Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Oikaise, yllätä tai kokeile klassikon uutta versiota – tässä kolme herkullista kasvisleivonnaista juhlapöytään

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.4.2024
|
Muokattu: 11.4.2024
Juhlapöytään sopivissa kasvisleivonnaisissa riittää valinnan varaa sekä helppoutta arvostavalle että kokeilunhaluiselle leipurille. Katso kolme ideaa ja leivo suosikkisi juhlapöydän suolaiseksi tarjottavaksi, joka maistuu niin seka- kuin kasvissyöjille.

Pinaatti-fetarullat

Fetalla ja pinaatilla täytetyt rullat ovat helppo, nopea ja herkullinen juhlapöydän kasvisleivonnainen. Viiden aineksen rullat koostuvat valmiista lehtitaikinalevyistä, joille levitetään fetasta, pinaatista, kananmunasta ja valkopippurista sekoitettu täyte. Täytetyt levyt rullataan, leikataan paloiksi ja paistetaan uunissa. Näitä näppäriä suolaisia suupaloja teet nopeasti isommallekin juhlaporukalle.

Vegaaninen kylmäsavulohijuustokakku

Kalaton kylmäsavulohijuustokakku on juhlapöydän yllättäjä. Kalan tilalla kakussa käytetään savustettua porkkanasäilykettä. Savustettu porkkana yhdessä vegaanisen tuorejuuston, tillin ja sitruunan kanssa saa täytteen maistumaan aivan perinteiseltä kylmäsavulohijuustokakulta. Kokonaisuuden viimeistelee hapankorpuista tehty rapea pohja. Tee kakku päivä ennen tarjoilua, niin se ehtii hyytymään jääkaapissa sopivasti.

Ranskalainen parsapiirakka

Ranskalainen suolainen piirakka eli quiche on piirakoiden klassikko, joka koostuu rapeasta muropohjasta ja juustoisesta täytteestä. Nyt piirakan joukkoon lisätään myös sesonkivihannes parsaa, jonka hienostunut maku sopii hyvin yhteen mascarponea ja emmentaljuustoa sisältävän täytteen kanssa. Piirakan rapean pohjan salaisuus on sen esipaisto ennen täytteen lisäämistä.

Lisää ideoita juhlapöytään