Hasselbackan pinkit juustoperunat | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Hasselbackan pinkit juustoperunat

Hasselbackan pinkit juustoperunat

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Jouluiset hasselbackanperunat tehdään vaaleanpunaisista perunoista ja kahdesta maukkaasta juustosta.

Ainekset

8 kpl
Pinkkiä perunaa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2 dl
Rypsiöljyä
1/2 tl
Paprikajauhetta
100 g
Sinihomejuustoa
40 - 80 g
(4-8 viipaletta) Emmentaljuustoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 220 asteeseen. Vuoraa vuoka foliolla.

2

Pese perunat ja leikkaa niihin ohuet viillot vieri viereen lähes pohjaan asti niin, että peruna pysyy kuitenkin kasassa. Laita perunat vuokaan.

8 kpl
Pinkkiä perunaa
3

Raasta valkosipulinkynsi pieneen kulhoon. Hienonna timjami ja sekoita se, öljy ja paprikajauhe valkosipulin joukkoon. Murenna homejuusto pieneksi muruksi ja lisää mausteöljyyn. Lusikoi seos perunoille.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2 tl
Paprikajauhetta
1/2 dl
Rypsiöljyä
100 g
Sinihomejuustoa
4

Peitä perunat foliolla ja kypsennä uunissa 20 minuuttia. Ota vuoka uunista ja laita kullekin perunalle ohuita juustoviipaleita. Kypsennä noin 20 minuuttia ilman foliota.

40 - 80 g
(4-8 viipaletta) Emmentaljuustoa
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 24.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1478

353

24,8 g

8,8 g

18,8 g

0,8 g

1,5 g

12,8 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl Valkosipulinkynsi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli