Pinkit ranskalaiset
30 min

Nappaa talteen!
Hauska ja maukas sesonkiperuna on luontaisesti pinkki. Yllätä uudella värillä ja tee tuplapaisto, jotta saat aidosti rapeat ranskalaiset perunat. Sekoita punaisten ranskalaisten kaveriksi myös pinkki dippi.
| 500 g | pinkkiä perunaa |
| vettä liottamiseen | |
| 3 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| Pinkki dippi | |
|---|---|
| 1 dl | majoneesia |
| 1 - 2 tl | etikkapunajuurien lientä |
- 1.
Pese perunat ja leikkaa ne pitkittäin ohuiksi tikuiksi. Laita perunat kulhoon, peitä kylmällä vedellä ja anna liota jääkaapissa 2 tuntia.
- 2.
Valuta perunat siivilässä. Kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla.
- 3.
Kuumenna öljy laakeassa kattilassa tai korkeareunaisessa pannussa noin 180-asteiseksi. Testaa öljyn lämpö yhdellä perunatikulla. Jos se nousee heti pintaan ja alkaa paistua niin että öljy poreilee, öljy on sopivan kuumaa.
- 4.
Ota uuniritilä työpöydälle ja levitä sen päälle pari kerrosta talouspaperia.
- 5.
Kypsennä perunoita muutamassa erässä kuumassa öljyssä 2–3 minuuttia. Säädä tarvittaessa lieden lämpötilaa. Öljy on sopivan kuumaa, kun peruna ruskistuu pikkuhiljaa. Ota perunat öljystä reikäkauhalla, valuta ja levitä ne talouspaperilla vuoratun uuniritilän päälle.
- 6.
Paista perunat toisen kerran kuumassa öljyssä, tällä kertaa noin 5 minuuttia niin, että ne rapeutuvat ja ruskistuvat hieman. Valuta perunat jälleen talouspaperilla ja mausta suolalla.
- 7.
Tarjoa perunat pinkin dipin kanssa.
- 8.
VALMISTUS UUNISSA Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Pyöräytä perunat huolellisesti rypsiöljyssä ja mausta suolalla. Levitä ne uunipellille ja peitä foliolla. Paista 5 minuuttia, poista folio ja jatka paistamista noin 20 minuuttia välillä käännellen, kunnes perunat ovat kullanruskeita ja rapeita.
Pinkit ranskalaiset
Hauska ja maukas sesonkiperuna on luontaisesti pinkki. Yllätä uudella värillä ja tee tuplapaisto, jotta saat aidosti rapeat ranskalaiset perunat. Sekoita punaisten ranskalaisten kaveriksi myös pinkki dippi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | pinkkiä perunaa |
| vettä liottamiseen | |
| 3 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
Pinkki dippi | |
| 1 dl | majoneesia |
| 1 - 2 tl | etikkapunajuurien lientä |
Valmistus
- 1
Pese perunat ja leikkaa ne pitkittäin ohuiksi tikuiksi. Laita perunat kulhoon, peitä kylmällä vedellä ja anna liota jääkaapissa 2 tuntia.
Määrä Ainesosa 500 g pinkkiä perunaa - 2
Valuta perunat siivilässä. Kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla.
- 3
Kuumenna öljy laakeassa kattilassa tai korkeareunaisessa pannussa noin 180-asteiseksi. Testaa öljyn lämpö yhdellä perunatikulla. Jos se nousee heti pintaan ja alkaa paistua niin että öljy poreilee, öljy on sopivan kuumaa.
Määrä Ainesosa 3 dl rypsiöljyä - 4
Ota uuniritilä työpöydälle ja levitä sen päälle pari kerrosta talouspaperia.
- 5
Kypsennä perunoita muutamassa erässä kuumassa öljyssä 2–3 minuuttia. Säädä tarvittaessa lieden lämpötilaa. Öljy on sopivan kuumaa, kun peruna ruskistuu pikkuhiljaa. Ota perunat öljystä reikäkauhalla, valuta ja levitä ne talouspaperilla vuoratun uuniritilän päälle.
- 6
Paista perunat toisen kerran kuumassa öljyssä, tällä kertaa noin 5 minuuttia niin, että ne rapeutuvat ja ruskistuvat hieman. Valuta perunat jälleen talouspaperilla ja mausta suolalla.
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa - 7
Tarjoa perunat pinkin dipin kanssa.
- 8
VALMISTUS UUNISSA Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Pyöräytä perunat huolellisesti rypsiöljyssä ja mausta suolalla. Levitä ne uunipellille ja peitä foliolla. Paista 5 minuuttia, poista folio ja jatka paistamista noin 20 minuuttia välillä käännellen, kunnes perunat ovat kullanruskeita ja rapeita.
Ravintosisältö
849
Energiaa kcal
3555
Energiaa kj
87,0 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,8 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
849
Energiaa kcal
3555
Energiaa kj
87,0 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,8 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Vettä liottamiseen, 1 tl Suolaa, 1 - 2 tl Etikkapunajuurien lientä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























