Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä pannulla. Lisää rosmariinin oksat ja etikka pannulle. Keitä, kunnes neste on lähes haihtunut. Lisää viini ja keitä, kunnes nestettä on jäljellä noin desilitra. Lisää vesi ja fondi. Keitä, kunnes kastiketta on jäljellä noin 3 desilitraa.
Siivilöi kastike. Lisää voi ja sokeri, sekoita tasaiseksi.
Vinkki: Jos haluat paksumpaa kastiketta, suurusta maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan (½ dl vettä ja ½ rkl maissitärkkelystä).
Vinkki: Saat rosmariini-punaviinikastikkeesta helposti vegaanisen. Käytä kastikkeeseen vegaanista punaviiniä, kasvis-annosfondia ja maidotonta margariinia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
311
1306
21,7 g
7,3 g
6,3 g
3,0 g
0,7 g
1,0 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli