Parsanyytit

arvosana5/5

(3)arviota
24 Kappaletta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Voitaikinasta syntyvät keväiset suupalat täytetään parsalla ja briejuustolla. Pikkusuolaiset viimeistellään timjamilla maustetulla hunajalla.

Ainekset

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) voitaikinalevyjä
200 g(1 pkt) briejuustoa
250 g(½ nippua) vihreää tankoparsaa
1 rklrypsiöljyä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Voiteluun

1 kplkananmuna

Timjamihunaja

4 rklhunajaa
2 rkltimjaminlehtiä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) voitaikinalevyjä
  2. 2

    Viipaloi brie. Huuhtele parsat ja katkaise pois kuiva tyvi. Kuori tarvittaessa ohuelti. Leikkaa parsat kolmeen osaan ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, suola ja pippuri.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) briejuustoa
    250 g(½ nippua) vihreää tankoparsaa
    1 rklrypsiöljyä
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Leikkaa jokainen taikinalevy kuudeksi suorakulmion malliseksi palaksi. Aloita leikkaamalla levyt pituussuunnassa kahteen osaan, minkä jälkeen leikkaa ne vielä poikittain kolmeen osaan. Kauli paloja pituussuunnassa ohuemmiksi.

  4. 4

    Jaa brie ja parsat taikinapalojen toiseen reunaan. Taita reuna täytteiden päälle, minkä jälkeen rullaa nyytiksi. Nipistele sauma kiinni ja aseta leivinpaperille pellille saumapuoli alaspäin.

  5. 5

    Voitele parsanyytit munalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
  6. 6

    Valmista timjamihunaja. Mittaa pieneen kattilaan hunaja sekä timjami ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes hunaja on juoksevaa. Valuta lämmintä timjamihunajaa kuumien parsanyyttien pinnalle.

    MääräAinesosa
    4 rklhunajaa
    2 rkltimjaminlehtiä

Vinkki: Halkaise paksut parsat tarvittaessa pituussuunnassa.

Hyvästi hävikki: Hyödynnä ylijääneet tankoparsat esimerkiksi appelsiini-kanapeltiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (1 pkt) voitaikinalevyjä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.1.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä