Kermaperunat | Kiusaukset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kermaperunat

Kermaperunat

timer-iconNoin tunti  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Hitaasti uunissa muhivat kermaperunat maistuvat monenlaisten ruokien lisukkeena. Perusohjeesta saa helposti muokattua valkosipuliperunat tai juusto-kermaperunat.

Ainekset

1 kg
perunoita (jauhoinen lajike)
1 kpl
sipuli
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4 dl
(2 prk) kuohukermaa

vuoan voiteluun

1 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja kuori perunat, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

1 kg
perunoita (jauhoinen lajike)
1 kpl
sipuli
2

Lado perunat ja sipuli kerroksittain voideltuun uunivuokaan (vetoisuus noin 2 l). Ripottele väliin suola ja mustapippuri. Kaada kerma perunoiden päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 1 tunti, kunnes perunat ovat kypsiä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4 dl
(2 prk) kuohukermaa

Vinkki: Valkosipuliperunat saat lisäämällä 2−4 valkosipulinkynttä perunoiden joukkoon. Juusto-kermaperunat saat sekoittamalla perunoiden joukkoon 150 grammaa juustoraastetta, vähennä tällöin suolan määrä ¾ teelusikkaan.

Vinkki: Valmista punainen perunagratiini pinkeistä perunoista.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.2.2020
Muokattu: 2.12.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2303

550

42,0 g

25,8 g

36,3 g

4,5 g

2,5 g

6,0 g

1,7 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli