Ota lehtitaikina sulamaan huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.
Huuhtele ja pilko sienet. Hienonna pähkinät. Kuori, halkaise ja lohko sipulit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna timjamin lehdet ohuine varsineen.
Kuullota sipuleita öljyssä pannulla miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää pannulle etikka, sienet, valkosipuli, pähkinät, timjami ja mausteet. Paista, kunnes neste on irronnut sienistä.
Kauli taikina noin 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy puoliksi. Levitä sinappi taikinalevyjen päälle, jätä noin 2 cm reunasta tyhjäksi. Lusikoi sienitäyte toisen levyn keskelle ja painele täyte tiiviisti pitkulaiseen muotoon. Nosta toinen taikinalevy päälle, painele reunat kiinni ja leikkaa tarvittaessa ylimääräistä taikinareunaa pois. Tee terävällä veitsellä koristeviillot taikinan pinnalle. Voitele kaurajuomalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Anna tekeytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua, jotta täyte jähmettyy ja pysyy kasassa leikatessa. Koristele halutessasi timjaminoksilla. Leikkaa Wellingtonista terävällä veitsellä paloja. Tarjoa halutessasi vegaanisen punaviinikastikkeen kanssa.
Vinkki: Saat rosmariini-punaviinikastikkeesta herkullisen lisukkeen vegaaniselle Wellingtonille pienin muutoksin. Käytä kastikkeeseen kasvis-annosfondia, maidotonta margariinia ja varmista, että punaviini on vegaanista.
Vinkki: Voit tehdä ylijäävästä taikinasta piparkakkumuotin avulla koristeita taikinan pinnalle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
448
1875
28,8 g
10,6 g
36,5 g
2,1 g
5,5 g
8,0 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua timjamia,
(timjaminoksia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli