Vegaaninen Wellington

arvosana4/5

(7)arviota
8 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Vegaanisen Wellingtonin rapean kuoren sisällä on täyte, jossa maistuu sienet, sipuli ja saksanpähkinät. Tarjoa sieniwellington vegaanisen rosmariini-punaviinikastikkeen kanssa.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
600 g(1 pkt) iso lehtitaikinalevy

Täyte

400 g(2 rs, à 200 g) ruskeita herkkusieniä
100 g(1 ps) saksanpähkinöitä
2 kplisoa sipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 ruukkua timjamia
1 rklrypsiöljyä
1 rklbalsamiviinietikkaa
1 tlkuivattua rosmariinia
1 tlsavupaprikajauhetta
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tlsokeria

Lisäksi

1 rkldijoninsinappia
1 rklkaurajuomaa
(timjaminoksia)

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Ota lehtitaikina sulamaan huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.

    MääräAinesosa
    600 g(1 pkt) iso lehtitaikinalevy
  2. 2

    Huuhtele ja pilko sienet. Hienonna pähkinät. Kuori, halkaise ja lohko sipulit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna timjamin lehdet ohuine varsineen.

    MääräAinesosa
    400 g(2 rs, à 200 g) ruskeita herkkusieniä
    100 g(1 ps) saksanpähkinöitä
    2 kplisoa sipulia
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1/2 ruukkua timjamia
  3. 3

    Kuullota sipuleita öljyssä pannulla miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää pannulle etikka, sienet, valkosipuli, pähkinät, timjami ja mausteet. Paista, kunnes neste on irronnut sienistä.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    1 rklbalsamiviinietikkaa
    1 tlkuivattua rosmariinia
    1 tlsavupaprikajauhetta
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsokeria
  4. 4

    Kauli taikina noin 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy puoliksi. Levitä sinappi taikinalevyjen päälle, jätä noin 2 cm reunasta tyhjäksi. Lusikoi sienitäyte toisen levyn keskelle ja painele täyte tiiviisti pitkulaiseen muotoon. Nosta toinen taikinalevy päälle, painele reunat kiinni ja leikkaa tarvittaessa ylimääräistä taikinareunaa pois. Tee terävällä veitsellä koristeviillot taikinan pinnalle. Voitele kaurajuomalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 rkldijoninsinappia
    1 rklkaurajuomaa
  5. 5

    Anna tekeytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua, jotta täyte jähmettyy ja pysyy kasassa leikatessa. Koristele halutessasi timjaminoksilla. Leikkaa Wellingtonista terävällä veitsellä paloja. Tarjoa halutessasi vegaanisen punaviinikastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    (timjaminoksia)

Vinkki: Saat rosmariini-punaviinikastikkeesta herkullisen lisukkeen vegaaniselle Wellingtonille pienin muutoksin. Käytä kastikkeeseen kasvis-annosfondia, maidotonta margariinia ja varmista, että punaviini on vegaanista.

Vinkki: Voit tehdä ylijäävästä taikinasta piparkakkumuotin avulla koristeita taikinan pinnalle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua timjamia, (timjaminoksia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
2.10.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä