Skånen perunat
Ainekset
Valmistus
Pese, kuori ja leikkaa perunat noin 1 ½ senttimetrin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pinnoitetussa paistokasarissa tai kattilassa. Lisää perunat ja sipuli, kuullota muutama minuutti.
Lisää kerma kattilaan. Huuhtele purkit vesitilkalla ja lisää joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Keitä miedolla lämmöllä 20–25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Sekoita välillä, ettei seos pala pohjaan.
Sekoita puolet ruohosipulista valmiin ruoan joukkoon ja ripottele loput pinnalle. Anna tekeytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Vinkki: Voit korvata pinkin perunan muilla kiinteillä tai yleisperunoilla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
281
1175
14,8 g
6,8 g
28,3 g
3,3 g
2,0 g
5,3 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli