Rosmariini-punaviinikastike

arvosana5/5

(2)arviota
3 Desilitraa

60 min (josta 15 min aktiivista)

Punaviinikastike on ranskalainen klassikkokastike ja täydellinen pari pihville. Tuore rosmariini ja balsamiviinietikka tuovat täyteläiseen kastikkeeseen herkullista makua.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplsalottisipulia
1 kplvalkosipulinkynsi
3 rkloliiviöljyä
2 kplrosmariinin oksaa
1/2 dlbalsamiviinietikkaa
3 3/4 dl(1 pl) punaviiniä
4 dlvettä
1 kplliha-annosfondi (gluteeniton)
2 rklvoita
1 tlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä pannulla. Lisää rosmariinin oksat ja etikka pannulle. Keitä, kunnes neste on lähes haihtunut. Lisää viini ja keitä, kunnes nestettä on jäljellä noin desilitra. Lisää vesi ja fondi. Keitä, kunnes kastiketta on jäljellä noin 3 desilitraa.

    MääräAinesosa
    2 kplsalottisipulia
    1 kplvalkosipulinkynsi
    3 rkloliiviöljyä
    2 kplrosmariinin oksaa
    1/2 dlbalsamiviinietikkaa
    3 3/4 dl(1 pl) punaviiniä
    4 dlvettä
    1 kplliha-annosfondi (gluteeniton)
  2. 2

    Siivilöi kastike. Lisää voi ja sokeri, sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    2 rklvoita
    1 tlsokeria

Vinkki: Jos haluat paksumpaa kastiketta, suurusta maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan (½ dl vettä ja ½ rkl maissitärkkelystä).

Vinkki: Saat rosmariini-punaviinikastikkeesta helposti vegaanisen. Käytä kastikkeeseen vegaanista punaviiniä, kasvis-annosfondia ja maidotonta margariinia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
4.10.2023
|
Päivitetty: 13.10.2025

Samankaltaisia reseptejä