Hasselbackan pinkit juustoperunat

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Jouluiset hasselbackanperunat tehdään vaaleanpunaisista perunoista ja kahdesta maukkaasta juustosta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 kplpinkkiä perunaa
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rkltuoretta timjamia hienonnettuna
1/2 dlrypsiöljyä
1/2 tlpaprikajauhetta
100 gsinihomejuustoa
40 - 80 g(4-8 viipaletta) emmentaljuustoa

Valmistus (Uuni 220°C)

  1. 1

    Säädä uuni 220 asteeseen. Vuoraa vuoka foliolla.

  2. 2

    Pese perunat ja leikkaa niihin ohuet viillot vieri viereen lähes pohjaan asti niin, että peruna pysyy kuitenkin kasassa. Laita perunat vuokaan.

    MääräAinesosa
    8 kplpinkkiä perunaa
  3. 3

    Raasta valkosipulinkynsi pieneen kulhoon. Hienonna timjami ja sekoita se, öljy ja paprikajauhe valkosipulin joukkoon. Murenna homejuusto pieneksi muruksi ja lisää mausteöljyyn. Lusikoi seos perunoille.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 rkltuoretta timjamia hienonnettuna
    1/2 tlpaprikajauhetta
    1/2 dlrypsiöljyä
    100 gsinihomejuustoa
  4. 4

    Peitä perunat foliolla ja kypsennä uunissa 20 minuuttia. Ota vuoka uunista ja laita kullekin perunalle ohuita juustoviipaleita. Kypsennä noin 20 minuuttia ilman foliota.

    MääräAinesosa
    40 - 80 g(4-8 viipaletta) emmentaljuustoa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
28.11.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä