Pinkit ranskalaiset | Dippikastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pinkit ranskalaiset

Pinkit ranskalaiset

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Hauska ja maukas sesonkiperuna on luontaisesti pinkki. Yllätä uudella värillä ja tee tuplapaisto, jotta saat aidosti rapeat ranskalaiset perunat. Sekoita punaisten ranskalaisten kaveriksi myös pinkki dippi.

Ainekset

500 g
Pinkkiä perunaa
Vettä liottamiseen
3 dl
Rypsiöljyä
1 tl
Suolaa

pinkki dippi

1 dl
Majoneesia
1 - 2 tl
Etikkapunajuurien lientä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese perunat ja leikkaa ne pitkittäin ohuiksi tikuiksi. Laita perunat kulhoon, peitä kylmällä vedellä ja anna liota jääkaapissa 2 tuntia.

500 g
Pinkkiä perunaa
2

Valuta perunat siivilässä. Kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla.

3

Kuumenna öljy laakeassa kattilassa tai korkeareunaisessa pannussa noin 180-asteiseksi. Testaa öljyn lämpö yhdellä perunatikulla. Jos se nousee heti pintaan ja alkaa paistua niin että öljy poreilee, öljy on sopivan kuumaa.

3 dl
Rypsiöljyä
4

Ota uuniritilä työpöydälle ja levitä sen päälle pari kerrosta talouspaperia.

5

Kypsennä perunoita muutamassa erässä kuumassa öljyssä 2–3 minuuttia. Säädä tarvittaessa lieden lämpötilaa. Öljy on sopivan kuumaa, kun peruna ruskistuu pikkuhiljaa. Ota perunat öljystä reikäkauhalla, valuta ja levitä ne talouspaperilla vuoratun uuniritilän päälle.

6

Paista perunat toisen kerran kuumassa öljyssä, tällä kertaa noin 5 minuuttia niin, että ne rapeutuvat ja ruskistuvat hieman. Valuta perunat jälleen talouspaperilla ja mausta suolalla.

1 tl
Suolaa
7

Tarjoa perunat pinkin dipin kanssa.

8

VALMISTUS UUNISSA Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Pyöräytä perunat huolellisesti rypsiöljyssä ja mausta suolalla. Levitä ne uunipellille ja peitä foliolla. Paista 5 minuuttia, poista folio ja jatka paistamista noin 20 minuuttia välillä käännellen, kunnes perunat ovat kullanruskeita ja rapeita.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 11.11.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3555

849

87,0 g

5,0 g

16,8 g

1,0 g

1,0 g

2,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Vettä liottamiseen,

1 tl Suolaa,

1 - 2 tl Etikkapunajuurien lientä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli