Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Juureskukat

Juureskukat

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Kappaletta
Paista suloiset pienet perunagratiinit muffinipellillä. Leikkaa perunoista ohuenohuita viipaleita, ja lado ne limittäin voidellun pellin koloihin. Mausta perunakukat rosmariinilla ja valkosipulilla. Voit tehdä juureskukkia myös bataatista, palsternakasta tai puna- ja keltajuuresta.

Ainekset

800 g
perunoita (pinkkejä) tai juureksia
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
rosmariinia hienonnettuna
1/2 dl
ruokakermaa
3 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria

lisäksi

rypsiöljyä vuokiin

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Voitele muffinipellin kolot.

2

Pese perunat tai juurekset hyvin ja leikkaa niistä ohuita viipaleita vihannesleikkurilla tai terävällä veitsellä. Poista päätypalat. Asettele viipaleet limittäin muffinipellin koloihin.

800 g
perunoita (pinkkejä) tai juureksia
3

Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita valkosipuli, rosmariini, kerma ja rasvat kattilaan. Lämmitä, kunnes voi sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta mausteseos juureskukille. Peitä foliolla.

1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
rosmariinia hienonnettuna
1/2 dl
ruokakermaa
3 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
4

Paista 175-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista, kunnes kukat ovat kypsiä, noin 15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.11.2020
Muokattu: 9.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

189

793

9,7 g

4,7 g

21,8 g

1,0 g

1,3 g

2,5 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl rosmariinia hienonnettuna,

rypsiöljyä vuokiin.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli