Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Skånen perunat

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Mehevät kermassa keitetyt Skånen perunat maistuvat joulupöydän hanhenrinnan ja kinkun kyljessä. Sesongin pinkki peruna saa juhlavan lisukkeen suloisesti punastumaan.

Ainekset

1 kg
pinkkiä perunaa
1 kpl
iso sipuli
2 rkl
rypsiöljyä
4 dl
(2 prk) ruokakermaa 15 %
1/2 dl
vettä
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 dl
ruohosipulia hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja leikkaa perunat noin 1 ½ senttimetrin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pinnoitetussa paistokasarissa tai kattilassa. Lisää perunat ja sipuli, kuullota muutama minuutti.

1 kg
pinkkiä perunaa
1 kpl
iso sipuli
2 rkl
rypsiöljyä
2

Lisää kerma kattilaan. Huuhtele purkit vesitilkalla ja lisää joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Keitä miedolla lämmöllä 20–25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Sekoita välillä, ettei seos pala pohjaan.

4 dl
(2 prk) ruokakermaa 15 %
1/2 dl
vettä
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Sekoita puolet ruohosipulista valmiin ruoan joukkoon ja ripottele loput pinnalle. Anna tekeytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.

1 dl
ruohosipulia hienonnettuna

Vinkki: Voit korvata pinkin perunan muilla kiinteillä tai yleisperunoilla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 18.11.2020
|
Muokattu: 29.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

279

1168

14,8 g

6,8 g

28,0 g

3,2 g

2,0 g

5,2 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli