Latkes ja kasviskaviaari
45 min

Nappaa talteen!
Jos pidät blineistä, rakastut latkes-lettuihin. Tarjoa peruna- ja palsternakkaraasteesta paistetut röstimäiset pikkuletut kasviskaviaarin tai mädin kanssa blinien tapaan. Kokeile myös latkesin perinteisiä lisukkeita: ranskankermaa ja omenasosetta.
| 300 g | perunaa |
| 300 g | palsternakkaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Kasviskaviaari | |
|---|---|
| 4 kpl | punajuurta (kypsennettynä) |
| 1 rkl | saksanpähkinöitä rouhittuina |
| 1 rkl | kapriksia |
| 1 rkl | sitruunan mehua |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| (ripaus suolaa) | |
| Lisäksi | |
| rypsiöljyä paistamiseen | |
- 1.
Tee ensin kaviaari. Hienonna punajuuret tehosekoittimessa tai leikkaa ne veitsellä pienenpieniksi kuutioiksi. Rouhi pähkinät. Sekoita pähkinärouhe, kaprikset, sitruunamehu ja pippuri punajuuren joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- 2.
Kuori ja raasta juurekset latkesiin. Laita raaste siivilään ja purista ylimääräinen neste huolellisesti pois. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Vatkaa munien rakenne kulhossa. Lisää juuresraaste, sipuli, jauhot ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
- 3.
Paista massasta latkes-lettuja öljyssä lettupannulla, noin 3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa kasviskaviaarin tai mädin sekä ranskankerman ja hienonnetun sipulin kanssa.
Latkes ja kasviskaviaari
arvosana4/5
45 min
Jos pidät blineistä, rakastut latkes-lettuihin. Tarjoa peruna- ja palsternakkaraasteesta paistetut röstimäiset pikkuletut kasviskaviaarin tai mädin kanssa blinien tapaan. Kokeile myös latkesin perinteisiä lisukkeita: ranskankermaa ja omenasosetta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | perunaa |
| 300 g | palsternakkaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Kasviskaviaari | |
| 4 kpl | punajuurta (kypsennettynä) |
| 1 rkl | saksanpähkinöitä rouhittuina |
| 1 rkl | kapriksia |
| 1 rkl | sitruunan mehua |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| (ripaus suolaa) | |
Lisäksi | |
| rypsiöljyä paistamiseen | |
Valmistus
- 1
Tee ensin kaviaari. Hienonna punajuuret tehosekoittimessa tai leikkaa ne veitsellä pienenpieniksi kuutioiksi. Rouhi pähkinät. Sekoita pähkinärouhe, kaprikset, sitruunamehu ja pippuri punajuuren joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Määrä Ainesosa 4 kpl punajuurta (kypsennettynä) 1 rkl saksanpähkinöitä rouhittuina 1 rkl kapriksia 1 rkl sitruunan mehua 1/2 tl mustapippuria rouhittuna (ripaus suolaa) - 2
Kuori ja raasta juurekset latkesiin. Laita raaste siivilään ja purista ylimääräinen neste huolellisesti pois. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Vatkaa munien rakenne kulhossa. Lisää juuresraaste, sipuli, jauhot ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 300 g perunaa 300 g palsternakkaa 1 kpl sipuli 2 kpl kananmunaa 1 1/4 dl vehnäjauhoja 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Paista massasta latkes-lettuja öljyssä lettupannulla, noin 3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa kasviskaviaarin tai mädin sekä ranskankerman ja hienonnetun sipulin kanssa.
Määrä Ainesosa rypsiöljyä paistamiseen
Ravintosisältö
111
Energiaa kcal
466
Energiaa kj
3,1 g
Rasvaa
0,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,0 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
5,2 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
111
Energiaa kcal
466
Energiaa kj
3,1 g
Rasvaa
0,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,0 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
5,2 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl kapriksia, (ripaus suolaa), rypsiöljyä paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























