Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen Wellington

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Vegaanisen Wellingtonin rapean kuoren sisällä on täyte, jossa maistuu sienet, sipuli ja saksanpähkinät. Tarjoa sieniwellington vegaanisen rosmariini-punaviinikastikkeen kanssa.

Ainekset

600 g
(1 pkt) iso lehtitaikinalevy

Täyte

400 g
(2 rs, à 200 g) ruskeita herkkusieniä
100 g
(1 ps) saksanpähkinöitä
2 kpl
isoa sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2
ruukkua timjamia
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1 tl
kuivattua rosmariinia
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
sokeria

Lisäksi

1 rkl
dijoninsinappia
1 rkl
kaurajuomaa
(timjaminoksia)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota lehtitaikina sulamaan huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.

600 g
(1 pkt) iso lehtitaikinalevy
2

Huuhtele ja pilko sienet. Hienonna pähkinät. Kuori, halkaise ja lohko sipulit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna timjamin lehdet ohuine varsineen.

400 g
(2 rs, à 200 g) ruskeita herkkusieniä
100 g
(1 ps) saksanpähkinöitä
2 kpl
isoa sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2
ruukkua timjamia
3

Kuullota sipuleita öljyssä pannulla miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää pannulle etikka, sienet, valkosipuli, pähkinät, timjami ja mausteet. Paista, kunnes neste on irronnut sienistä.

1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1 tl
kuivattua rosmariinia
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
sokeria
4

Kauli taikina noin 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy puoliksi. Levitä sinappi taikinalevyjen päälle, jätä noin 2 cm reunasta tyhjäksi. Lusikoi sienitäyte toisen levyn keskelle ja painele täyte tiiviisti pitkulaiseen muotoon. Nosta toinen taikinalevy päälle, painele reunat kiinni ja leikkaa tarvittaessa ylimääräistä taikinareunaa pois. Tee terävällä veitsellä koristeviillot taikinan pinnalle. Voitele kaurajuomalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

1 rkl
dijoninsinappia
1 rkl
kaurajuomaa
5

Anna tekeytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua, jotta täyte jähmettyy ja pysyy kasassa leikatessa. Koristele halutessasi timjaminoksilla. Leikkaa Wellingtonista terävällä veitsellä paloja. Tarjoa halutessasi vegaanisen punaviinikastikkeen kanssa.

(timjaminoksia)

Vinkki: Saat rosmariini-punaviinikastikkeesta herkullisen lisukkeen vegaaniselle Wellingtonille pienin muutoksin. Käytä kastikkeeseen kasvis-annosfondia, maidotonta margariinia ja varmista, että punaviini on vegaanista.

Vinkki: Voit tehdä ylijäävästä taikinasta piparkakkumuotin avulla koristeita taikinan pinnalle.

Miltä maistui?(7 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 2.10.2023
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

448

1875

28,8 g

10,6 g

36,5 g

2,1 g

5,5 g

8,0 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua timjamia,

(timjaminoksia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli