Pinkit ranskalaiset

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Hauska ja maukas sesonkiperuna on luontaisesti pinkki. Yllätä uudella värillä ja tee tuplapaisto, jotta saat aidosti rapeat ranskalaiset perunat. Sekoita punaisten ranskalaisten kaveriksi myös pinkki dippi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gpinkkiä perunaa
vettä liottamiseen
3 dlrypsiöljyä
1 tlsuolaa

Pinkki dippi

1 dlmajoneesia
1 - 2 tletikkapunajuurien lientä

Valmistus

  1. 1

    Pese perunat ja leikkaa ne pitkittäin ohuiksi tikuiksi. Laita perunat kulhoon, peitä kylmällä vedellä ja anna liota jääkaapissa 2 tuntia.

    MääräAinesosa
    500 gpinkkiä perunaa
  2. 2

    Valuta perunat siivilässä. Kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla.

  3. 3

    Kuumenna öljy laakeassa kattilassa tai korkeareunaisessa pannussa noin 180-asteiseksi. Testaa öljyn lämpö yhdellä perunatikulla. Jos se nousee heti pintaan ja alkaa paistua niin että öljy poreilee, öljy on sopivan kuumaa.

    MääräAinesosa
    3 dlrypsiöljyä
  4. 4

    Ota uuniritilä työpöydälle ja levitä sen päälle pari kerrosta talouspaperia.

  5. 5

    Kypsennä perunoita muutamassa erässä kuumassa öljyssä 2–3 minuuttia. Säädä tarvittaessa lieden lämpötilaa. Öljy on sopivan kuumaa, kun peruna ruskistuu pikkuhiljaa. Ota perunat öljystä reikäkauhalla, valuta ja levitä ne talouspaperilla vuoratun uuniritilän päälle.

  6. 6

    Paista perunat toisen kerran kuumassa öljyssä, tällä kertaa noin 5 minuuttia niin, että ne rapeutuvat ja ruskistuvat hieman. Valuta perunat jälleen talouspaperilla ja mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
  7. 7

    Tarjoa perunat pinkin dipin kanssa.

  8. 8

    VALMISTUS UUNISSA Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Pyöräytä perunat huolellisesti rypsiöljyssä ja mausta suolalla. Levitä ne uunipellille ja peitä foliolla. Paista 5 minuuttia, poista folio ja jatka paistamista noin 20 minuuttia välillä käännellen, kunnes perunat ovat kullanruskeita ja rapeita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Vettä liottamiseen, 1 tl Suolaa, 1 - 2 tl Etikkapunajuurien lientä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
13.11.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä