Salamikierteet

arvosana4/5

(3)arviota
64 Kappaletta

60 min

Helpot ja takuulla maistuvat salamikierteet ovat meheviä juhlien ja illanistujaisten pikkusuolaisia. Kinkkuhyrrien tapaan lehtitaikinasta rullattavat suupalat saavat ihanaa rapeutta paahdetusta sipulirouheesta. Suolaisen salamin ja karamellisoituneen sipulin liitto on pettämätön yhdistelmä.

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) lehtitaikinalevyjä
100 g(½ rs) paprika-sipulituorejuustoa
100 g(3 dl) punaleima-emmentaljuustoa raastettuna
50 g(1 ½ dl) paahdettua sipulirouhetta
150 g(1 pkt) salamiviipaleita

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sulata lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli ne ohuemmiksi levyiksi (noin 25 x 10 cm).

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) lehtitaikinalevyjä
  2. 2

    Levitä levyille tuorejuusto ja ripottele pinnalle juustoraaste sekä sipulirouhe. Asettele päällimmäiseksi salamiviipaleet (4–5 viipaletta per levy).

    MääräAinesosa
    100 g(½ rs) paprika-sipulituorejuustoa
    100 g(3 dl) punaleima-emmentaljuustoa raastettuna
    50 g(1 ½ dl) paahdettua sipulirouhetta
    150 g(1 pkt) salamiviipaleita
  3. 3

    Kääri levyt rulliksi lyhyemmästä sivusta alkaen. Leikkaa rullat 8 viipaleeksi.

  4. 4

    Asettele kierteet leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Vinkki: Voit vaihtaa salamin kinkkuun tai käyttää kuutioitua paprikaa lihan sijaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) lehtitaikinalevyjä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
2.3.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä