Ranskalainen parsapiirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Quiche eli ranskalainen piirakka on kahvipöydän klassikko. Tässä versiossa täyte saa makua tankoparsan lisäksi mascarponesta ja emmentaljuustosta.
| Pohja | |
|---|---|
| 150 g | voita tai leivontamargariinia |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | vettä |
| Täyte | |
| 500 g | (1 nippu) vihreää tankoparsaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 200 g | (1 rs) mascarponea |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa 15 % |
| 150 g | (3 dl) emmentaljuustoraastetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla.
- 2.
Nypi huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina vuokaan niin, että reunoista tulee noin 3 cm:n korkuiset. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- 3.
Huuhtele ja kuivaa parsat. Poista niistä puumaiset kannat ja pilko neljään osaan. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota parsoja pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Siirrä parsat sivuun lautaselle. Kuullota sipulit. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään.
- 4.
Levitä sipulit ja juusto-kermaseos pohjan päälle. Ripottele parsat tasaisesti pinnalle. Paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia.
- 5.
Tarjoa piirakka hieman jäähtyneenä.
Ranskalainen parsapiirakka
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Quiche eli ranskalainen piirakka on kahvipöydän klassikko. Tässä versiossa täyte saa makua tankoparsan lisäksi mascarponesta ja emmentaljuustosta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 150 g | voita tai leivontamargariinia |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | vettä |
Täyte | |
| 500 g | (1 nippu) vihreää tankoparsaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 200 g | (1 rs) mascarponea |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa 15 % |
| 150 g | (3 dl) emmentaljuustoraastetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla.
- 2
Nypi huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina vuokaan niin, että reunoista tulee noin 3 cm:n korkuiset. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 150 g voita tai leivontamargariinia 4 dl vehnäjauhoja 1/2 dl vettä - 3
Huuhtele ja kuivaa parsat. Poista niistä puumaiset kannat ja pilko neljään osaan. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota parsoja pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Siirrä parsat sivuun lautaselle. Kuullota sipulit. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 500 g (1 nippu) vihreää tankoparsaa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl rypsiöljyä 3 kpl kananmunaa 200 g (1 rs) mascarponea 2 dl (1 prk) ruokakermaa 15 % 150 g (3 dl) emmentaljuustoraastetta 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Levitä sipulit ja juusto-kermaseos pohjan päälle. Ripottele parsat tasaisesti pinnalle. Paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia.
- 5
Tarjoa piirakka hieman jäähtyneenä.
Vinkki: Leivinpaperin saa asettumaan helpommin vuokaan, kun sen rypistää ensin.
Vinkki: Taikina pitää muotonsa paremmin, kun piirakan reunoille asettaa foliota esipaiston ajaksi.
Vinkki: Voit käyttää halutessasi valmista piirakkapohjaa.
Ravintosisältö
420
Energiaa kcal
1760
Energiaa kj
30,9 g
Rasvaa
18,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,7 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
12,6 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
420
Energiaa kcal
1760
Energiaa kj
30,9 g
Rasvaa
18,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,7 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
12,6 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























