Kalkkunarulla ja rosmariini-punaviinikastike
Ainekset
Marinadi
Pinnalle
Rosmariini-punaviinikastike
Viimeistelyyn
Valmistus
Ota kalkkunarulla huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Poista suojamuovi, mutta jätä verkko paikalleen. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja levitä seos rullan pintaan.
Paista rullaa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, kunnes paistovahdin keskiosa ponnahtaa esiin (kypsän paistin sisälämpötila on 75 °C). Anna rullan jäähtyä noin 10 minuuttia ja poista verkko. Nosta uunin lämpö 250 asteeseen. Levitä sinappi rullan pintaan ja ripottele päälle pankojauhot. Ruskista uunissa, kunnes kuorrute rapeutuu ja saa kauniin värin.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä pannulla. Lisää rosmariinin oksat ja etikka pannulle. Keitä, kunnes neste on lähes haihtunut. Lisää viini ja keitä, kunnes nestettä on jäljellä noin desilitra. Lisää vesi ja fondi. Keitä, kunnes kastiketta on jäljellä noin 3 desilitraa. Siivilöi kastike. Lisää voi ja sokeri, sekoita tasaiseksi.
Nosta kalkkunarulla tarjoiluvadille ja koristele rosmariinin oksilla. Tarjoa rosmariini-punaviinikastikkeen ja puikulamuusin kanssa.
Vinkki: Jos haluat kastikkeesta paksumpaa, suurusta se maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan (½ dl vettä ja ½ rkl maissitärkkelystä).
Vinkki: Saat rosmariini-punaviinikastikkeesta herkullisen lisukkeen vegaaniselle Wellingtonille pienin muutoksin. Käytä kastikkeeseen kasvis-annosfondia, maidotonta margariinia ja varmista, että punaviini on vegaanista.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
601
2518
26,0 g
7,3 g
8,5 g
3,3 g
1,3 g
66,3 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
rosmariinin oksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli