Kermaperunat | Kiusaukset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kermaperunat

Kermaperunat
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Hitaasti uunissa muhivat kermaperunat maistuvat monenlaisten ruokien lisukkeena. Perusohjeesta saa helposti muokattua valkosipuliperunat tai juusto-kermaperunat.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
perunoita (jauhoinen lajike)
1 kpl
sipuli
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4 dl
(2 prk) kuohukermaa

VUOAN VOITELUUN

1 rkl
rypsiöljyä

Vinkki: Valkosipuliperunat saat lisäämällä 2−4 valkosipulinkynttä perunoiden joukkoon. Juusto-kermaperunat saat sekoittamalla perunoiden joukkoon 150 grammaa juustoraastetta, vähennä tällöin suolan määrä ¾ teelusikkaan.

Näin teet

1

Pese ja kuori perunat, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

1 kg
perunoita (jauhoinen lajike)
1 kpl
sipuli
2

Lado perunat ja sipuli kerroksittain voideltuun uunivuokaan (vetoisuus noin 2 l). Ripottele väliin suola ja mustapippuri. Kaada kerma perunoiden päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 1 tunti, kunnes perunat ovat kypsiä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4 dl
(2 prk) kuohukermaa
Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.2.2020
Muokattu: 14.2.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj2303 9213
Energiaa kcal550 2200
Rasvaa42.0 g168.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa25.8 g103.0 g
Hiilihydraatteja36.3 g145.0 g
Sokereita4.5 g18.0 g
Kuituja2.5 g10.0 g
Proteiinia6.0 g24.0 g
Suolaa1.7 g6.7 g

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj2303 9213
Energiaa kcal550 2200
Rasvaa42.0 g168.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa25.8 g103.0 g
Hiilihydraatteja36.3 g145.0 g
Sokereita4.5 g18.0 g
Kuituja2.5 g10.0 g
Proteiinia6.0 g24.0 g
Suolaa1.7 g6.7 g
Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.