Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa se juustohöylällä pituussuunnassa noin 20 ohueksi viipaleeksi.
Kuumenna tomaattimurska kattilassa. Hienonna basilika ja jätä puolet sivuun odottamaan. Lisää kattilaan puolet basilikasta, hienonnettu valkosipulinkynsi, mausteet ja juustoraaste. Kiehauta ja kumoa kastike uunivuokaan.
Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla. Varo, etteivät ne pala. Säästä noin ruokalusikallinen siemeniä koristeluun. Sekoita loppu basilika sekä muut täytteen ainekset pinjansiementen kanssa.
Levitä kesäkurpitsaviipaleet työpöydälle. Jaa täyte viipaleille ja kääri viipaleet rullalle. Nosta rullat vuokaan kastikkeen päälle. Ripottele loput pinjansiemenet pinnalle. Kuumenna 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä.
Vinkki! Lisää täytteeseen halutessasi tilkka sitruunanmehua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
203
849
14,3 g
6,0 g
9,8 g
9,3 g
2,8 g
7,3 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl srirachakastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli