Juureskukat
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kuin kukkia! Paista suloiset pienet juuresgratiinit muffinipellillä. Leikkaa kasviksista ohuenohuita viipaleita, ja lado ne limittäin voidellun muffinipellin koloihin.
| 400 g | perunoita |
| 400 g | punajuuria |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | rosmariinia |
| 1/2 dl | ruokakermaa |
| 3 rkl | voita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| rypsiöljyä vuokiin | |
- 1.
Voitele muffinipellin kolot.
- 2.
Pese perunat ja kuori punajuuret. Leikkaa niistä ohuita viipaleita vihannesleikkurilla tai terävällä veitsellä. Poista päätypalat. Asettele viipaleet limittäin muffinipellin koloihin.
- 3.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita valkosipuli, rosmariini, kerma ja rasvat kattilaan. Lämmitä, kunnes voi sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta mausteseos juureskukille. Peitä foliolla.
- 4.
Paista 175-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista, kunnes kukat ovat kypsiä, noin 15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä.
Juureskukat
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Kuin kukkia! Paista suloiset pienet juuresgratiinit muffinipellillä. Leikkaa kasviksista ohuenohuita viipaleita, ja lado ne limittäin voidellun muffinipellin koloihin.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | perunoita |
| 400 g | punajuuria |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | rosmariinia |
| 1/2 dl | ruokakermaa |
| 3 rkl | voita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
Lisäksi | |
| rypsiöljyä vuokiin | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Voitele muffinipellin kolot.
Määrä Ainesosa rypsiöljyä vuokiin - 2
Pese perunat ja kuori punajuuret. Leikkaa niistä ohuita viipaleita vihannesleikkurilla tai terävällä veitsellä. Poista päätypalat. Asettele viipaleet limittäin muffinipellin koloihin.
Määrä Ainesosa 400 g perunoita 400 g punajuuria - 3
Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita valkosipuli, rosmariini, kerma ja rasvat kattilaan. Lämmitä, kunnes voi sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta mausteseos juureskukille. Peitä foliolla.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 2 rkl rosmariinia 1/2 dl ruokakermaa 3 rkl voita 1 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria - 4
Paista 175-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista, kunnes kukat ovat kypsiä, noin 15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä.
Voit valmistaa juureskukkia myös palsternakasta, bataatista sekä kelta- ja raitajuuresta.
Ravintosisältö
164
Energiaa kcal
689
Energiaa kj
9,7 g
Rasvaa
4,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,8 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
164
Energiaa kcal
689
Energiaa kj
9,7 g
Rasvaa
4,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,8 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rypsiöljyä vuokiin.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























