Marry me -kana eli suomalaisittain naimakanaksi nimetty ruoka on lähtöisin Yhdysvalloista. Nimensä ruoka on saanut siitä, että sen tarjoaminen voi johtaa jopa kosintaan – niin herkullista se on!
Uunikanapasta
Marry me -kana eli suomalaisittain naimakanaksi nimetty ruoka on lähtöisin Yhdysvalloista. Nimensä ruoka on saanut siitä, että sen tarjoaminen voi johtaa jopa kosintaan – niin herkullista se on!
Alkuperäinen Marry me -kana on yksinkertaisista aineksista valmistuva kermainen kanakastike, joka tehdään tyypillisesti kokonaisista kanan rintafileistä. Toisissa ohjeissa kastike valmistetaan kokonaan pannulla, toisissa se laitetaan muhimaan myös uuniin. Kaikille versioille yhteistä on kastikkeen maustaminen aurinkokuivatuilla tomaateilla, jotka tuovat ruokaan täyteläistä, umamista makua. Lisäksi kastiketta maustavat valkosipuli, timjami, chili ja parmesaani. Lopputuloksena on kastike täynnä makua.
Marry me -kanasta innoittunut uunikanapasta on helppo valmistaa yhdessä vuoassa vähällä tiskillä ja pilkkomisella. Levitä uunivuokaan spagettia, tomaattimurskaa, kanasuikaleita ja valmiiksi kuutioituja aurinkokuivattuja tomaatteja. Lisää joukkoon kuivattua timjamia, chiliä ja silputtua valkosipulia. Jos haluat välttyä kokonaan pilkkomiselta, korvaa valkosipuli valmiilla tuoreella valkosipulimurskalla. Lisää vielä joukkoon kerma ja kanaliemi, sekoita ja tyrkkää vuoka uuniin.
Muista sekoittaa vuokaa muutaman kerran paiston aikana, jotta spagetti pysyy irtonaisena. Lisää vuoan päälle paiston loppuvaiheessa vielä parmesaania tai muuta voimakasaromista juustoraastetta, joka sulaa herkullisesti pastan päälle. Kääntele lopuksi joukkoon tuoretta basilikaa, nosta tarjolle ja jää odottamaan kosintaa!