Kaada kookosmaito ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ripottele perunasuurimot kiehuvaan nesteeseen samalla sekoittaen. Keitä vanukasta 10 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
Mausta valmis vanukas vaniljasokerilla ja suolalla. Anna vanukkaan tekeytyä huoneenlämmössä hedelmälisukkeen valmistuksen ajan.
Leikkaa mango litteän kiven vierestä puolikkaiksi. Kuori mango ja paloittele kuutioiksi. Soseuta kuutiot sauvasekoittimella. Kuori pomelo terävällä veitsellä kalvottomaksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin ja pilko pieniksi suupaloiksi.
Jaa vanukas tarjoilumaljoihin ja annostele mangosose päälle. Koristele pomelopaloilla. Maku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä.
Vinkki: Kokeile pomelon tilalla verigreippiä, veriappelsiinia tai vaikkapa banaania. Lisukkeeksi sopii myös valmis hedelmäsmoothie. Vanukas maistuu sekä jälkiruokana että välipalana.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
387
1622
21,8 g
19,0 g
43,8 g
14,5 g
3,0 g
3,0 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli