Siskonmakkara-kaalipannu

arvosana5/5

(5)arviota
4 Annosta

60 min

Upean violetti kaalipaistos valmistuu pannulla ja maistuu koko perheelle. Kaali-makkarapannu saa rapeaa suutuntumaa siemenistä. Makea omena ja suolainen siskonmakkara muodostavat herkullisen makuparin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) siskonmakkaraa
500 gpunakaalia
3 kplvarsisellerin vartta
1 kplporkkana
1 kplomena
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
1 rklrypsiöljyä
2 dllihalientä
1 rklsiirappia
1 rklsitruunanmehua
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

LISÄKSI

1 kplruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
1/2 dl(30 g) siemensekoitusta

Valmistus

  1. 1

    Poista punakaalista kova kantaosa. Paloittele kaali neljään osaan ja raasta ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä.

    MääräAinesosa
    500 gpunakaalia
  2. 2

    Huuhtele ja viipaloi varsisellerin varret. Kuori, halkaise ja viipaloi porkkana. Pese ja kuutioi omena. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

    MääräAinesosa
    3 kplvarsisellerin vartta
    1 kplporkkana
    1 kplomena
    1 kplsipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
  3. 3

    Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Purista siskonmakkaramassa kuorestaan palloiksi pannulle ja paista kypsiksi noin 5 minuuttia. Nosta makkarapallot erilliseen kulhoon. Anna rasvan jäädä pannulle.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) siskonmakkaraa
    1 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Kuullota sipulit pannulla. Lisää joukkoon porkkana, kaali, omena ja varsiselleri. Paista muutama minuutti koko ajan sekoittaen.

  5. 5

    Kaada kasvisten joukkoon lihaliemi ja mausta siirapilla, sitruunanmehulla sekä mustapippurilla. Kypsennä pannua noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.

    MääräAinesosa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 rklsitruunanmehua
    2 dllihalientä
    1 rklsiirappia
  6. 6

    Lisää makkarapallot pannulle ja kuumenna noin 5 minuuttia.

  7. 7

    Nosta pannu liedeltä ja ripottele pinnalle lehtipersilja sekä siemensekoitus.

    MääräAinesosa
    1/2 dl(30 g) siemensekoitusta
    1 kplruukku lehtipersiljaa hienonnettuna

Vinkki: Punakaalin sijaan voit käyttää vaaleaa keräkaalia. Rouskuttele ylijääneet varsisellerin varret dippikasviksina tai paloittele varret, keitä pari minuuttia vedessä ja pakasta keittoja varten.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
23.12.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä