Vegaaninen Wellington
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vegaanisen Wellingtonin rapean kuoren sisällä on täyte, jossa maistuu sienet, sipuli ja saksanpähkinät. Tarjoa sieniwellington vegaanisen rosmariini-punaviinikastikkeen kanssa.
| 600 g | (1 pkt) iso lehtitaikinalevy |
| Täyte | |
|---|---|
| 400 g | (2 rs, à 200 g) ruskeita herkkusieniä |
| 100 g | (1 ps) saksanpähkinöitä |
| 2 kpl | isoa sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 | ruukkua timjamia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 tl | kuivattua rosmariinia |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | sokeria |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
| 1 rkl | kaurajuomaa |
| (timjaminoksia) | |
- 1.
Ota lehtitaikina sulamaan huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.
- 2.
Huuhtele ja pilko sienet. Hienonna pähkinät. Kuori, halkaise ja lohko sipulit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna timjamin lehdet ohuine varsineen.
- 3.
Kuullota sipuleita öljyssä pannulla miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää pannulle etikka, sienet, valkosipuli, pähkinät, timjami ja mausteet. Paista, kunnes neste on irronnut sienistä.
- 4.
Kauli taikina noin 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy puoliksi. Levitä sinappi taikinalevyjen päälle, jätä noin 2 cm reunasta tyhjäksi. Lusikoi sienitäyte toisen levyn keskelle ja painele täyte tiiviisti pitkulaiseen muotoon. Nosta toinen taikinalevy päälle, painele reunat kiinni ja leikkaa tarvittaessa ylimääräistä taikinareunaa pois. Tee terävällä veitsellä koristeviillot taikinan pinnalle. Voitele kaurajuomalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
- 5.
Anna tekeytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua, jotta täyte jähmettyy ja pysyy kasassa leikatessa. Koristele halutessasi timjaminoksilla. Leikkaa Wellingtonista terävällä veitsellä paloja. Tarjoa halutessasi vegaanisen punaviinikastikkeen kanssa.
Vegaanisen Wellingtonin rapean kuoren sisällä on täyte, jossa maistuu sienet, sipuli ja saksanpähkinät. Tarjoa sieniwellington vegaanisen rosmariini-punaviinikastikkeen kanssa.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (1 pkt) iso lehtitaikinalevy |
Täyte | |
| 400 g | (2 rs, à 200 g) ruskeita herkkusieniä |
| 100 g | (1 ps) saksanpähkinöitä |
| 2 kpl | isoa sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 | ruukkua timjamia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 tl | kuivattua rosmariinia |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | sokeria |
Lisäksi | |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
| 1 rkl | kaurajuomaa |
| (timjaminoksia) | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Ota lehtitaikina sulamaan huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.
Määrä Ainesosa 600 g (1 pkt) iso lehtitaikinalevy - 2
Huuhtele ja pilko sienet. Hienonna pähkinät. Kuori, halkaise ja lohko sipulit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna timjamin lehdet ohuine varsineen.
Määrä Ainesosa 400 g (2 rs, à 200 g) ruskeita herkkusieniä 100 g (1 ps) saksanpähkinöitä 2 kpl isoa sipulia 2 kpl valkosipulinkynttä 1/2 ruukkua timjamia - 3
Kuullota sipuleita öljyssä pannulla miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää pannulle etikka, sienet, valkosipuli, pähkinät, timjami ja mausteet. Paista, kunnes neste on irronnut sienistä.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 1 rkl balsamiviinietikkaa 1 tl kuivattua rosmariinia 1 tl savupaprikajauhetta 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl sokeria - 4
Kauli taikina noin 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy puoliksi. Levitä sinappi taikinalevyjen päälle, jätä noin 2 cm reunasta tyhjäksi. Lusikoi sienitäyte toisen levyn keskelle ja painele täyte tiiviisti pitkulaiseen muotoon. Nosta toinen taikinalevy päälle, painele reunat kiinni ja leikkaa tarvittaessa ylimääräistä taikinareunaa pois. Tee terävällä veitsellä koristeviillot taikinan pinnalle. Voitele kaurajuomalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 rkl dijoninsinappia 1 rkl kaurajuomaa - 5
Anna tekeytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua, jotta täyte jähmettyy ja pysyy kasassa leikatessa. Koristele halutessasi timjaminoksilla. Leikkaa Wellingtonista terävällä veitsellä paloja. Tarjoa halutessasi vegaanisen punaviinikastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa (timjaminoksia)
Vinkki: Saat rosmariini-punaviinikastikkeesta herkullisen lisukkeen vegaaniselle Wellingtonille pienin muutoksin. Käytä kastikkeeseen kasvis-annosfondia, maidotonta margariinia ja varmista, että punaviini on vegaanista.
Vinkki: Voit tehdä ylijäävästä taikinasta piparkakkumuotin avulla koristeita taikinan pinnalle.
Ravintosisältö
451
Energiaa kcal
1887
Energiaa kj
28,8 g
Rasvaa
10,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,0 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
5,6 g
Kuituja
8,1 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
451
Energiaa kcal
1887
Energiaa kj
28,8 g
Rasvaa
10,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,0 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
5,6 g
Kuituja
8,1 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua timjamia, (timjaminoksia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























