Appelsiini-kanapelti

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Appelsiinin maustama peltiruoka kasataan tahmeapintaisesta broilerista, rapeista perunoista sekä parsasta. Ateria tarjotaan raikkaan jogurttikastikkeen kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gperunoita (kiinteä lajike)
2 rklrypsiöljyä
1 rklrosmariinia hienonnettuna
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
250 g(½ nippua) vihreää tankoparsaa
1 kplappelsiini (luomu)

Appelsiinikana

600 g(1 pkt) kanan paistileikkeitä (maustamaton)
1 appelsiinin mehu (luomu)
2 kplvalkosipulinkynttä
1 tlperunajauhoja
2 rklhunajaa
1 rklsoijakastiketta (gluteeniton)
1 rklrosmariinia hienonnettuna
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1 rklrypsiöljyä

Jogurttikastike

2 dlpaksua jogurttia
1 appelsiinin kuori (luomu)
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Ota paistileikkeet huoneenlämpöön.

    MääräAinesosa
    600 g(1 pkt) kanan paistileikkeitä (maustamaton)
  2. 2

    Pese ja kuivaa perunat huolellisesti. Kuutioi perunat kuorineen suupaloiksi. Kääntele öljy, rosmariini, suola ja pippuri perunoiden kanssa kulhossa. Levitä perunat leivinpaperille pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    600 gperunoita (kiinteä lajike)
    2 rklrypsiöljyä
    1 rklrosmariinia hienonnettuna
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Huuhtele parsat ja katkaise pois kuiva tyvi. Kuori tarvittaessa ohuelti. Pese molemmat appelsiinit ja leikkaa toinen ohuiksi viipaleiksi. Raasta toisesta appelsiinista kuori (1 rkl). Jätä viipaleet ja kuoriraaste sivuun odottamaan. Purista raastetun appelsiinin mehu (1 dl).

    MääräAinesosa
    250 g(½ nippua) vihreää tankoparsaa
    1 kplappelsiini (luomu)
    1 appelsiinin kuori (luomu)
    1 appelsiinin mehu (luomu)
  4. 4

    Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita pienessä kulhossa perunajauho ja 1 tl appelsiininmehua tasaiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon loput appelsiininmehusta sekä valkosipuli, hunaja, soijakastike, rosmariini ja pippuri.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 tlperunajauhoja
    1 appelsiinin mehu (luomu)
    2 rklhunajaa
    1 rklsoijakastiketta (gluteeniton)
    1 rklrosmariinia hienonnettuna
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  5. 5

    Ruskista paistileikkeiden pinnat kahdessa erässä kuumassa paistokasarissa öljyssä. Siirrä kaikki leikkeet pannulle, lisää appelsiinikastike ja keitä 2 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
  6. 6

    Nosta parsat ja leikkeet perunoiden viereen pellille. Lusikoi loput kastikkeesta paistileikkeiden pinnalle. Aseta päälle appelsiiniviipaleet. Paista 225-asteisessa uunissa vielä 10–15 minuuttia, kunnes kana on kypsää.

  7. 7

    Sekoita jogurtin joukkoon kuoriraaste, suola ja pippuri. Halutessasi säästä osa kuoriraasteesta koristeeksi kastikkeen pinnalle. Tarjoa kastike appelsiini-kanapellin kanssa.

    MääräAinesosa
    2 dlpaksua jogurttia
    1 appelsiinin kuori (luomu)
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Hyvästi hävikki: Hyödynnä ylijääneet tankoparsat esimerkiksi parsanyytteihin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: appelsiinin mehu (luomu) , 1 tl perunajauhoja, appelsiinin kuori (luomu).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
1.12.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä