Skånen perunat

arvosana4/5

(1)arvio
6 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Mehevät kermassa keitetyt Skånen perunat maistuvat joulupöydän hanhenrinnan ja kinkun kyljessä. Sesongin pinkki peruna saa juhlavan lisukkeen suloisesti punastumaan.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgpinkkiä perunaa
1 kpliso sipuli
2 rklrypsiöljyä
4 dl(2 prk) ruokakermaa 15 %
1/2 dlvettä
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1 dlruohosipulia hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja leikkaa perunat noin 1 ½ senttimetrin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pinnoitetussa paistokasarissa tai kattilassa. Lisää perunat ja sipuli, kuullota muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    1 kgpinkkiä perunaa
    1 kpliso sipuli
    2 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Lisää kerma kattilaan. Huuhtele purkit vesitilkalla ja lisää joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Keitä miedolla lämmöllä 20–25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Sekoita välillä, ettei seos pala pohjaan.

    MääräAinesosa
    4 dl(2 prk) ruokakermaa 15 %
    1/2 dlvettä
    1 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Sekoita puolet ruohosipulista valmiin ruoan joukkoon ja ripottele loput pinnalle. Anna tekeytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    1 dlruohosipulia hienonnettuna

Vinkki: Voit korvata pinkin perunan muilla kiinteillä tai yleisperunoilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
18.11.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä