Pinaatti-fetarullat

arvosana4/5

(8)arviota
40 Kappaletta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Leivo viiden aineksen helpot naposteltavat valmiista lehtitaikinasta. Pyöräytä suolaisten suupalojen kierteisiin suositun feta-pinaattipiirakan ihanat maut.

Ainekset

MääräAinesosa
500 glehtitaikinalevyjä
300 g(2 ps) pinaattia (pakaste)
200 gfetajuustoa
1 kplkananmuna
1/4 tlvalkopippuria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Levitä lehtitaikinalevyt leivinpaperille sulamaan. Sulata ja valuta pinaatti siivilässä.

    MääräAinesosa
    500 glehtitaikinalevyjä
    300 g(2 ps) pinaattia (pakaste)
  2. 2

    Murenna fetajuusto haarukalla. Sekoita juusto, pinaatti ja kananmuna tasaiseksi tahnaksi. Mausta valkopippurilla.

    MääräAinesosa
    200 gfetajuustoa
    1 kplkananmuna
    1/4 tlvalkopippuria
  3. 3

    Kauli taikinalevyt hieman ohuemmiksi. Levitä jokaiselle levylle noin 2 rkl täytettä. Jätä reilu sentti tyhjää taikinalevyn molempiin päihin. Rullaa levyt aloittaen lyhyeltä sivulta. Leikkaa rullat 5 viipaleeksi ja laita ne leivinpaperille pellille.

  4. 4

    Paista rullia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa vähän jäähtyneinä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g lehtitaikinalevyjä, 0.25 tl valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Minna Saarni, Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä