Ranskalainen parsapiirakka

arvosana5/5

(2)arviota
10 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Quiche eli ranskalainen piirakka on kahvipöydän klassikko. Tässä versiossa täyte saa makua tankoparsan lisäksi mascarponesta ja emmentaljuustosta.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

150 gvoita tai leivontamargariinia
4 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
1/2 dlvettä

Täyte

500 g(1 nippu) vihreää tankoparsaa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklrypsiöljyä
3 kplkananmunaa
200 g(1 rs) mascarponea
2 dl(1 prk) ruokakermaa 15 %
150 g(3 dl) emmentaljuustoraastetta
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla.

  2. 2

    Nypi huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina vuokaan niin, että reunoista tulee noin 3 cm:n korkuiset. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    150 gvoita tai leivontamargariinia
    4 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlvettä
  3. 3

    Huuhtele ja kuivaa parsat. Poista niistä puumaiset kannat ja pilko neljään osaan. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota parsoja pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Siirrä parsat sivuun lautaselle. Kuullota sipulit. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään.

    MääräAinesosa
    500 g(1 nippu) vihreää tankoparsaa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 rklrypsiöljyä
    3 kplkananmunaa
    200 g(1 rs) mascarponea
    2 dl(1 prk) ruokakermaa 15 %
    150 g(3 dl) emmentaljuustoraastetta
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Levitä sipulit ja juusto-kermaseos pohjan päälle. Ripottele parsat tasaisesti pinnalle. Paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia.

  5. 5

    Tarjoa piirakka hieman jäähtyneenä.

Vinkki: Leivinpaperin saa asettumaan helpommin vuokaan, kun sen rypistää ensin.

Vinkki: Taikina pitää muotonsa paremmin, kun piirakan reunoille asettaa foliota esipaiston ajaksi.

Vinkki: Voit käyttää halutessasi valmista piirakkapohjaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.4.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä