Appelsiini-kanapelti
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Appelsiinin maustama peltiruoka kasataan tahmeapintaisesta broilerista, rapeista perunoista sekä parsasta. Ateria tarjotaan raikkaan jogurttikastikkeen kera.
| 600 g | perunoita (kiinteä lajike) |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | rosmariinia hienonnettuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 250 g | (½ nippua) vihreää tankoparsaa |
| 1 kpl | appelsiini (luomu) |
| Appelsiinikana | |
|---|---|
| 600 g | (1 pkt) kanan paistileikkeitä (maustamaton) |
| 1 | appelsiinin mehu (luomu) |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | perunajauhoja |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 1 rkl | rosmariinia hienonnettuna |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| Jogurttikastike | |
| 2 dl | paksua jogurttia |
| 1 | appelsiinin kuori (luomu) |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Ota paistileikkeet huoneenlämpöön.
- 2.
Pese ja kuivaa perunat huolellisesti. Kuutioi perunat kuorineen suupaloiksi. Kääntele öljy, rosmariini, suola ja pippuri perunoiden kanssa kulhossa. Levitä perunat leivinpaperille pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
- 3.
Huuhtele parsat ja katkaise pois kuiva tyvi. Kuori tarvittaessa ohuelti. Pese molemmat appelsiinit ja leikkaa toinen ohuiksi viipaleiksi. Raasta toisesta appelsiinista kuori (1 rkl). Jätä viipaleet ja kuoriraaste sivuun odottamaan. Purista raastetun appelsiinin mehu (1 dl).
- 4.
Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita pienessä kulhossa perunajauho ja 1 tl appelsiininmehua tasaiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon loput appelsiininmehusta sekä valkosipuli, hunaja, soijakastike, rosmariini ja pippuri.
- 5.
Ruskista paistileikkeiden pinnat kahdessa erässä kuumassa paistokasarissa öljyssä. Siirrä kaikki leikkeet pannulle, lisää appelsiinikastike ja keitä 2 minuuttia.
- 6.
Nosta parsat ja leikkeet perunoiden viereen pellille. Lusikoi loput kastikkeesta paistileikkeiden pinnalle. Aseta päälle appelsiiniviipaleet. Paista 225-asteisessa uunissa vielä 10–15 minuuttia, kunnes kana on kypsää.
- 7.
Sekoita jogurtin joukkoon kuoriraaste, suola ja pippuri. Halutessasi säästä osa kuoriraasteesta koristeeksi kastikkeen pinnalle. Tarjoa kastike appelsiini-kanapellin kanssa.
Appelsiinin maustama peltiruoka kasataan tahmeapintaisesta broilerista, rapeista perunoista sekä parsasta. Ateria tarjotaan raikkaan jogurttikastikkeen kera.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | perunoita (kiinteä lajike) |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | rosmariinia hienonnettuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 250 g | (½ nippua) vihreää tankoparsaa |
| 1 kpl | appelsiini (luomu) |
Appelsiinikana | |
| 600 g | (1 pkt) kanan paistileikkeitä (maustamaton) |
| 1 | appelsiinin mehu (luomu) |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | perunajauhoja |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 1 rkl | rosmariinia hienonnettuna |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Jogurttikastike | |
| 2 dl | paksua jogurttia |
| 1 | appelsiinin kuori (luomu) |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Ota paistileikkeet huoneenlämpöön.
Määrä Ainesosa 600 g (1 pkt) kanan paistileikkeitä (maustamaton) - 2
Pese ja kuivaa perunat huolellisesti. Kuutioi perunat kuorineen suupaloiksi. Kääntele öljy, rosmariini, suola ja pippuri perunoiden kanssa kulhossa. Levitä perunat leivinpaperille pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 600 g perunoita (kiinteä lajike) 2 rkl rypsiöljyä 1 rkl rosmariinia hienonnettuna 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Huuhtele parsat ja katkaise pois kuiva tyvi. Kuori tarvittaessa ohuelti. Pese molemmat appelsiinit ja leikkaa toinen ohuiksi viipaleiksi. Raasta toisesta appelsiinista kuori (1 rkl). Jätä viipaleet ja kuoriraaste sivuun odottamaan. Purista raastetun appelsiinin mehu (1 dl).
Määrä Ainesosa 250 g (½ nippua) vihreää tankoparsaa 1 kpl appelsiini (luomu) 1 appelsiinin kuori (luomu) 1 appelsiinin mehu (luomu) - 4
Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita pienessä kulhossa perunajauho ja 1 tl appelsiininmehua tasaiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon loput appelsiininmehusta sekä valkosipuli, hunaja, soijakastike, rosmariini ja pippuri.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 1 tl perunajauhoja 1 appelsiinin mehu (luomu) 2 rkl hunajaa 1 rkl soijakastiketta (gluteeniton) 1 rkl rosmariinia hienonnettuna 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 5
Ruskista paistileikkeiden pinnat kahdessa erässä kuumassa paistokasarissa öljyssä. Siirrä kaikki leikkeet pannulle, lisää appelsiinikastike ja keitä 2 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä - 6
Nosta parsat ja leikkeet perunoiden viereen pellille. Lusikoi loput kastikkeesta paistileikkeiden pinnalle. Aseta päälle appelsiiniviipaleet. Paista 225-asteisessa uunissa vielä 10–15 minuuttia, kunnes kana on kypsää.
- 7
Sekoita jogurtin joukkoon kuoriraaste, suola ja pippuri. Halutessasi säästä osa kuoriraasteesta koristeeksi kastikkeen pinnalle. Tarjoa kastike appelsiini-kanapellin kanssa.
Määrä Ainesosa 2 dl paksua jogurttia 1 appelsiinin kuori (luomu) 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
Hyvästi hävikki: Hyödynnä ylijääneet tankoparsat esimerkiksi parsanyytteihin.
Ravintosisältö
600
Energiaa kcal
2511
Energiaa kj
33,8 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,3 g
Hiilihydraatteja
15,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
36,3 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
600
Energiaa kcal
2511
Energiaa kj
33,8 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,3 g
Hiilihydraatteja
15,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
36,3 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: appelsiinin mehu (luomu) , 1 tl perunajauhoja, appelsiinin kuori (luomu).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























