Pese ja kuori perunat, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
Lado perunat ja sipuli kerroksittain voideltuun uunivuokaan (vetoisuus noin 2 l). Ripottele väliin suola ja mustapippuri. Kaada kerma perunoiden päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 1 tunti, kunnes perunat ovat kypsiä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Vinkki: Valkosipuliperunat saat lisäämällä 2−4 valkosipulinkynttä perunoiden joukkoon. Juusto-kermaperunat saat sekoittamalla perunoiden joukkoon 150 grammaa juustoraastetta, vähennä tällöin suolan määrä ¾ teelusikkaan.
Vinkki: Valmista punainen perunagratiini pinkeistä perunoista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
550
2303
42,0 g
25,8 g
36,3 g
4,5 g
2,5 g
6,0 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli