Helppoa! Suolaiset pasteijat torttutaikinasta - katso maukkaat reseptit

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 1.3.2024
|
Muokattu: 27.11.2025
Pasteijat ovat loistava suolainen tarjottava. Leivo suolaiset pasteijat valmiista pakastetaikinasta tai tee taikina itse. Voit käyttää makusi mukaan voi-, lehti-, tai torttutaikinaa. Lisää täytteeksi kauden kasviksia, maukkaita juustoja ja mausteista makkaraa.

Kasvistäytteiset pasteijat

Kokeile pasteijoiden täytteeksi fetasta ja pakastepinaatista tehtyä tahnaa, johon sekoitetaan myös pähkinäistä makua ja rapeaa purutuntumaa tuovia pinjansiemeniä. Tee pasteijoiden rahka-voitaikina itse tai oikaise valmiilla voitakinalevyillä.

Feta-pinaattipasteijat rahka-voitaikinasta
Feta-pinaattipasteijat rahka-voitaikinasta

Feta-pinaattipasteijat rahka-voitaikinasta

Rullaa pasteijat kierteen muotoon

Lehtitaikinasta valmistuvat kierteet ja rullat ovat hyviä juhlapöydän suolaisia sormisyötäviä. Sekä mausteiset salamikierteet että vihertävät pinaatti-fetarullat valmistuvat vain viidestä aineksesta. Näitä pasteijoita valmistat näppärästi isommankin määrän.

Maailman makuja juhlapöytään

Lihapasteijoiden kuori tehdään piirakkataikinasta ja jauhelihatäyte maustetaan marokkolaisittain paprikalla, juustokuminalla, kanelilla ja chilillä. Kuivatut aprikoosit ja fetajuusto tuovat täytteeseen itämaisen makean ja suolaisen liiton.

Helpot Espanjasta lähtöisin olevat empanadat täytetään kirsikkatomaateilla, pestolla ja vegaanisella salaattijuustolla. Voitele pasteijat öljyllä ennen paistoa, niin ne saavat kauniin värisen paistopinnan.

Marokkolaiset pasteijat
Marokkolaiset pasteijat

Marokkolaiset pasteijat

tomaattiempanadat, kasvispiirakat
tomaattiempanadat, kasvispiirakat

Tomaattiempanadat

Yhdistä kevään sesonkikasvis parsa aromikkaaseen briejuustoon kääräisemällä ne voitaikinalevyn sisään nyytiksi. Viimeistele nyytit valuttamalla päälle timjamilla maustettua hunajaa, joka tekee pasteijoista näppärästi hieman juhlavamman tarjottavan.