Latkes ja kasviskaviaari

arvosana4/5

(2)arviota
12 Kappaletta

45 min

Jos pidät blineistä, rakastut latkes-lettuihin. Tarjoa peruna- ja palsternakkaraasteesta paistetut röstimäiset pikkuletut kasviskaviaarin tai mädin kanssa blinien tapaan. Kokeile myös latkesin perinteisiä lisukkeita: ranskankermaa ja omenasosetta.

Ainekset

MääräAinesosa
300 gperunaa
300 gpalsternakkaa
1 kplsipuli
2 kplkananmunaa
1 1/4 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Kasviskaviaari

4 kplpunajuurta (kypsennettynä)
1 rklsaksanpähkinöitä rouhittuina
1 rklkapriksia
1 rklsitruunan mehua
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
(ripaus suolaa)

Lisäksi

rypsiöljyä paistamiseen

Valmistus

  1. 1

    Tee ensin kaviaari. Hienonna punajuuret tehosekoittimessa tai leikkaa ne veitsellä pienenpieniksi kuutioiksi. Rouhi pähkinät. Sekoita pähkinärouhe, kaprikset, sitruunamehu ja pippuri punajuuren joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

    MääräAinesosa
    4 kplpunajuurta (kypsennettynä)
    1 rklsaksanpähkinöitä rouhittuina
    1 rklkapriksia
    1 rklsitruunan mehua
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    (ripaus suolaa)
  2. 2

    Kuori ja raasta juurekset latkesiin. Laita raaste siivilään ja purista ylimääräinen neste huolellisesti pois. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Vatkaa munien rakenne kulhossa. Lisää juuresraaste, sipuli, jauhot ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    300 gperunaa
    300 gpalsternakkaa
    1 kplsipuli
    2 kplkananmunaa
    1 1/4 dlvehnäjauhoja
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Paista massasta latkes-lettuja öljyssä lettupannulla, noin 3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa kasviskaviaarin tai mädin sekä ranskankerman ja hienonnetun sipulin kanssa.

    MääräAinesosa
    rypsiöljyä paistamiseen

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl kapriksia, (ripaus suolaa), rypsiöljyä paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
25.11.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä