Ruokakaupan sipuleista ei yleensä tule kunnollista satoa, joten viljelyyn kannattaa käyttää siihen tarkoitettuja sipuleita.
Valkosipuli lähtee kasvamaan nopeasti ja kehittää varmemmin useita kynsiä, kun se saa ensin kylmäkäsittelyn. Laita istukassipulit jääkaappiin noin kuukaudeksi kevättalvella ennen niiden istuttamista.
- Jos olet hankkinut sipulin kokonaisena, irrota kynnet toisistaan vasta istuttamisvaiheessa, sillä kynnet nahistuvat nopeasti.
Sadon jouduttamiseksi voit juurruttaa sipulit huhtikuun puolivälin paikkeilla. Istuta kynnet tai koko sipuli terävä kärki ylöspäin yhteen isoon ruukkuun noin 5 cm syvyyteen.
Mullaksi kelpaa hiekka tai lannoittamaton turve, joka kostutetaan kunnolla. Esikasvatuslämpötilan pitäisi olla plussan puolella, mutta korkeintaan 10 astetta.
- Sipulin keskimmäisistä pikkukynsistä kasvaa pikkusipuleita, jotka eivät jakaannu kynsiksi, joten ne voi jättää istuttamatta tai kasvattaa ruukussa keittiön ikkunalaudalla versoiksi voileivän päälle.