Tee ensin kaviaari. Hienonna punajuuret tehosekoittimessa tai leikkaa ne veitsellä pienenpieniksi kuutioiksi. Rouhi pähkinät. Sekoita pähkinärouhe, kaprikset, sitruunamehu ja pippuri punajuuren joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Kuori ja raasta juurekset latkesiin. Laita raaste siivilään ja purista ylimääräinen neste huolellisesti pois. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Vatkaa munien rakenne kulhossa. Lisää juuresraaste, sipuli, jauhot ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Paista massasta latkes-lettuja öljyssä lettupannulla, noin 3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa kasviskaviaarin tai mädin sekä ranskankerman ja hienonnetun sipulin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
114
475
3,0 g
0,7 g
14,8 g
2,4 g
1,5 g
5,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl kapriksia,
(ripaus suolaa),
rypsiöljyä paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli