 dl
lihalientä
1 rkl
siirappia
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

LISÄKSI

1 kpl
ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
1/2 dl
(30 g) siemensekoitusta

Vinkki: Punakaalin sijaan voit käyttää vaaleaa keräkaalia. Rouskuttele ylijääneet varsisellerin varret dippikasviksina tai paloittele varret, keitä pari minuuttia vedessä ja pakasta keittoja varten.

Näin teet

1

Poista punakaalista kova kantaosa. Paloittele kaali neljään osaan ja raasta ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä.

500 g
punakaalia
2

Huuhtele ja viipaloi varsisellerin varret. Kuori, halkaise ja viipaloi porkkana. Pese ja kuutioi omena. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

3 kpl
varsisellerin vartta
1 kpl
porkkana
1 kpl
omena
1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
3

Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Purista siskonmakkaramassa kuorestaan palloiksi pannulle ja paista kypsiksi noin 5 minuuttia. Nosta makkarapallot erilliseen kulhoon. Anna rasvan jäädä pannulle.

500 g
(1 pkt) siskonmakkaraa
1 rkl
rypsiöljyä
4

Kuullota sipulit pannulla. Lisää joukkoon porkkana, kaali, omena ja varsiselleri. Paista muutama minuutti koko ajan sekoittaen.

5

Kaada kasvisten joukkoon lihaliemi ja mausta siirapilla, sitruunanmehulla sekä mustapippurilla. Kypsennä pannua noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.

1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
sitruunanmehua
2 dl
lihalientä
1 rkl
siirappia
6

Lisää makkarapallot pannulle ja kuumenna noin 5 minuuttia.

7

Nosta pannu liedeltä ja ripottele pinnalle lehtipersilja sekä siemensekoitus.

1/2 dl
(30 g) siemensekoitusta
1 kpl
ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
Resepti
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 23.12.2019
Muokattu: 9.1.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g68 g
Proteiinia20 g78 g
Rasvaa30 g121 g
Kuituja6 g25 g
Energiaa kj1905 7620
Energiaa kcal455 1818

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g68 g
Proteiinia20 g78 g
Rasvaa30 g121 g
Kuituja6 g25 g
Energiaa kj1905 7620
Energiaa kcal455 1818
Resepti
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.