Leikkaa tofu neljäksi viipaleeksi. Kuivaa tofu laittamalla viipaleet kahden talouspaperin väliin ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta.
Valmista kastike. Purista appelsiinin mehu. Kuori ja raasta valkosipulit sekä inkivääri. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Kuutioi tofu. Siirrä kuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon maissitärkkelys, öljy ja soija. Paista kuutiot rapeaksi pannulla. Lisää kastike ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kastike sakenee. Tarjoa tofu keitetyn riisin ja limen kanssa. Viimeistele halutessasi kevätsipulilla, chilillä ja seesaminsiemenillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
369
1545
18,5 g
1,5 g
38,5 g
20,0 g
2,0 g
10,5 g
3,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl rypsiöljyä ,
1 rkl raastettua inkivääriä (noin 2 cm:n pala),
2 rkl tomaattipyreetä ,
keitettyä jasmiiniriisiä,
limelohkoja,
(kevätsipulia hienonnettuna) ,
(punaista chiliä viipaloituna),
(seesaminsiemeniä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli