Parsanyytit
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Voitaikinasta syntyvät keväiset suupalat täytetään parsalla ja briejuustolla. Pikkusuolaiset viimeistellään timjamilla maustetulla hunajalla.
| 400 g | (1 pkt) voitaikinalevyjä |
| 200 g | (1 pkt) briejuustoa |
| 250 g | (½ nippua) vihreää tankoparsaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Voiteluun | |
|---|---|
| 1 kpl | kananmuna |
| Timjamihunaja | |
| 4 rkl | hunajaa |
| 2 rkl | timjaminlehtiä |
- 1.
Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Viipaloi brie. Huuhtele parsat ja katkaise pois kuiva tyvi. Kuori tarvittaessa ohuelti. Leikkaa parsat kolmeen osaan ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, suola ja pippuri.
- 3.
Leikkaa jokainen taikinalevy kuudeksi suorakulmion malliseksi palaksi. Aloita leikkaamalla levyt pituussuunnassa kahteen osaan, minkä jälkeen leikkaa ne vielä poikittain kolmeen osaan. Kauli paloja pituussuunnassa ohuemmiksi.
- 4.
Jaa brie ja parsat taikinapalojen toiseen reunaan. Taita reuna täytteiden päälle, minkä jälkeen rullaa nyytiksi. Nipistele sauma kiinni ja aseta leivinpaperille pellille saumapuoli alaspäin.
- 5.
Voitele parsanyytit munalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.
- 6.
Valmista timjamihunaja. Mittaa pieneen kattilaan hunaja sekä timjami ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes hunaja on juoksevaa. Valuta lämmintä timjamihunajaa kuumien parsanyyttien pinnalle.
Parsanyytit
arvosana5/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Voitaikinasta syntyvät keväiset suupalat täytetään parsalla ja briejuustolla. Pikkusuolaiset viimeistellään timjamilla maustetulla hunajalla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) voitaikinalevyjä |
| 200 g | (1 pkt) briejuustoa |
| 250 g | (½ nippua) vihreää tankoparsaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Timjamihunaja | |
| 4 rkl | hunajaa |
| 2 rkl | timjaminlehtiä |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) voitaikinalevyjä - 2
Viipaloi brie. Huuhtele parsat ja katkaise pois kuiva tyvi. Kuori tarvittaessa ohuelti. Leikkaa parsat kolmeen osaan ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, suola ja pippuri.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) briejuustoa 250 g (½ nippua) vihreää tankoparsaa 1 rkl rypsiöljyä 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Leikkaa jokainen taikinalevy kuudeksi suorakulmion malliseksi palaksi. Aloita leikkaamalla levyt pituussuunnassa kahteen osaan, minkä jälkeen leikkaa ne vielä poikittain kolmeen osaan. Kauli paloja pituussuunnassa ohuemmiksi.
- 4
Jaa brie ja parsat taikinapalojen toiseen reunaan. Taita reuna täytteiden päälle, minkä jälkeen rullaa nyytiksi. Nipistele sauma kiinni ja aseta leivinpaperille pellille saumapuoli alaspäin.
- 5
Voitele parsanyytit munalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna - 6
Valmista timjamihunaja. Mittaa pieneen kattilaan hunaja sekä timjami ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes hunaja on juoksevaa. Valuta lämmintä timjamihunajaa kuumien parsanyyttien pinnalle.
Määrä Ainesosa 4 rkl hunajaa 2 rkl timjaminlehtiä
Vinkki: Halkaise paksut parsat tarvittaessa pituussuunnassa.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä ylijääneet tankoparsat esimerkiksi appelsiini-kanapeltiin.
Ravintosisältö
58
Energiaa kcal
244
Energiaa kj
3,5 g
Rasvaa
1,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,0 g
Hiilihydraatteja
2,9 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
3,4 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
58
Energiaa kcal
244
Energiaa kj
3,5 g
Rasvaa
1,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,0 g
Hiilihydraatteja
2,9 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
3,4 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (1 pkt) voitaikinalevyjä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























