Pinkki perunasalaatti
60 min

Nappaa talteen!
Pinkki perunasalaatti on perinteisen rosollin pikkusisko. Nimensä mukaisesti salaattiin käytetään pinkkejä perunoita ja muutkin aineet ovat punaisia.
| 400 g | pinkkejä perunoita |
| 1/2 tl | sormisuolaa |
| 2 kpl | omenaa (punaista) |
| 2 tl | sitruunamehua |
| 2 kpl | punasipulia |
| 300 g | etikkapunajuuria |
| 5 - 6 kpl | timjaminoksaa |
| Kastike | |
|---|---|
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 dl | majoneesia |
| 1 rkl | etikkapunajuurten lientä |
| 1 tl | viinietikkaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori ja kuutioi jäähtyneinä. Mausta sormisuolalla.
- 2.
Kuutioi omenat. Sekoita sitruunamehu omenakuutioihin. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuutioi punajuuret. Laita salaattiainekset tarjolle joko omina ryhminään tai sekoitettuina. Koristele timjamilla.
- 3.
Sekoita kastikeainekset ja valuta kastikeraitoja salaatin pinnalle. Tarjoa loppu kastike erikseen.
Pinkki perunasalaatti on perinteisen rosollin pikkusisko. Nimensä mukaisesti salaattiin käytetään pinkkejä perunoita ja muutkin aineet ovat punaisia.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | pinkkejä perunoita |
| 1/2 tl | sormisuolaa |
| 2 kpl | omenaa (punaista) |
| 2 tl | sitruunamehua |
| 2 kpl | punasipulia |
| 300 g | etikkapunajuuria |
| 5 - 6 kpl | timjaminoksaa |
Kastike | |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 dl | majoneesia |
| 1 rkl | etikkapunajuurten lientä |
| 1 tl | viinietikkaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori ja kuutioi jäähtyneinä. Mausta sormisuolalla.
Määrä Ainesosa 400 g pinkkejä perunoita 1/2 tl sormisuolaa - 2
Kuutioi omenat. Sekoita sitruunamehu omenakuutioihin. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuutioi punajuuret. Laita salaattiainekset tarjolle joko omina ryhminään tai sekoitettuina. Koristele timjamilla.
Määrä Ainesosa 2 kpl omenaa (punaista) 2 tl sitruunamehua 2 kpl punasipulia 300 g etikkapunajuuria 5 - 6 kpl timjaminoksaa - 3
Sekoita kastikeainekset ja valuta kastikeraitoja salaatin pinnalle. Tarjoa loppu kastike erikseen.
Määrä Ainesosa 1 rkl etikkapunajuurten lientä 200 g (1 prk) kermaviiliä 1 tl viinietikkaa 1/2 tl suolaa 1 dl majoneesia 1/2 tl rouhittua mustapippuria
Vinkki: Lisää kastikkeeseen ruokalusikallinen piparjuuritahnaa.
Ravintosisältö
155
Energiaa kcal
650
Energiaa kj
6,5 g
Rasvaa
1,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,3 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
155
Energiaa kcal
650
Energiaa kj
6,5 g
Rasvaa
1,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,3 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl Sormisuolaa, 5 - 6 kpl Timjaminoksaa, 1 rkl Etikkapunajuurten lientä, 0.5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























