Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Appelsiini-kanapelti

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Appelsiinin maustama peltiruoka kasataan tahmeapintaisesta broilerista, rapeista perunoista sekä parsasta. Ateria tarjotaan raikkaan jogurttikastikkeen kera.

Ainekset

600 g
perunoita (kiinteä lajike)
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
rosmariinia hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
250 g
(½ nippua) vihreää tankoparsaa
1 kpl
appelsiini (luomu)

Appelsiinikana

600 g
(1 pkt) kanan paistileikkeitä (maustamaton)
1
appelsiinin mehu (luomu)
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
perunajauhoja
2 rkl
hunajaa
1 rkl
soijakastiketta (gluteeniton)
1 rkl
rosmariinia hienonnettuna
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
rypsiöljyä

Jogurttikastike

2 dl
paksua jogurttia
1
appelsiinin kuori (luomu)
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota paistileikkeet huoneenlämpöön.

600 g
(1 pkt) kanan paistileikkeitä (maustamaton)
2

Pese ja kuivaa perunat huolellisesti. Kuutioi perunat kuorineen suupaloiksi. Kääntele öljy, rosmariini, suola ja pippuri perunoiden kanssa kulhossa. Levitä perunat leivinpaperille pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

600 g
perunoita (kiinteä lajike)
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
rosmariinia hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Huuhtele parsat ja katkaise pois kuiva tyvi. Kuori tarvittaessa ohuelti. Pese molemmat appelsiinit ja leikkaa toinen ohuiksi viipaleiksi. Raasta toisesta appelsiinista kuori (1 rkl). Jätä viipaleet ja kuoriraaste sivuun odottamaan. Purista raastetun appelsiinin mehu (1 dl).

250 g
(½ nippua) vihreää tankoparsaa
1 kpl
appelsiini (luomu)
1
appelsiinin kuori (luomu)
1
appelsiinin mehu (luomu)
4

Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita pienessä kulhossa perunajauho ja 1 tl appelsiininmehua tasaiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon loput appelsiininmehusta sekä valkosipuli, hunaja, soijakastike, rosmariini ja pippuri.

2 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
perunajauhoja
1
appelsiinin mehu (luomu)
2 rkl
hunajaa
1 rkl
soijakastiketta (gluteeniton)
1 rkl
rosmariinia hienonnettuna
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
5

Ruskista paistileikkeiden pinnat kahdessa erässä kuumassa paistokasarissa öljyssä. Siirrä kaikki leikkeet pannulle, lisää appelsiinikastike ja keitä 2 minuuttia.

1 rkl
rypsiöljyä
6

Nosta parsat ja leikkeet perunoiden viereen pellille. Lusikoi loput kastikkeesta paistileikkeiden pinnalle. Aseta päälle appelsiiniviipaleet. Paista 225-asteisessa uunissa vielä 10–15 minuuttia, kunnes kana on kypsää.

7

Sekoita jogurtin joukkoon kuoriraaste, suola ja pippuri. Halutessasi säästä osa kuoriraasteesta koristeeksi kastikkeen pinnalle. Tarjoa kastike appelsiini-kanapellin kanssa.

2 dl
paksua jogurttia
1
appelsiinin kuori (luomu)
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Hyvästi hävikki: Hyödynnä ylijääneet tankoparsat esimerkiksi parsanyytteihin.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 1.12.2023
|
Muokattu: 5.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

600

2511

33,8 g

8,5 g

35,3 g

15,5 g

3,5 g

36,3 g

2,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

appelsiinin mehu (luomu) ,

1 tl perunajauhoja,

appelsiinin kuori (luomu).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli