Juureskukat

arvosana5/5

(2)arviota
6 Kappaletta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Kuin kukkia! Paista suloiset pienet juuresgratiinit muffinipellillä. Leikkaa kasviksista ohuenohuita viipaleita, ja lado ne limittäin voidellun muffinipellin koloihin.

Ainekset

MääräAinesosa
400 gperunoita
400 gpunajuuria
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rklrosmariinia
1/2 dlruokakermaa
3 rklvoita
1 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

rypsiöljyä vuokiin

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Voitele muffinipellin kolot.

    MääräAinesosa
    rypsiöljyä vuokiin
  2. 2

    Pese perunat ja kuori punajuuret. Leikkaa niistä ohuita viipaleita vihannesleikkurilla tai terävällä veitsellä. Poista päätypalat. Asettele viipaleet limittäin muffinipellin koloihin.

    MääräAinesosa
    400 gperunoita
    400 gpunajuuria
  3. 3

    Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita valkosipuli, rosmariini, kerma ja rasvat kattilaan. Lämmitä, kunnes voi sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta mausteseos juureskukille. Peitä foliolla.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 rklrosmariinia
    1/2 dlruokakermaa
    3 rklvoita
    1 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria
  4. 4

    Paista 175-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista, kunnes kukat ovat kypsiä, noin 15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä.

Voit valmistaa juureskukkia myös palsternakasta, bataatista sekä kelta- ja raitajuuresta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rypsiöljyä vuokiin.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
24.11.2020
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä