Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tee perunagratiini uudella tavalla – näyttävä lopputulos pinkeillä perunoilla

Teksti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 25.11.2020
|
Muokattu: 29.7.2021
Rakenna perunagratiini uudella tavalla: viipaloi siihen pinkkiä perunaa ja nosta viipaleet pystyyn. Lopputuloksena on uunissa meheväksi hautuva perunavuoka, jonka rosoinen pinta paahtuu ihanan rapeaksi.

Hurmaa juhlapöydässä punaisella gratiinilla

Leikkaa pinkit perunat ohuiksi viipaleiksi ja lado ne uunivuokaan pystyyn, niin saat perunavuokaan rapean pinnan ja samalla perunat muhentuvat uunissa herkullisen pehmeiksi. Mausta gratiini ennen uuniin laittamista kevyesti suolalla ja kaada vuokaan ruokakermaa tai maidotonta kasvipohjaista valmistetta. Halutessasi voit ripotella pinnalle ohuen kerroksen juustoraastetta. Paista gratiinia 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Valmiin gratiinin voit maustaa vielä hienonnetulla rosmariinilla ja pähkinärouheella.

Pinkki peruna sopii uuniin, muusiin ja salaattiin

Punakuoriset ja -maltoiset pinkit perunat ovat monikäyttöisiä yleisperunoita. Ne pysyvät keitettäessä hyvin koossa, mutta niistä saa myös kauniin, samettisen soseen. Voit siis käyttää pinkkejä perunoita yhtä hyvin perunasalaatissa kuin -muusissakin tai paahtaa ne uunissa lohkoperunoiksi tai ranskalaisiksi.

Keitettäessä punainen väri haalistuu pinkiksi. Väri on peräisin antosyaanista, joka on vesiliukoinen luonnon väriaine. Uunissa ja kuorineen kypsennettyinä pinkit perunat säilyttävät punaisen värinsä paremmin kuin keitettyinä.

Kokeile pinkkejä perunoita myös perinteisten kermaperunoiden ohjeella.

Kokeile pinkki peruna -reseptejä

Käytä kotimaisia juureksia myös näin