Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Latkes ja kasviskaviaari

timer-icon45 min
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Jos pidät blineistä, rakastut latkes-lettuihin. Tarjoa peruna- ja palsternakkaraasteesta paistetut röstimäiset pikkuletut kasviskaviaarin tai mädin kanssa blinien tapaan. Kokeile myös latkesin perinteisiä lisukkeita: ranskankermaa ja omenasosetta.

Ainekset

600 g
juureksia (perunaa tai palsternakkaa)
1 kpl
sipuli
2 kpl
kananmunaa
1 1/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Kasviskaviaari

4 kpl
punajuurta (kypsennettynä)
1 rkl
saksanpähkinöitä rouhittuina
1 rkl
kapriksia
1 rkl
sitruunan mehua
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
(ripaus suolaa)

Lisäksi

rypsiöljyä paistamiseen

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee ensin kaviaari. Hienonna punajuuret tehosekoittimessa tai leikkaa ne veitsellä pienenpieniksi kuutioiksi. Rouhi pähkinät. Sekoita pähkinärouhe, kaprikset, sitruunamehu ja pippuri punajuuren joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

4 kpl
punajuurta (kypsennettynä)
1 rkl
saksanpähkinöitä rouhittuina
1 rkl
kapriksia
1 rkl
sitruunan mehua
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
(ripaus suolaa)
2

Kuori ja raasta juurekset latkesiin. Laita raaste siivilään ja purista ylimääräinen neste huolellisesti pois. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Vatkaa munien rakenne kulhossa. Lisää juuresraaste, sipuli, jauhot ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.

600 g
juureksia (perunaa tai palsternakkaa)
1 kpl
sipuli
2 kpl
kananmunaa
1 1/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Paista massasta latkes-lettuja öljyssä lettupannulla, noin 3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa kasviskaviaarin tai mädin sekä ranskankerman ja hienonnetun sipulin kanssa.

rypsiöljyä paistamiseen
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 25.11.2020
|
Muokattu: 9.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

114

475

3,0 g

0,7 g

14,8 g

2,4 g

1,5 g

5,3 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl kapriksia,

(ripaus suolaa),

rypsiöljyä paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli